PSD: Basescu - "un savant al raului" care a instaurat "basecratia" din garaj si teroarea

Sambata, 11 August 2012, ora 20:45
2731 citiri
PSD: Basescu - "un savant al raului" care a instaurat "basecratia" din garaj si teroarea
Foto: PSD Grecia

Traian Basescu este un "savant al raului", care uzeaza din "garaj de frica si teroare", pentru a reveni in fruntea unei "basecratii", totul urmand o logica demna de scrierile lui Orwell, au declarat sambata mai multi social-democrati, prin comunicate de presa.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, spune ca Romania se afla la granita dintre doua lumi - "basecratia" si lumea normala - iar Basescu, numit "Fratele cel Mare", profereaza amenintari din garaj.

"Putem rezuma situatia in care ne aflam in prezent extrem de simplu. Romanii au venit la vot pe 29 iulie intr-un numar extrem de mare, peste 8,4 milioane de concetateni exprimandu-si opinia cu privire la viitorul nostru ca stat.

9 din 10 romani au spus atunci ca nu mai vor sa traiasca in 'basecratie'. Ca s-au saturat sa fie amenintati din garaj de un presedinte suspendat, ca nu sunt de acord cu atentionarile aruncate peste gard de Traian Basescu catre judecatorii CCR.

Romania se afla, astazi, la granita dintre doua lumi. Prima este construita in garaj, fiind democratia dupa modelul lui Basescu, unde "Fratele cel Mare", suspendat din calitatea de presedinte legitim, da indicatii si profereaza amenintari la adresa unei tari intregi, dupa o logica demna de scrierile lui Orwell.

Cealalta lume este Romania normala, europeana, in care politicienii recunosc si tin cont de votul dat de romani", precizeaza Zgonea intr-un comunicat de presa.

Traian Basescu ne-a demonstrat din plin zilele acestea ca este un "savant al raului", este de parere seful delegatiei PSD din PE, Catalin Ivan.

"Traian Basescu ne-a demonstrat din plin zilele acestea ca este un savant al raului, instaurand frica si teroarea pentru a reveni la Cotroceni. El nu face altceva decat sa puna in aplicare aceeasi strategie prin care a condus Romania in cei 8 ani de zile: prin vendete personale, hartuiri, amenintari cu inchisoarea, santaj, intimidari, interceptari.

Se foloseste de aceleasi metode securistice cu care s-a consacrat pentru a arata ca oricine nu este de partea lui este pasibil de inchisoare. Ii ameninta pe functionari, pe primari si pe prefecti cu incarcerarea daca actualizeaza listele electorale - iar ce s-a intamplat ieri prin publicarea stenogramelor demonstreaza cat de departe poate merge Basescu.

Pune in continuare presiune politica pe judecatorii Curtii Constitutionale, in ciuda apelurilor repetate venite din partea premierului si a oficialilor europeni", a comunicat Ivan.

Vicepresedintele PSD Corina Cretu s-a declarat si ea "profund ingrijorata" de amenintarile lui Basescu si i-a cerut acestuia sa inceteze orice presiune la adresa Curtii Constitutionale. "Sunt profund ingrijorata de recentele amenintari lansate de domnul Traian Basescu.

Acesta a facut din teroare si frica singurele arme cu care lupta, nu doar impotriva adversarilor politici, ci chiar impotriva romanilor care au votat la referendum impotriva domniei sale (...) Trebuie sa inceteze imediat orice tip de presiune la adresa Curtii Constitutionale. USL nu va accepta niciun moment amenintarile pe care Traian Basescu le lanseaza din garaj si incercarile sale de a influenta deciziile institutiilor", a declarat Cretu.

Ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Dan Sova, a punctat printr-un comunicat semnat in calitate de senator PSD ca frica si teroarea sunt singurele instrumente care i-au ramas presedintelui suspendat.

"Ceea ce incearca sa faca Traian Basescu este din manualele de manipulare, dar, din fericire pentru romani, tentativa sa de a institui teroarea nu poate functiona intr-o Romanie democratica, membra a Uniunii Europene. Frica si teroarea sunt singurele instrumente care i-au mai ramas presedintelui suspendat in demersul sau disperat de a se agata de putere", a opinat Sova.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#PSD Basescu basecratie, #PSD Basescu savant raului, #Sova Basescu teroare , #presedinte suspendat