50 de cadre din MApN si servicii speciale, inaintate in grad de Basescu

Marti, 01 Decembrie 2009, ora 14:20
8867 citiri
50 de cadre din MApN si servicii speciale, inaintate in grad de Basescu

50 de cadre din MApN, SPP, MAI, STS si SRI au fost avansate in grad de presedintele Traian Basescu de Ziua Nationala. Printre acestia se numara Viorel Angelescu, seful cabinetului ministrului si Ioan Sarbu, comandantul Spitalului Militar.

Generalul maior cu doua stele, Stefan Oprea, loctiitorul sefului Statului Major General, a fost avansat la gradul de general locotenent cu trei stele. Seful cabinetului ministrului Stanisoara, generalul de brigada cu o stea Viorel Angelescu, a fost avansat la gradul de general maior cu doua stele.

Comandantul Spitalului Militar Central, Ioan Sirbu, a fost avansat si el la gradul de general maior cu doua stele, se arata intr-un comunicat al administratiei prezidentiale.

Generalul de brigada cu o stea Mihai Chirita, seful Directiei Operationalizare Generare si Evaluare Forte din Statul Major General a fost inaintat la gradul de general maior cu doua stele. Tot general maior cu doua stele a devenit si general de brigada Valentin Petre, seful Directiei Logistice din Statul Major General.

Decretul prezidential mai cuprinde si alte nume de colonei din MApN care au fost avansati la gradul de general de brigada cu o stea, printre care: Ion Coscodaru, Alexandru Ion, Gheorghe Cosneanu, Vasile Hermeneanu, Mihai Hondor, Ariton Ionita, Gheorghe Motoc, Constantin Popescu, Mihai Popescu, Emil Tudosie, Constantin Dobre, Virgil Dospinescu, Emil Tudosie.

Mai multi colonei din cadrul Serviciului de Protectie si Paza si Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS) au fost avansati la gradul de general de brigada cu o stea, printre care: Adrian Balan, Eugeniu Musat, Sergiu Pasare, Adrian Ionut Axinia, Gheorghe Damoc, Gabriel Constantin, Ioan Codreanu, George Scheau sau Costica Jipa.

De asemenea, presedintele Traian Basescu a acordat gradul de general de brigada la trecerea in rezerva a patru colonei din MApN, SRI si STS.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#inaintari grad Basescu, #decret avansari generali, #inaintari grade militare, #generali Ziua Nationala , #presedinte