Ziare.com

Adevarata miza a lui Traian Basescu la Rosia Montana (Opinii)

de Iulian Leca, Senior editor
Miercuri, 31 August 2011, ora 12:00

   

Adevarata miza a lui Traian Basescu la Rosia Montana (Opinii)
La limita extrema, s-a spus despre abruptul interes al presedintelui pentru proiectul Rosia Montana ca este rezultatul interesului direct pe care seful statului il are catre si fata de firma Gold Corporation (i.e. - Gabriel Resources).

De cealalta parte a interpretarilor, care s-au dat manifestarilor publice deosebit de favorabile ale lui Traian Basescu pentru demararea lucrarilor de extractie a aurului din Muntii Apuseni, sta ideea ca presedintele a constientizat in vremuri de criza necesitatea si oportunitatea unei investitii majore a unor privati din strainatate, cu un urias potential de castig atat pentru stat, cat si pentru locuitorii zonei Rosia Montana.

E un fapt ca pozitionarea lui Traian Basescu fata de proiectul Gold Corporation de extractie a aurului de la Rosia Montana reprezinta o exceptie de consecventa si constanta in comparatie cu de acum celebrele incoerente, fluctuatii si schimbari de opinii pe care rezidentul Cotroceniului le-a practicat de-a lungul timpului.

Asa ceva, mai rar! De aici, rauvoitorii au si tras concluzia ca trebuie sa fie ceva necurat la mijloc, din moment ce inconsecventul Traian Basescu si-a gasit in sfarsit un punct atat de fix, pe care il sprijina de aproape 14 ani (desi, rareori, s-a exprimat atat de categoric precum o face in prezent).

Nu este in interesul acestei analize a discuta aici avantajele sau dezavantajele demararii exploatarii aurifere, pe baza de cianuri, in zona Muntilor Apuseni. Desigur, putini sunt cei care cunosc adevarata miza a exploatarii de catre Gold Corporation - distrugerea unor situri arheologice vechi de peste 2.000 de ani, unice in Romania, si foarte rare in Europa versus un castig atat de modest pentru actualii urmasii romanilor. 4 miliarde de euro fluturate pe la nasul saracilor romani, in schimbul unei duble comori - ramasitele trecutului si aurul de sub ele.

E posibil sa imi scape si multe alte avantaje sau dezavantaje pe care demararea proiectului Rosia Montana Gold Corporation le-ar aduce sau nu. Aici trebuie insa sa ne reamintim ca Traian Basescu nu s-a limitat doar la a arunca in discutie publica proiectul, ci a spus ca el "trebuie" sa inceapa.

Altfel, nici nu stim cat pierdem si la ce averi colosale dam cu piciorul. Presedintele a avut grija si sa expuna, desigur, doar posibilele castiguri pe care romanii le-ar dobandi, daca RMGC ar primi unda verde din partea Guvernului.

Ori miza este cu totul alta. Nu cred ca presedintele are bucurii nici la banii de la Gold Corporation, nici ca astfel isi asigura viitorul, nici ca incearca disperat sa isi plateasca datorii mai vechi catre compania canadiana.

Interesul brusc si total manifestat pentru RMGC reprezinta doar o alta faza din strategia presedintelui de a-si recastiga poporul pierdut din cauza politicilor falimentare adoptate pana in prezent.

Planul este simplu - aducerea din cand in cand in spatiul public a unor teme si subiecte atat de controversate, atat de adanc inradacinate in constiinta publica, cu un potential atat de mare de dezbatare, incat prin simpla lor enuntare, presedintele sa isi reinvie o parte din electoratul pierdut.

Sa ne amintim - coruptia si actiunea arestarilor din vami (cauzata de neaderarea la Spatiul Schengen), proiectul de revizuire a Constitutiei, regionalizarea si reorganizarea administrativ - teritoriala, problema "tradarii" regelui Mihai, re-trecerea Prutului prin repetarea ordinului Maresalului Antonescu si altele cate or mai fi fost - toate subiecte despre care presedintele stie mai bine decat oricine ca sunt moarte din fasa in actualul context politic, dar care spliteaza societatea in doua, repozitioneaza opinia publica si naste, inevitabil, un nou bazin electoral pentru presedinte si partidul drag domniei sale.

