Basescu: Suntem condusi de Antonescu cand nu doarme si de Ponta cand nu scrie

Marti, 17 Iulie 2012, ora 19:17
3163 citiri
Basescu: Suntem condusi de Antonescu cand nu doarme si de Ponta cand nu scrie
Foto: B1 Tv

Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat, marti, ca Romania este condusa de presedintele interimar Crin Antonescu, "cand nu doarme", si de prim-ministrul Victor Ponta, "cand nu scrie".

"Suntem condusi cu inegalabila admiratie de Crin Antonescu cand nu doarme si de Victor Ponta cand nu scrie. (...) Cu siguranta vom pierde foarte curand beneficiile de a fi membri ai Uniunii Europene", a afirmat Traian Basescu, care a precizat ca Bruxelles-ul nu obliga Romania sa ia nicio masura, optiunile fiind ale conducatorilor tarii.

Ponta ar urma sa primeasca verdict de plagiat de la Universitatea Bucuresti - anuntul oficial, miercuri

Presedintele suspendat i-a acuzat pe presedintele interimar Crin Antonescu si pe premierul Victor Ponta ca "le-a mai ramas o singura arma: minciuna si nationalismul".

"Le-a mai ramas o singura arma utilizata de dimineata pana seara - minciuna si nationalismul. Este cel mai mare pacat pe care il fac impotriva intereselor romanilor. Miza celor de la Putere nu este guvernarea in favoarea poporului, ci puterea absoluta. Minciuna nu poate duce Romania decat intr-o fundatura.

I-au pacalit pe romani ca ei au solutii, ca ei stiu ce au de facut, ca ei sunt cei care ar respecta legea. Din pacate, in ultimele 10 zile au reusit sa devina puterea care a facut cele mai nepermise incalcari constitutionale dintre toate statele Uniunii Europene, au reusit sa coboare standardul de credibilitate al Romaniei mult sub ceea ce este permis pentru un stat membru al Uniunii si au reusit sa dea cu piciorul la tot efortul facut de romani in procesul de integrare.

Basescu: Ponta si Antonescu sa-si asume responsabilitatea pentru raul facut Romaniei

A fost un proces care a avut costuri, care a insemnat rabdare din partea romanilor si care a facut Romania stat credibil in Uniunea Europeana, pe masura ce a evoluat", a explicat Traian Basescu.

Nu in ultimul rand, Traian Basescu a afirmat ca "romanii au nevoie de libera circulatie, de bani pentru investitii straine, de un leu stabil" si ca tara nu poate fi data afara din Uniunea Europeana, refererindu-se la raportul pe Justitie defaborabil Romaniei, de marti, care ar putea intarzia si mai mult aderarea tarii la spatiul Schengen.

Curs euro - leu Euro atinge un nou maxim: trece de 4,56 lei (Video)

Raportul pe Justitie: Romania, spulberata din cauza nerespectarii separarii puterilor

Romania este aspru criticata in proiectul de raport pe Justitie care a aparut in presa marti si care va fi facut public oficial miercuri de catre Comisia Europeana.

"Comisia Europeana isi exprima ingrijorarea privind recentele presiuni exercitate de membrii Guvernului Romaniei si de politicieni asupra Curtii Constitutionale: acestea sunt interventii inacceptabile impotriva unei institutii juridice independente. Guvernul si oamenii politici de la toate nivelurile trebuie sa respecte principiul separarii puterilor", se arata in proiectul de raport al CE asupra progreselor facute de Romania in domeniul Justitiei.

In plus, marti, leul a continuat sa se deprecieze in raport cu moneda unica europeana, atingand un nou maxim istoric - 4,5651 lei pentru un euro.

"Opriti-va din incalcarea regulilor de convietuire democratica a statelor din interiorul Uniunii Europene!", le-a mai transmis presedintele suspendat presedintelui interimar si prim-ministrului.

Eveniment Quarterly Report

Ce șanse sunt ca polul de dreapta să depășească 20% la alegerile din 2024: ”Iarna probabil complicată ar putea avea un impact asupra partidelor de la guvernare”
Ce șanse sunt ca polul de dreapta să depășească 20% la alegerile din 2024: ”Iarna probabil complicată ar putea avea un impact asupra partidelor de la guvernare”
Remus Ştefureac, directorul INSCOP, a vorbit luni seară, 4 decembrie, despre cum stau partidele în sondaje și impactul pe care l-ar putea avea această iarnă. Remus Ştefureac a declarat la...
USR se așteaptă să fie ”surpriza cea mai mare” la alegerile din 2024: ”Sistemul se sperie şi acționează cu tot felul de metode neortodoxe”
USR se așteaptă să fie ”surpriza cea mai mare” la alegerile din 2024: ”Sistemul se sperie şi acționează cu tot felul de metode neortodoxe”
Deputatul Iulian Bulai (USR) a declarat luni, 4 decembrie, că partidul său este sigur undeva la 19% în intențiile de vot ale românilor. Deputatul consideră că, dacă USR va face un pol de...
#Ponta Antonescu depreciere leu, #Basescu Antonescu doarme, #Basescu Ponta scrie, #Basescu declaratii Ponta Antonescu, #Basescu plagiat Ponta, #Basescu raport Justitie , #presedinte suspendat
Comentarii
Poza Radar
Radar
rank 5
Suntem condusi de cei ce doresc umilirea neamului romanesc.
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
Sfarsitul cuplului odios se apropie! Cosmarul Basescu ii va termina!