PSD finalizeaza "Cartea neagra a regimului Basescu"

Luni, 16 Iulie 2012, ora 23:49
4395 citiri
PSD finalizeaza "Cartea neagra a regimului Basescu"

Departamentele din cadrul Consiliului National al PSD vor finaliza, in cursul serii de luni, "Cartea neagra a regimului Basescu", a anuntat secretarul Consiliului National al PSD, Codrin Stefanescu.

"Documentul care este structurat pe judete si prezinta lista cu liderii PDL, este realizat in baza informatiilor si materialelor primite, in ultimii doi ani, de la ONG-uri, sindicate, patronate, jurnalisti locali si organizatii judetene PSD.

De altfel, trebuie mentionat faptul ca un numar foarte mare de jurnalisti din presa locala au avut de suferit, in ultimii ani, in urma demararii unor anchete care vizau nume grele din PDL. Asupra lor s-au facut presiuni continue, unii dintre ei au fost concediati, iar unele publicatii au fost, pur si simplu sabotate, in ceea ce priveste difuzarea pe piata", a precizat acesta potrivit unui comunicat.

Astfel, acest prim volum al "Cartii negre a regimului Basescu" dezvaluie informatii de care Traian Basescu a avut in permanenta cunostinta. Ele fac referire la conexiuni cu institutiile si societatile de stat, afaceri de familie si intermedierea contractelor pe bani publici pentru camarila de partid, in urma carora s-au incasat, in zona privata, sume exorbitante de miliarde de euro din bani publici.

Blaga, Anastase, Macovei, Blejnar, Oltean, Flutur - in "Cartea neagra a regimului Basescu"

El a precizat ca in material sunt prezentate, in capitole separate, primele 50 de persoane din anturajul lui Traian Basescu, care au detinut functii importante in administratia centrala si locala.

"Printre ei se numara: Mircea Hava - coruptie si clientelism politic, Gheorghe Seculici - afaceri cu bani publici, Gheorghe Falca - coruptie, abuz in serviciu; Cristian Boureanu - contracte cu statul; Valerian Vreme - contracte cu institutiile statului; Gabriel Berca - afaceri cu 'baietii destepti din energie'; Ioan Oltean - trafic de influenta; Nelu Ioan Botis - frauda cu fonduri europene;

Eugen Badalan - abuz in serviciu si coruptie; Vasile Blaga - afaceri cu petrol, trafic de influenta, coruptie si clientelism; Sulfina Barbu - contracte cu bani publici; Costica Canacheu - contracte cu firme la care actionar majoritar este statul; Cezar Preda - contracte cu bani publici; Stelian Fuia - afaceri imobiliare, pe zona proprietatilor publice; Gheorghe Albu - contracte cu institutiile publice; Radu Berceanu - afaceri cu statul si clientelism politic; Mircea Toader - rambursari ilegale de TVA si clientelism politic; Monica Iacob Ridzi - mafia constructiilor imobiliare, abuz in serviciu si fals intelectual;

Iulian Urban - contracte cu institutiile statului; Mihai Stanisoara - mafia vamilor; Gheorghe Stefan 'Pinalti' - contracte cu institutiile statului, intermedierea contractelor pentru clientela politica; Roberta Anastase - clientelism politic si afaceri cu statul; Ion Ariton - mafia energiei; Gheorghe Flutur - mafia vamilor si cea a lemnului, clientelism politic; Valeriu Tabara - contracte cu institutii publice, Sorin Blejnar - mafia petrolului si a vamilor, returnari fictive de TVA si nu ultima pe lista, Monica Macovei - retrocedari ilegale in favoarea familiei, presiuni si abuz in serviciu", se precizeaza in comunicat.

"Nu stiu la ce 'penali' din USL se refera Traian Basescu, in binecunoscutul sau stil demagogic, dar in material sunt expuse fapte de o gravitate maxima care au conotatii penale, in ceea ce-i priveste pe liderii PDL. De fapt, documentul arata clar care este asa-zisul nivel de cinste si corectitudine, mult invocat de Traian Basescu, si care a caracterizat guvernarea din ultimii 8 ani, sub directul sau patronaj.

'Cartea neagra a regimului Basescu' este o radiografie cutremuratoare a coruptiei institutionalizate, practicata de PDL, prin sfidarea tuturor legilor in vigoare si in dispretul total fata de opinia publica. Sunt prezentate, astfel, averile fabuloase acumulate de unele persoane extrem de apropiate presedintelui suspendat, prin frauda si ilegalitati. Totodata, in acest material sunt dezvaluite inclusiv informatii referitoare la anchetele DNA incepute in unele cazuri, dar 'inghetate' din ordine superioare.

Aparitia acestui document va raspunde, fara echivoc, opiniei publice, la intrebarea: cine minte, de fapt, cand vorbeste despre cinste, corectitudine si statul de drept. Suplimentar informatiilor din 'Cartea neagra a regimului Basescu', in perioada imediat urmatoare, vor fi prezentate public si o parte din anchetele finalizate in urma auditelor realizate in ministere, la cererea prim-ministrului Victor Ponta", a mai spus secretarul CN al PSD.

Citeste si:
Românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie. Echipa de rugby va fi și ea transportată de către TAROM
Românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie. Echipa de rugby va fi și ea transportată de către TAROM
TAROM a anunțat luni, 29 noiembrie, că românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie, cu o zi mai devreme față de cum a anunțat ministurl Transporturilor Sorin...
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Senatorul USR Cosmin Poteraș a depus luni, 29 noiembrie, o inițiativă care introduce cursuri de conducere defensivă pentru cei cu carnetul de conducere suspendat. Concret, Cosmin Poteraș...