In fata Palatului Cotroceni, Traian Basescu a incercat sa dialogheze cu reprezentantii ONG-urilor care se opun proiectului RMGC. A sfarsit prin a-i trata doar condescendent, batandu-se cu pumnul in piept ca nu el a fost veirificat si "nu are pret", "nu este de vanzare", in timp ce despre ei inca nu stie daca sunt sau nu de vanzare.

Pana se dumireste presedintele cine a fost cumparat si cine nu in cazul Rosia Montana, pana sa mai credem ca acele 4 miliarde de euro vor aduce vreun beneficiu statului, sa ne amintim la cate miliarde da cu piciorul Guvernul Boc fara sa depuna cine stie ce efort.

Daca ne gandim la miliardele de euro pierdute din fondurile europene, unde procentul de absorbtie este absolut penibil, de miliardele scapate printre degete din incapacitatea de a controla economia subterana si de miliardele de euro pierdute pentru ca nu am fost in stare sa intocmim documentatia pentru tranzactionarea certificatelor de CO2 - doar aceste cateva exemple si ar fi suficiente pentru a aduce in discutie adevaratele probleme cu care ar trebui sa isi piarda timpul presedintele si Guvernul sau Boc.

In schimb, fiecare dintre ei isi ocupa timpul cu orice altceva decat ceea ce sta scris in fisa postului. Peste toate, principala preocupare a presedintelui a devenit provocarea unor teme false, cu miza zero, fara nicio finalitate, dar cu impact maxim asupra constiintei publice. Asteptam dezbaterile despre homosexualitate, prostitutie si unirea cu Republica Moldova. Debutul lor in sincron cu startul campaniei electorale va reprezenta o adevarata lovitura de imagine.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8287 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
53 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Personal...

...sunt sigur ca Romania nu va avea niciun beneficiu REAL de pe urma exploatatiei in primul rand pentru ca executantii sunt firme OFFSHORE. In al doilea rand, muncitorii romani din zona vor avea MAXIM contract de munca pe perioada limitata, respectiv pana la secarea "fantanii". Este doar o chestiune de timp pana convingerea mea va fi fost confirmata de realitate.
Isarescu a spus: "BNR nu intenționează să-și crească rezerva de aur" - cum poate sa spuna un economist asa ceva? Aurul este mult mai stabil decat valuta convertibila!
Din atitudinea celor doi, respectiv interesul suspect al lui Basescu si indolenta profesionala a lui Isarescu, care credeti ca este de fapt realitatea?

 

Si totusi,orice lege s-ar da ...In Senat nu trece!

Pentru ca este egalitate de senatori,raportand nr.celor de la putere si acelora din Opozitie.
Chiar,Dragnea-penalul din PSD a recunoscut asta.
Si atunci te mai "miri"mai Leca,ca toate merg greoi in tara asta!?

 

Adevărat miză....

....e să fure aurul tării și să-l dea oricui numai romanilor,NU.
Are antecedente ale furturilor:flota,vila din Mohăileanu,telefoane mobile,miliardele de la FMI și de la băncile comerciale........

Asta e miza,Leca,și nu alta.

 

Nu. O parte din bani ajunge si la romani.

Si inca una foarte mare. Doar ca la romanii "smecheri", cu putere de decizie asupra proiectului.

Adevarata miza a lui Leca-defaimarea presedintelui si a PDL cu orice

pret,inclusiv prin mijloace

primitive,canibalice,minciuni,

calomnii,deformari,ipocrizie si instigare!

Este politica de ziare.com!

Apropos,mai dimineata am incercat sa dialoghez cu

cea mai perversa femeie intrata in politica-madam Mincu

conservatorista lui Felix,care i-a dat drumul la minciuni

si acuzatii ...patetice!Am dorit sa o retez,dar omul de

la pupitru i-a luat apararea...fireste!

 

Leca, ești bantuit cumplit de siguranță.

