Consumul excesiv de Basescu poate provoca grave intoxicatii (Opinii)

Vineri, 20 Iulie 2012, ora 23:43
5717 citiri
Consumul excesiv de Basescu poate provoca grave intoxicatii (Opinii)

Justitie subordonata politic, favorizarea puscariabililor din Parlament, in numar de 19, subordonarea institutiilor statului. Sunt cateva dintre temele de campanie folosite de Traian Basescu in actuala competitie electorala care precede referendumul ce-i va decide soarta prezidentiala.

Evident, ca-n orice campanie electorala, se scot la inaintare toate armele si, totodata, se pun in aplicare strategii de manipulare si persuadare, menite a influenta alegatorul.

Nu ne mai apucam acum sa facem apologia actiunilor lui Traian Basescu in cei 8 ani de mandat, pentru ca nu ne-ar ajunge spatiul si, mai ales, pentru ca s-au scris tomuri intregi in care sunt descrise desele derapaje ale presedintelui in anii petrecuti la Cotroceni.

Voi incerca sa punctez cateva aspecte din actuala campanie, pentru a vedea cat de mult adevar exista in spusele lui Basescu si cate din ele sunt simple exercitii manipulatoare.

Tema principala a campaniei presedintelui suspendat este independenta justitiei. Exact cum, in urma cu 3 ani, in timpul campaniei prezidentiale din 2009, facuse un laitmotiv din "mogulii media care vor sa-si impuna trepadusii pentru a-i putea manipula", si acum campania lui Traian Basescu se invarte in jurul catorva cuvinte cheie.

E bine stiut ca una dintre tehnicile de manipulare arhicunoscute este repetarea intensiva a aceleiasi remarci, pentru ca, pana la urma, ea se va lipi pe harta mentala a auditoriului, a consumatorului de stiri si informatie. Exact asta face acum presedintele. Repeta obsesiv aceasta temere a sa cu privire la subordonarea justitiei, fara insa a aduce probe palpabile in acest sens.

Prin ceea ce ne spune, presedintele lasa sa se inteleaga ca, in acest moment, justitia din Romania functioneaza bine, numai si numai datorita activitatii lui. Carevasazica, daca maine Basescu isi pierde functia de sef al statului, procurorii, judecatorii si toate institutiile judiciare vor fi detonate de USL?

Pai si atunci ce facem in cazul in care Basescu castiga referendumul si are sansa de a-si termina mandatul? Tot va trebui sa plece la un moment dat, nu? Inseamna ca, in acel moment, fara el, se va duce de rapa sistemul judiciar din Romania?

Plus ca Traian Basescu face niste afirmatii destul de grave, acuzandu-l pe ministrul Justitiei, Titus Corlatean, ca ar pregati niste numiri. "Corlatean a primit sefii de organizatii judetene, care i-au spus pe cine sa puna la Parchet si Tribunal", a declarat Basescu acum cateva zile, in cadrul unei emisiuni tv.

Bineinteles, nu o face intamplator, pentru ca anumite institutii media au avut grija sa publice niste stenograme in care premierul Ponta invita la o cafea un procuror despre care se spune ca isi negocia nu stiu ce posturi de conducere. Nu s-a mai tinut cont ca acea convorbire, in care procurorul Balan era invitat la o cafea de Ponta, avea loc in februarie, cand Basescu spunea sacadat ca nu are de gand sa desemneze vreodata un premier de la USL.

Basescu face acuzatii, fara a aduce insa nicio dovada in sprijinul acestora. Este asa doar pentru ca spune el. La fel cum, in 2009, ne spunea ca Vintu vrea sa deposedeze tara de Posta Romana. Mai conteaza ca apoi, sub doi ani de management pedelist, Posta a ajuns aproape de faliment, cu pierderi de peste 100 milioane de euro? Nu, Basescu nu trebuie sa aduca dovezi, trebuie sa-l credem pe cuvant, pentru ca este presedintele tarii, presedintele romanilor.

Trebuie sa-l credem pe cuvant si pe Mihai Razvan Ungureanu, care a spus ca a vazut cu ochii sai cum un parlamentar era platit pentru a demite un guvern? Nu, nu trebuie sa credem asemenea bazaconii, pentru ca a doua zi, strans cu usa de ziaristi, MRU a cotit-o ca la Ploiesti, nestiind cum sa scape de situatia dificila in care a fost pus in momentul cand a fost somat sa dea numele celui care a dat si celui care a luta presupusa spaga. Asta ne-a dovedit cam ce credibilitate are asa-numitul lider al noii drepte romanesti.

Pe deasupra, Basescu este si foarte inconsecvent. Intr-o zi declara ca el este dispus sa coabiteze cu premierul Ponta si cu USL, insa a doua zi schimba macazul si, intr-o declaratie mai ampla, nu uita sa mentioneze ca "suntem condusi cu inegalabila admiratie de Crin Antonescu cand nu doarme si de Victor Ponta cand nu scrie". Apoi, mai vine si arunca cateva vorbe deocheate, vorbind despre "paiata de la Cotroceni". Stam si ne intrebam: se poate coabita in atare conditii?

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#referendum suspendare Basescu, #tehnici manipulare campanie electorala , #presedinte suspendat
Comentarii
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
Consumul excesiv de prim-sinistru poate provoca grave intoxicatii!!!