Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Basescu: USL a sacrificat tara cu tot cu romani, pentru a pune mana pe justitie

Luni, 16 Iulie 2012, ora 22:37
2785 citiri
Basescu: USL a sacrificat tara cu tot cu romani, pentru a pune mana pe justitie
Foto: B1 Tv

Presedintele suspendat Traian Basescu i-a acuzat pe cei care l-au adus in aceasta situatie ca sunt niste "oameni pitici, lipsiti de mila pentru tara", care au pus interesul de a pune mana pe justitie peste cel de interes national.

"Niste oameni politici lipsiti de mila pentru tara - pentru tara ta poate sa iti fie si mila -, de dragul de a pune mana pe justitie au sacrificat tara cu tot cu romani.

Oamenii politici ai USL sunt mici, nu au pus interesul national peste interesul de a pune mana pe justitie - nicicum. Nu eu am fost tinta lor, tinta lor a fost debarcarea presedintelui pentru ca el numeste seful in justitie", a declarat Traian Basescu, luni seara, pentru B1 Tv.

Acesta a precizat ca nu a crezut ca UDMR ca vota suspendarea, insa a explicat acest lucru prin interesul celor din interiorul Uniunii care au probleme cu justitia.

"N-am crezut vreodata ca UDMR va intra in acest joc al suspendarii. Dar suntem in aceeasi familie politica la nivel european. Este aceeasi explicatie valabila pentru UNPR, PNL si PSD - interesele hotilor. Au ramas Borbely, cu dosar penal depus la Parlament de cateva vreme, si cu cativa in jurul lui", a explicat presedintele suspendat.

Justitia ne mananca sufletul, dar si eu o sa mananc sufletul celor ce vor sa puna mana pe ea

Basescu a dezvaluit ca ministrul Justitiei, Titus Corlatean, a primit lideri locali care au spus "vrem sefi pe asta". "Stiu lucrurile astea si Corlatean poate sa se dea peste cap cat vrea".

Nu in ultimul rand, Traian Basescu s-a declarat increzator ca "este un nou suflu in justitie", argumentand ca "cine va incerca sa muste din ea isi va rupe dintii". El a mai precizat ca securitatea statului este cea mai importanta intr-o tara, iar a doua pe lista este justitia, cu care afirma ca "nu ai cum" sa faci compromisuri, promitand insa sa o apere.

"Justitia asta o sa ne manance sufletul, dar si eu o sa le mananc sufletul celor care vor sa puna mana pe ea, cat timp o sa fiu in functie", a conchis presedintele suspendat.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Traian Basescu USL justitie, #Traian Basescu acuzatii USL justitie, #USL suspendare Traian Basescu, #Basescu acuzatii UDMR, #UDMR suspendare Basescu, #Traian Basescu presedinte suspendat , #presedinte suspendat