Eminescu face comparație intre un gascan și Kant. Iat-o:
"Care-i adevărul? Cel văzut clar de un gansac – sau cel abia intrevăzut ca printr-o negură de Kant? Intr-adevăr iată un lucru ciudat. Cel dintai deosebeste lămurit grăuntele de porumb de prundul galbăn, el inoată cu sigurantă pe apă, măsoară cu ochiul distantele ce le poate ajunge, si nu-i fără oarecare induiosare in fata unei gaste in epoca virginitătii.
Cel de-al doilea uită să mănance, voind să sară peste o groapă cade-n mijlocul ei, iar frumusetile virgi sau nevirginale trec pe langă dansul, fără ca el să-si fi ridicat ochii.
Cu toate acestea noi presupunem că filosoful e mai cu minte decat un gansac, ba că in problemele aceluia e mai mult adevăr decat in sigurantele acestuia. Un semn că pentru o minte mare totu-i problem; iar pentru 75 de dramuri de crier totu-i sigur"

80% pentru Romani!

Sa se faca, insa sa nu ne uitam istoria, sa fie protejat ceea ce exista in ADN-ul nostru si daca sunt bogatiile pamantului nostru, statul roman sa fie beneficiar a 80% si nu alti cu interese, la fel ca si cu aurul de la Deva.

P.S Branza buna, in burduf de caine

@FUUUU

Tu esti roman?

Daca erai acasa stiai ca Elena Udrea este cea mai

onesta,modesta,competenta,frumoasa femeie din politica

postbelica!

Ai mai fi stiut ca investeste si inaugureaza obiective

turistice,de infrastructura in fiecare saptamana,in

toate judetele Romaniei indiferent de culoare politica!

Nu pot sa cred ca in spatele ideatiei tale fecaloide sta

un politician al opozitiei!

*

Inca o *** marca leca.
Basescu are un singur interes Sa scoata tara din criza in care l-a bagat Tariceaiunu cel cu economia bubuita. In rest:voi astia dati o droaie de raspunsuri aiurite, dar cand sinteti intrebati cine a semnat contractul prin care firma initiala "atit de pagubosoasa pt. Romania ", a obtinut licenta de explorare, evitati raspunsul . Iintrebat-ii pe pesederisti .Frank Timis a infiintat firma Gabriel Reoursis in 1995,prim ministru fiind Nicolae Vacaroiu; Firma initial Australiana s-a transformat in 1997 in Eurogod Corporation SA. E drept ,Firma lui Frank T. nu a fost controlata de statul roman, dar cine e de vina? Nu cei cu care a semnat acest contract? Cautat-ii in 1997 fratilor.In legatura cu seriozitatea totusi al celor de la Gold Corporation cititi si articolul de mai jos.
http://www.blanculescu.ro/un-proiect-de-anvergura-nationala-si-europeana-pe-%E2%80%9Cdrumul-golgotei%E2%80%9D-%E2%80%93-rosia-montana

Daca-mi demonstrezi aiureala asta cu turismul la Rosia Montana , economiceste este viabil ,poate ma aliez .Dar tine cont ca pentru asta este nevoie de investitii pt infrastructura,(drumuri canalizari surse de apa )cazare (hoteluri moteluri etc); locuri de vizitat (cariera parasita, apele galitoase rosii provenite din halzi si galerii vechi) .Cu galeriile romane lasa-ma ca sint si aproape de Brad pe valea Musariu la nici35 km de DN7, lasate in paragina, nevizitate de nimeni. Ce sa mai vorbesc de aproape desfintattul Muzeu al Aurului din Orasul Brad la fel 37 km de DN7. La Rosia Montana in Buricul tirgului la intrarea in galeriile romane a fost un muzeu in aer liber cu steampuri traditionale si un Steamp Canadian,unicat in Romania, care a ajuns sa fie probabil exportat ca fier vechi.Apropo de ce nu se vorbeste nimic de exportul asta masiv de zeci de mii de tone de fier vechi. Ecologistii lui peste de ce nu isi ridica glasul inpotriva taierilor absolute aberante din padurile patriei cu rezultate negative pentru mediu infinit mai mari decat viitoarea exploatare aurifera? Sint aiici o groaza de papagali care vorbesc sa nu taca, fara sa aiba habar de realitate.

