"Flacara Democratiei" a lui Basescu, stinsa brutal la Orsova chiar de primarul PNL

Duminica, 22 Iulie 2012, ora 13:37
10925 citiri
"Flacara Democratiei" a lui Basescu, stinsa brutal la Orsova chiar de primarul PNL
Foto: Reuters

"Flacara Democratiei", simbolul din campania pentru referendum a presedintelui suspendat Traian Basescu, a fost stinsa, duminica, intr-un canal, la Orsova.

"Flacara Democratiei" a fost purtata de un grup de tineri pe biciclete din cadrul organizatiei "Amfiteatrul civic" pana la intrarea in Orsova, unde a fost oprita chiar de primarul PNL Ion Manea.

Basescu, despre stingerea flacarii: Oamenii astia cand aud de democratie scot pistolul

Dupa mai multe incercari, tinerii au ajuns cu flacara in centrul orasului, dar acolo aceasta le-a fost smulsa de primarul Manea, care a aruncat-o intr-un canal, a declarat deputatul PDL Doina Chircu.

Presedintele PSD Orsova, Constantin Popescu, si viceprimarul Constantin Negulescu (PC) i-au amenintat ca nu au ce cauta in oras.

"Primarul Manea, fost securist dovedit, a facut tot posibilul si a omorat Flacara Democratiei in municipiul Orsova. Domnul Manea este o persoana care se manifesta violent. Tinerii isi faceau actiunea asa cum au dorit, iar el s-a repezit, a impins tanarul, l-a bruscat, i-a luat torta si a aruncat-o intr-un canal", a povestit Doina Chircu, sefa PDL Orsova.

"Primarul Manea Ion l-a impins pe tanarul care ducea torta si a aruncat-o in apa, in dispretul legii. Era un bun al tinerilor si este o talharie, iar tinerii au depus plangere penala la Politie", a mai spus Doinita Chircu.

"Flacara Democratiei" a fost purtata de catre tinerii din PDL in mai multe orase din Romania si se indrepta spre Drobeta. Torta si-a gasit, insa, sfarsitul la Orsova. Politia a demarat o ancheta.

Seful Politiei Orsova, comisar Marian Cherescu, a declarat, pentru Mediafax, ca duminica dimineata, in jurul orei 10.30, Politia a fost sesizata de un tanar ca in timp ce transporta "Flacara democratiei" prin Orsova, impreuna cu alti sase tineri, "a fost intampinat de un reprezentant al administratiei locale, care fara explicatii si fara motiv a aruncat torta intr-un canal al Dunarii".

De ce a fost stinsa "Flacara Democratiei" la Orsova: Nu avea autorizatie!

Seful Politiei Orsova a precizat ca pe numele respectivului reprezentant al administratiei locale a fost depusa o plangere penala, iar Politia face cercetari, urmand sa fie facuta incadrarea faptei.

Torta simbolica a fost aprinsa pe 14 iulie de Traian Basescu, la Cluj, si ar fi trebuit sa faca turul tarii in zilele ramase pana la referendumul din 29 iulie.

A.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Flacara Democratiei Traian Basescu stinsa Dunare, #Flacara Democratiei stinsa Orsova, #Flacara Democratiei Basescu referendum, #referendum demitere Traian Basescu , #presedinte suspendat