A inceput sedinta de la Cotroceni pe tema sporurilor magistratilor

Vineri, 14 August 2009, ora 13:17
1141 citiri
A inceput sedinta de la Cotroceni pe tema sporurilor magistratilor
Foto: Antena3

Sedinta de la Palatul Cotroceni care este mediata de presedintele Traian Basescu si are ca scop rezolvarea problemei sporurilor salariale ale magistratilor a inceput, vineri, in jurul orei 13:00.

Inainte de a da presa afara din sala, seful statului a asigurat ca finantarea justitiei nu mai este o problema, asa cum se va vedea si in urmatoare rectificare bugetara, dar ca trebuie rezolvata chestiunea sporurilor.

"Ramasesem la o etapa pe care urma sa o discutam, am convenit ca o discutam dupa ce trece vizita FMI. Cred ca din punct de vedere al celeilalte probleme abordate si inchisa data trecuta, asigurarea finantarii functionarii justitiei, nu o sa avem niciun fel de probleme si rectificarea va reflecta acest lucru.

Problema e disputa legata de sporuri si asta ar trebui sa o inchidem astazi (vineri, n.red.) pentru ca momentul intalnirii noastre este legat strict de radiografia pe care o face si FMI", a explicat Basescu.

O prima intalnire intre presedintele Traian Basescu, responsabilii din Justitie si primul-ministru Emil Boc a avut loc pe 28 iulie, dupa ce seful statului a fost solicitat de CSM si ministrul Justitiei sa medieze intre puterea judecatoreasca si Executiv.

O noua intrevedere pe tema deblocarii situatiei din sistem fusese programata initial pentru data de 4 august, dar a fost reprogramata, urmand sa se desfasoare dupa terminarea misiunii FMI, respectiv dupa 10 august.

La finalul intrevederii din 28 iulie, intr-un comunicat remis de Administratia Prezidentiala, se arata ca Guvernul s-a obligat sa asigure cele 170 de milioane de lei necesare pana la sfarsitul anului pentru buna functionare a Justitiei.

Guvernul s-a obligat, in cadrul intalnirii de la Cotroceni, din 28 iulie, cu reprezentantii CSM, sa asigure cele 170 milioane de lei necesare pana la finele anului pentru buna functionare a Justitiei, problema sporurilor va face obiectul unei noi discutii mediate de seful statului, iar Predoiu nu va fi demis.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Traian Basescu mediere magistrati minister, #sedinta sporuri magistrati Cotroceni , #presedinte