 

adevarata miza e un mare "COMISlON"

care il va primi basescu pentru a injecta in "venele" acestei tari, cianura!
asta spune mult despre cine e la putere in ziua de azi...in romania si peste tot de altfel.
criminalii

De ce sustine Băsescu viitoarea exploatare de aur

Apar legături intre PDL si firma Deva Gold Ltd din Barbados ! Basescu
a dezinformat in mod grav opinia publica interna si externa. Deliberat. Atunci cand s-a referit la alte exploatari de aur decat Rosia Montana si care ar apartine statului roman. Si ar putea aduce mari cantitati din cel mai pretios metal in tezaurul BNR. El s-a referit la societatea Deva Gold SA. Aceasta este detinuta, in proporte de 80 %, de Deva Gold Ltd din Barbados. Deci Basescu stie bine ca societatea nu apartine statului decat in proportie de 20 %. Si cu atat mai putin romanilor.

Barbados e o mica insula din Caraibe. Prin intermediul careia sunt rulate operatiuni ilegale.Afacerea de la Deva este pusculita de bani a PDL si Cotroceni.Secretarul de stat Alexandru Patruti este presedintele Agentiei de Resurse Minerale. Acesta a vorbit despre zacamantul de la Certej, spunand ca "are peste 50 de tone de aur", scrie CorectNews. T.Basescu a sustinut, si pe ascuns si pe fata, proiectul Rosia Montana, atat de mult contestat. Singura certitudine, este ca T.Basescu nu face niciodata nimic dezinteresat.Aici insa e vorba de subterane legaturi intre aur, Basescu si PD-L.

Gold Corporation, care intentioneaza, cu sprijinul direct al lui T.Basescu, sa treaca la exploatarea de la Rosia Montana, e o societate in proportie de 80 % canadiana, listata pe Bursa din Toronto. Din ce se va exploata, doar 8 tone aur revin Romaniei. Si Deva Gold SA e construita identic. Numai 20 % din ea e detinuta de Agentia Resurse Minerale. Restul, NU. Si Deva Gold e listata pe Bursa din Toronto. Romania se va alege doar cu 4 % din aurul ce poate fi extras.

Afacerea e profitabila pentru proprietarii majoritari. Pentru ca, pe Bursa din Toronto, desi nu a fost extras deloc aur la Certej, actiunile au crescut, in 2 luni, de 5 ori. Iar ca urmare a enuntului lui T. Basescu, efectul va fi o noua crestere enorma.Deva Gold SA, societate din Barbados apartine in proportie de 80 % de European Goldfield Ltd si, restul 20 %, anonimi romanii din Barbados. European Goldfield Ltd apartine lui Aktor SA din Atena, al carui proprietar, e grecul Dimitrios Koutras.

Acest grup, pe vremea mandatului lui R.Berceanu, a incheiat un contract pentru constructia tronsonului de autostrada Ploiesti-Brasov. Lucrarile nu au mai fost insa realizate pentru ca, Radu Berceanu, a cerut un “comision" exorbitant.Adica spaga ! Ulterior, A.Boagiu a anulat contractul. Acum insa ca sa se ajunga,la semnarea unui nou contrac de extragerea aurului nu era posibil decat cu existenta unor relatii interesate intre grupul Aktor de la Atena si varfuri PD-L, chiar pana la varful varfului, adica T. Basescu, pentru ca acesta nu numai ca sprijina proiectul Rosia Montana, dar si proiectul in oglinda Deva Gold SA.

Exista nume importante aici.Ne aflam la inceputul unui scandal,in care Baasescu e vioara intai si interesat. Boc stie ca ceva e necurat, banuieste multi bani negri si ca jurist,cunoaste riscurile in care poate pica guvernul

