Basescu: Ponta a plagiat. Cum s-or simti elevii care au picat Bac-ul? Sa-si dea demisia!

Duminica, 22 Iulie 2012, ora 10:43
2984 citiri
Basescu: Ponta a plagiat. Cum s-or simti elevii care au picat Bac-ul? Sa-si dea demisia!
Foto: Reuters

Presedintele suspendat Traian Basescu a comentat decizia de vineri a Comisiei de Etica de la Universitatea Bucuresti in cazul lui Victor Ponta, care a stabilit ca premierul si-a plagiat teza de doctorat.

In acest context, Traian Basescu s-a intrebat cum s-or simti elevii care au picat examenul de bacalaureat pentru ca au copiat, adaugand ca Victor Ponta trebuie sa-si dea demisia din fruntea Guvernului, transmite Realitatea TV.

Ponta: Blaga a ajuns sa-mi atace familia, cei care stau langa Basescu devin ca el

"In locul lui Victor Ponta eu as face ce am facut intotdeauna cand am gresit: in primul rand as recunoaste, cum am recunoscut si faptul ca am avut oarecare probleme, le-am recunoscut, le-am rezolvat, dar trebuie recunoscute. Bineinteles, atunci cand ai furat cu adevarat, oricat ai recunoaste, tot trebuie sa pleci din functia publica (...)

Te uiti la copiii care au dat bacalaureatul si au fost dati afara din examen anul trecut fara sa mai aiba dreptul sa mai dea in toamna examenul. Te uiti la copiii de anul asta care au fost dati afara din bacalaureat tot pentru copiat si n-au dreptul sa dea examenul din nou in toamna. Oare cum s-or simti copiii astia, ce frustrare au cand vad ca ziaristi in care ar trebui sa aiba incredere apara un hot mai mare decat ei?

Omul asta si-a adaugat titluri care i-au permis sa aiba un salariu mai mare fiind doctor. Oare ce crede ziaristul care sustine c-as incearca o diversiune, ce crede el de modul cum privesc copiii la ziarist si la primul-ministru al Romaniei? Cred ca toti cei care au lipsa de respect pentru oameni si incearca sa salveze pe mincinosi si pe hoti ar fi bine sa se abtina sa se duca la televiziuni, oricati bani iau de la hoti", a declarat Traian Basescu, raspunzand la intrebarile jurnalistilor aflati in fata sediului sau de campanie.

Basescu a aratat ca problema plagiatului lui Ponta nu tine de politica si ca dezvaluirea a fost facuta de revista Nature, "cand nu era nicio campanie, nici presedinte suspendat, nici nimic".

"Foarte multe autoritati straine, dar si doua comisii absolut onorabile din Romania au spus ca este plagiat. A fost si o comisie de etica incropita de fostul ministru interimar Pop, care acum aflam ca de fapt nu s-a uitat in lucrare, ci a primit un material de la niste avocati din afara comisiei", a subliniat Traian Basescu.

Camere de luat vederi in sectiile de votare

Pe de alta parte, presedintele suspendat a lansat sambata ipoteza ca in sectiile de votare pentru referendum sunt necesare camerele de luat vederi, motivand ca pe 29 iulie se vor organiza sectii de votare si in restaurante si baruri, "ceea ce intrece orice imaginatie", relateaza Mediafax.

"Categoric da, au fost si la alegerile prezidentiale trecute si nu vad de ce nu ar fi acum, iar daca avem in vedere ca, in momentul de fata, se organizeaza sectii de votare si prin restaurante, pe litoral, si prin baruri si prin ceea ce intrece orice imaginatie, cred ca un sistem de supraveghere este necesar", a spus Basescu.

In ceea ce priveste o posibila fraudare a scrutinului, presedintele suspendat a sustinut ca, daca se monteaza camere de luat vederi si se aplica acelasi sistem al declaratiilor pe propria raspundere din partea participantilor la vot pe listele suplimentare, "riscurile se reduc".

"Marea ingrijorare este cum este posibil ca in mediul rural sa stai cu sectiile de votare deschise pana la ora 23.00. In mediul rural oamenii la ora zece sunt de multe ori in casa, nu mai circula nimeni pe ulitele satului, deci ceva este dubios aici cu ora 23.00", a mai sustinut Basescu, exprimandu-si speranta ca la nivelul Curtii Constitutionale sa se vada "o justa cumpana in program".

Ponta: Il suspectez pe Basescu ca are surse ilegale pentru campania electorala

PDL cere instalarea de camere video in toate sectiile de vot la referendum, desfiintarea sectiilor suplimentare infiintate "ilegal", dupa 16 iulie, urgentarea achizitionarii soft-ului antifrauda si ca aceia care voteaza pe liste suplimentare sa completeze o declaratie pe propria raspundere.

Marti, 24 iulie, Curtea Constitutionala va lua in discutie contestatiile PDL la actele normative care prelungesc programul la referendum.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Traian Basescu demisie Victor Ponta, #Traian Basescu plagiat Victor Ponta, #demisie Ponta plagiat, #referendum demitere Traian Basescu , #presedinte suspendat