Romania - doua zile pana la eliberare finala (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 27 Iulie 2012, ora 12:51
5237 citiri
Romania - doua zile pana la eliberare finala (Opinii)

Privind spre liderii politici ai avea senzatia ca si-au pus toti pistolul la tampla si asteapta sfarsitul zilei de duminica pentru a apasa pe tragaci. Asta dupa ce au tintit si au tras in tot ce li s-a opus in ultimele trei saptamani.

Marea problema a noastra e ca, in realitate, nimeni nu va apasa pe tragaci si nimic nu se va schimba, indiferent de votul de duminica. In ultimele zile am inteles si de ce. Am fost martorii unei escaladari a violentei verbale cum nu s-a mai vazut in Romania ultimilor 23 de ani.

Din pacate, daca cineva a vrut sa isi faca o idee citind presa, a nimerit in cea mai proasta perioada. Asa ceva nu mai exista. Cu exceptia unor insulite, exceptii foarte greu prizabile tocmai prin bizareria existentei lor, in ultima luna in Romania s-a facut doar propaganda. In ultimele zile s-a renuntat si la minima decenta a mascarii ei prin tot felul de artificii - pur si simplu ziaristii si-au expus dorintele, si-a dat frau urii, si-a eliberat toate frustrarile si toate resentimentele. Din nou, cu foarte putine exceptii nu cred ca a mai ramas cineva "nedescoperit".

Ajutati si de tot felul de documente, care au fost eliberate de ambele tabere, galeriile si-au ales ce le era destinat si au inceput sa urle catre cei pe care cred ca-i mai pot convinge sa iasa la vot sau nu si sa voteze intr-un fel sau altul. Sintetizand si comprimand foarte mult, de fapt ce avem in fata ochilor? Avem o tabara care ne spune ca Traian Basescu si ai sai trebuie sa plateasca pentru ca au distrus tara pana acum. Pe de alta parte, cealalta echipa vrea sa convinga de ce Romania trebuie sa continue cu aceiasi de pana acum - cei care se pregatesc sa-i ia locul vor distruge tara cu totul in viitorul cel mai apropiat.

Deci, intr-un fel suntem intre doua Romanii distruse. Una care a fost nenorocita pana acum, iar celeilalte taman ce i se pregateste inmormantarea de duminica incolo. Si unii si altii pretind ca doar ei mai pot salva Romania din ghearele celorlalti, insa aici exista totusi o diferenta specifica. Inevitabil, sustinatorii presedintelui suspendat ajung destul de repede la concluzia ca democratia sta doar in Traian Basescu. Cat timp el va fi presedinte, Romania va ramane o democratie. Cand nu va mai fi presedinte, de a doua zi e gata, tara devine un teritoriu unde totalitarismul, dictatura si desfraul USL vor pune stapanire.

Singura solutie este, asadar - Traian Basescu si democratia sau fugitul spre alte tari mai calde. Ceilalti ameninta pe de alta parte ca ramanerea lui Traian Basescu la Cotroceni va insemna nu doar distrugerea tarii, ci si a clasei politice. Exista intr-adevar pericole in viitor. Asa cum si ideea ca democratia atarna de un singur om este cel mai nedemocratic si totalitar gand ce ar putea sa-i treaca prin minte cuiva. Democratia a fost intotdeauna rezultatul impartirii puterii intre mai multi factori, mai multi reprezentanti ai poporului, iar cand ea ajunge sa stea in mainile unui singur om, ar fi bine sa ne cautam alte zone de locuit.

Si totusi. Daca ni se spune ca a vota inseamna a aproba o lovitura de stat, atunci ar fi bine sa iesim cu totii la vot si sa votam impotriva loviturii de stat. Pentru ca nicicand in istoria omenirii, poporului nu i-a mai fost data sansa de a vota impotriva unei lovituri de stat. Putem intra astfel in Cartea Recordurilor si sa rescriem istoria mondiala. Putem sa plasam democratia in mainile celui care ne spune degajat si fara mustrari ca doar el poate garanta independenta justitiei, succesul economiei si separarea puterilor in stat.

Niciodata poporul unei tari nu a avut sansa sa isi pedepseasca autorii dezastrului ce va veni. Ei mereu au sanctionat doar viata grea pe care au fost fortati sa o traiasca in trecut. Putem sa schimbam si asta pe 29 iulie.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Traian Basescu presedinte suspendat, #vot referendum demitere Basescu, #boicot referendum demitere Basescu , #presedinte suspendat