Acuza presedintele Basescu justitia ca da bine la ureche?

Miercuri, 07 Mai 2008, ora 07:28
3832 citiri
Acuza presedintele Basescu justitia ca da bine la ureche?

Seful statului a repetat, marti, vesnicul asalt asupra clasei politice pe cele mai sensibile si mai controversate teme ale actualitatii - dosarele Nastase si Mitrea, cazul Crulic, deciziile Curtii Constitutionale si campania electorala.

Care a fost reactia clasei politice la impunsaturile presedintelui? In timp ce politicienii din PD-L il apara, spunand ca Traian Basescu repeta acuzele asupra clasei politice si asupra justitiei pentru ca nu au fost indreptate, politicienii ostili presedintelui sustin ca este o strategie, o tehnica media ce "da bine la ureche".

Aceiasi politicieni spun ca presedintele Traian Basescu a intrat in propria campanie electorala, desi singur a recunoscut ca alegerile prezidentiale sunt in 2009 si "are timp de campanie".

Potrivit deputatului PNL Ioan Ghise, "Traian Basescu acuza justitia ca da bine la ureche. Spunea ca nu vrea sa se implice in campania electorala si s-a autoimplicat". In ceea ce priveste dosarele nominalizate de seful statului, despre care a dat impresia ca stie mai multe, Ghise apreciaza ca "ori presedintele minte cu nerusinare, ori stie ce vrea Parchetul sa faca, ceea ce e foarte grav".

Presedintele Romaniei, singurul inculpat in dosare

"Parchetul, dupa ce a trimis presedintelui dosarele, ar fi putut sa le trimita in instanta. Persoana care este inculpata intr-un dosar este presedintele Basescu in dosarul Flota. Cel care si-a dat siesi a doua casa de la stat ca primar general a fost Traian Basescu. Nu a depus strategia de securitate nationala. Nu-si indeplineste atributiile si acuza pe altii", a mai spus Ghise.

La randul sau, vicepresedintele PC Bogdan Pascu l-a acuzat pe seful statului ca foloseste o tehnica de media.

"Am observat ca toate televizunile incep jurnalele de stiri cu violuri, scandaluri. Pe aceeasi linie, Traian Basescu atrage atentia asupra domniei sale. Din pacate nu atrage atentia asupra problemelor reale, ci reduce totul la rai si buni. Iar partidul care l-a emanat este bun si celelalte sunt rele", a criticat Pascu discursul de marti al presedintelui.

"Daca sunt probleme in Parlament, daca sunt indundatii, de vina este domnul Iliescu"

In ceea ce priveste acuzele aduse de Basescu fostului presedinte al Romaniei Ion Iliescu, vicepresedintele PSD Constantin Nita considera ca "presedintele Traian Basescu are o problema cu Ion Iliescu. Daca sunt probleme in Parlament, daca sunt indundatii de vina este domnul Iliescu. Probabil Iliescu si Nastase il provoaca, dar comportamentul domniei sale ar trebuie sa fie civilizat".

Singurul politician care i-a luat apararea presedintelui Romaniei este europarlamentarul PD-L Maria Petre. In opinia sa, "presedintele repeta lucrurile pentru ca nu au fost indreptate. Iliescu e vinovat de mineriade, pentru inlaturarea prin forta a Guvernului Petre Roman si pentru doua Constitutii, cea din 1991, cea modificata din 2003. Toti romanii stiu asta".

Totodata, Ioan Ghise a explicat ca nu exista niciun blat intre PD-L si PSD, ci intre presedintele Romaniei si PSD. "Eu pot sa confirm ca presedintele a facut blat cu PSD", a declarat deputatul PNL.

Pe de alta parte, conservatorul Bogdan Pascu spune ca "in politica romaneasca nu sunt reguli asa ca este imposibil sa fie blat. In legislatie avem o modificare si maine facem modificarea modificarii".

Basescu a declarat, marti, la postul public de radio, ca tergiversarea dosarelor fostilor ministri arata ca CCR "a ramas o pavaza de nadejde pentru infractorii parlamentari", seful statului acuzand totodata si Parchetele ca au intrat in acest joc.

Presedintele s-a referit la cazurile fostilor ministri ce sunt in prezent parlamentari, criticand decizia CCR prin care acestia au nevoie de avizul Camerei din care fac parte pentru inceperea urmaririi penale, desi exista avizul sefului statului.

Basescu a explicat ca legea fundamentala vorbeste de un aviz al Parlamentului doar in cazul perchezitionarii si arestarii parlamentarilor, CCR inventand o "imunitate artificiala" pentru parlamentari.

"In rest, nu e nevoie de niciun aviz al Camerelor", a aratat el, vorbind de inceperea urmaririi penale. "Din pacate, CCR a ramas o pavaza de nadejde pentru infractorii politicieni, pentru infractorii parlamentari", a fost concluzia presedintelui.

Gestul barbar al unui fost mercenar Wagner grațiat de Putin: Și-a ucis iubita după ce i-a tăiat o ureche
Gestul barbar al unui fost mercenar Wagner grațiat de Putin: Și-a ucis iubita după ce i-a tăiat o ureche
Foștii deținuți grațiați de dictatorul Vladimir Putin pentru participarea la războiul împotriva Ucrainei continuă să terorizeze Rusia. La Moscova, un fost mercenar Wagner, întors...
Actrița de filme pentru adulți, alături de soldați ucraineni care au suferit amputații VIDEO
Actrița de filme pentru adulți, alături de soldați ucraineni care au suferit amputații VIDEO
Iulia Seniuk, alias Josephine Jackson, este o actriță de filme pentru adulți ucraineană care a adunat peste 200 de milioane de vizualizări pe platformele dedicate. Ea a devenit ambasadoare...
#Traian Basescu, #campanie, #electoral, #Justitie, #ureche, #acuze , #presedinte