Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

5 feluri in care stenogramele Blejnar sunt senzationale (Opinii)

Duminica, 21 Octombrie 2012, ora 19:05
8835 citiri
5 feluri in care stenogramele Blejnar sunt senzationale (Opinii)

Stenogramele in care Traian Basescu era interceptat in dosarul lui Sorin Blejnar sunt mai mult decat par la prima vedere. E foarte interesant ce apare in ele, dar e si mai interesant ce putem deduce din ele. E mult mai interesant.

Cutia Pandorei pentru Basescu

Presedintele poate fi interceptat de procurori. Pentru multi, asta e o revelatie. Uite ca se poate. Din ce se pare, ilegal. Mai mult, daca tinem seama de faptul ca inregistrarile alea erau din 2010, e foarte posibil sa nu fie ultimele. E foarte posibil sa existe si altele, poate mai compromitatoare. Si, in fine, e foarte posibil ca ele sa fie scoase intr-un moment anume.

De ce momentul asta? De ce sunt folosite acum? La prima vedere, nu par atat de periculoase. Se pot dovedi periculoase daca urmeaza ceva dupa ele, daca acestea sunt pregatirea pentru altele.

Procurorii nu sunt oamenii lui Basescu

Sau, n-avem de unde sa stim, poate nu toti procurorii sunt oamenii lui Basescu, ca s-o spunem asa. Dar, cand unul din ei da presei asa ceva, unul din ei e anti-Basescu. Si as putea pune pariu ca sunt multi din categoria asta.

Astea sunt inregistrari de campanie!

Ce e cu adevarat interesant e ca as baga mana in foc ca Victor Ponta stia de stenogramele astea, poate chiar le citise. Sa nu fim naivi, e cam greu sa credem ca fostul sau partener de raliuri, Marian Drilea, a facut inregistrarile astea si nu i le-a dat. Mai ales ca ele nu arata vreo incalcare a legii, deocamdata, si au rolul sa-l discrediteze politic pe Traian Basescu.

Procurorul ala nu voia sa-l discrediteze politic pe Basescu si pe ai lui pentru el insusi, ca doar nu candida impotriva lui. USL e adversarul sau politic.

"Discutiile au vizat recuperarea datoriilor pe care compania Rompetrol le are fata de statul roman, in contextul in care combaterea evaziunii fiscale si colectarea creantelor la bugetul de stat au facut obiectul unei hotarari a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) din 28 iunie 2010, iar presedintele Romaniei este si presedintele CSAT", a precizat Administratia Prezidentiala. Totul in regula aici. Ce e in neregula pentru Basescu e faptul ca un personaj atat de controversat ii raporta in multe probleme importante.

Sistemul e infiorator. Si ipocrit

Lasandu-l pe Traian Basescu deoparte, inregistrarile cu Sorin Blejnar ne arata in ce putregai traim. Adica nu doar seful ANAF avea propriile "invarteli" pe la institutie, sau pe cele cu prietenii politici, dar era pe mana si cu unul care, teoretic, ii era adversar politic. Il tineti minte pe sindicalistul Vasile Marica urland transfigurat impotriva sistemului ticalos al PDL? Ca sa vezi, micutul ingrijorat era pe mana cu un reprezentant de seama al sistemului asta. Ca sa vezi minune, lume! Uite ca se poate concordie. Atunci cand nu esti la televizor.

MRU a facut o miscare curajoasa

Blejnar era pe cai mari, da? Avea relatii in PDL si era "pe bune" cu mult adversari ai PDL. Chiar si Traian Basescu il cunostea bine si, fara indoiala, il sustinea pe "Sorin". Ei bine, "Sorin" a fost mazilit de Mihai Razvan Ungureanu, care a taiat avantajele multor pedelisti astfel dupa ce a ajuns premier. Riscand sa-si puna partidul in cap. Ceea ce probabil a facut.

Poate ca a mers si impotriva a ceea ce dorea Traian Basescu in privinta lui Blejnar. Sau Basescu dorea sa scape de Blejnar?

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Blejnar stenograme Basescu, #Blejnar interceptari Basescu , #presedinte
Comentarii
Poza petrache2
petrache2
rank 5
Poza ORD
ORD
rank 5
Dale`colo de stenograme. E treaba justitiei.Ne intreseaza guvernarea