Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Eurodeputat german: Romania incalca flagrant principiile UE, trebuie luate masuri

Marti, 10 Iulie 2012, ora 16:26
3348 citiri
Eurodeputat german: Romania incalca flagrant principiile UE, trebuie luate masuri
Foto: Arhiva

Eurodeputatul german Elmar Brok (foto), presedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul Europena, spune ca Puterea de la Bucuresti a "incalcat flagrant" principiile europene prin ceea ce a facut in ultimele zile, iar Uniunea Europeana trebuie sa actioneze in consecinta.

"Da, se aseamana putin cu o lovitura de stat. Nu am mai vazut niciodata asa ceva intr-un stat care se considera democratic. Impotriva tuturor reglementarilor, functii-cheie din cadrul statului sunt acaparate rapid de elemente ale Guvernului. Este o incalcare a legilor si nu pare sa inteleaga nimeni ca statul de drept are rolul de a impiedica lumea sa faca anumite lucruri.

Trebuie acceptat faptul ca separatia puterilor in stat presupune ca unele posturi vor fi ocupate de persoane diferite in perioade diferite. Cel mai rau lucru este ca Guvernul are autoritatea legala de a emite ordonante de urgenta prin care suspenda atributii ale Curtii Constitutionale", a declarat Brok intr-un interviu acordat pentru postul german Deutschlandfunk, informeaza Mediafax.

"Este o incalcare flagranta a principiilor Uniunii Europene. Statul de drept si democratia sunt prevazute in Articolul 7 al Tratatului UE, iar acel articol permite Uniunii Europene sa ia masuri impotriva statelor care incalca aceste principii", a mai subliniat eurodeputatul german.

Eurodeputatul Elmar Brok, membru al formatiunii germane CDU si al Partidului Popular European, a fost rugat sa comenteze si atitudinea social-democratilor europeni in frunte cu presedintele PE Martin Schulz, care nu considera ca Romania condusa de USL incalca Tratatul UE.

"Ei, desigur ca sunt frati socialisti. Este adevarat ca exista procedura de demitere a cuiva dintr-o functie, dar nu este acceptabil ca o decizie a Curtii Constitutionale si sensul acestei proceduri sa fie anulate printr-o ordonanta guvernamentala, adica nici macar printr-o decizie a Parlamentului.

Nu poti abroga decizia instantei constitutionale prin majoritate simpla sau prin ordonante guvernamentale. Este o incalcare clara a Constitutiei. Iar, in acest caz, are scopuri politice", a precizat Brok.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Elmar Brok USL stat drept, #Elmar Brok Romania incalcat tratat, #eurodeputat german sanctiuni Romania , #presedinte suspendat