Basescu: Europa i-a rejectat pe Ponta si pe Antonescu

Duminica, 15 Iulie 2012, ora 20:43
4361 citiri
Basescu: Europa i-a rejectat pe Ponta si pe Antonescu

Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat ca, in momentul de fata, referendumul nu mai este despre Traian Basescu, ci despre Romania izolata sau Romania cu valori europene, precizand insa ca Europa "i-a rejectat pe Victor Ponta si Crin Antonescu".

"Europa i-a rejectat ca parteneri pe Victor Ponta si Crin Antonescu. O Romanie care a dat mesaje nationaliste inacceptabile in Uniunea Europeana. Numai ca nu batea cu pantoful ca nu primeste ordine (Crin Antonescu - n. red). Ce nu a inteles Antonescu - ca UE este o chestiune despre valori si atat timp cat respecti valorile nu ai probleme", a afirmat duminica seara presedintele suspendat, invitat la Realitatea Tv.

Basescu: Lovitura data institutiilor statului, aproape militar, este data in numele puscariabililor

"Aduceti-va aminte Austria lui Heider a fost izolata fara nicio ezitare", a completat Traian Basescu, subliniind ca trebuie gasita solutia resetarii situatiei institutiilor statului roman.

"Am avut speranta resetarii institutiilor prin CCR. Din pacate pentru Romania, Guvernul a folosit Monitorul Oficial ca o gazeta de perete. A fost un joc de care nimeni nu poate fi pacalit. Nu avem nici o certitudine ca cei doi domni nu vor continua si in alte domenii. Daca un abuz s-a petrecut cu primii trei oameni in stat, se pot petrece si impotriva romanilor. (...)

Traian Basescu: Nu am niciun dosar penal, e o abordare propagandistica a USL

Eu nu as mai accepta o resetare a situatiei. Acest proces este pornit si trebuie sa mearga pana la capat. Eu ii chem pe romani sa participe la acest proces", a mai afirmat Traian Basescu.

Presedintele suspendat Traian Basescu este in campanie electorala pentru referendumul din 29 iulie, cand alegatorii vor decide daca acesta va mai ramane in functia de presedinte al Romaniei.

Citeste si:
Cum l-a abandonat Iohannis pe Cîțu: Nu se poate, Florine! SURSE
Cum l-a abandonat Iohannis pe Cîțu: Nu se poate, Florine! SURSE
Miercuri seara, într-o discuție informală cu președintele Klaus Iohannis, liderul PNL Florin Cîțu a insistat ca el să rămână propunerea de prim-ministru. În replică, șeful statului i-a...
Dacian Cioloș anunță că USR nu va vota un guvern minoritar condus de Nicoale Ciucă
Dacian Cioloș anunță că USR nu va vota un guvern minoritar condus de Nicoale Ciucă
Președintele USR Dacian Cioloș a anunțat joi dimineață, 21 octombrie, că USR nu va vota un eventual guvern minoritar din care să nu facă parte, chiar dacă liberalii vin cu o altă...
Sursa: Ziare.com