Pt. bani mafiotul basescu traian minte nerusinat

ca el,un asasin de bebelusi si de batrani ar fi interesat de soarta Romaniei.In primul rand basescu traian sa termine cu dezinformarea opiniei publice romanesti si occidentale.De pilda, sub aspectul unor cantitati de aur de circa 100 de tone, care ar putea intra in rezervele Bancii Nationale a Romaniei, prin exploatarea a trei zacaminte. Rosia Montana, Certej si inca unul, echivalent cu Certejul. Acest lucru nu este posibil. Din cel putin trei motive. Primul este ca guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, nu mai are nevoie de aur. Si o declara raspicat. Al doilea motiv este ca, daca ar mai avea nevoie de aur in viitor, conform legilor, BNR ar trebui sa-l cumpere. Nu are cum sa-l primeasca pur si simplu. Din simplul motiv ca BNR nu este actionar nici la Gold Corporation, nici la Deva Gold SA. Si, daca ar cumpara din Romania, ar cumpara cu TVA 24 la suta, la un pret probabil mai ridicat decat achizitionand aurul din alta parte. Al treilea motiv este ca statul roman, care, in ambele proiecte, este minoritar cu 20 la suta, nu primeste decat 4 la suta. Si nu din aur. Ci din pretul cu care s-ar valorifica 4 la suta din cantitatea de aur. Deci castigurile statului sunt mult mai mici. Si, in baza lor, incepand din al treilea an de acum incolo, pe parcursul viitoarelor doua decenii, statul ar beneficia de castiguri infinit mai mici decat contravaloarea a 100 de tone despre care vorbea Presedintele.
Dar sa ne intoarcem la tema acestei analize. Fiind vorba despre bani publici, pentru ca in ambele societati statul este totusi actionar, chiar daca minoritar, inainte de a merge mai departe si de a forta demararea proiectelor, atat de controversate sub aspectul impactului de mediu si social, este obligatoriu ca institutiile statului sa lamureasca unele lucruri. (sursa inpolitics)

@it breaks, felicitari.

Asa se sustine o parere, chiar daca probabil sunt printre putinii care ti-au citit inregral comment-ul :)
Stima

tainul

Intre timp, omul si-a negociat si a primit tainul! De aceea tipa asa de tare. Boc vrea si el, asa ca se opune, striga, cere si va primi si el ceva, ca si Borberly si altii repsonsabili cu aprobarile. Banii, aurul...

 

Politicienii actualei puteri vor sa curete tot,

precum termitele. Sa ramana in urma lor numai fantani secate si praf pe drumuri. Lacomie este putin spus.

un presedinte obosit

ieri, la mitingul de la cotroceni, impotriva gold corporation am remarcat o scena... cineva din multime il acuza pe basescu ca se implica in proiect pentru a se capatui el si familia lui. reactia lui basescu a fost neasteptata: doar a dat din cap abatut, practic nu a avut nici o replica cu care eram obisnuiti, la care ne-am fi asteptat.
un presedinte obosit!

Pai tocmai a crescut pretul aurului !

Cred ca cei de la Gold Corporation au intrat in fibrilatii ! Pierd si spaga si aurul daca nu se aproba proiectul.
BTW, odata cu exploatarea unui nou zacamant, se va modifica si cota aurului ... aceasta inseamna plasamente, bursa, bani multi !

@Jolla: si tu ti-ai primit tainul pt.vot: zahar, ulei, pui,...

Cind ai votat, ai primit o traista de "ajutoare"! Ai uitat? Ai vrea sa primesti aceiasi cota precum "alesii nemului"? Asta nu se poate! Mai mult sau mai putin, toti romanii din rr-omanika au primit!! Ei da! Noi emigrantii nu am primit nimic de la statul roman!

Basescu Traian a tradat inca odata Romania celor

trei miliardari straini care sunt in spatele afacerii Rosia Montana,PENTRU BANI;lui basescu traian i s-au promis comisioane foarte mari daca se incep extractiile de aur la Rosia Montana.Din presedinte fraudulos de tara,complicele la terorism international basescu traian s-a transformat in agent publicitar pentru firma canadina Gabriel Resources, care detine peste 80% din actiunile Rosia Montană.Iata cine sunt rechinii care vor aurul romanilor,doar pentru ca tara este condusa de tradatori si criminali impotriva umnaitatii ai exsecuritatii ceausiste,asa cum este si basescu traian si asa cum sunt si alti tradatori securisto-kgb-isti din PSD.

http://www.gandul.info/financiar/cine-sunt-cei-trei-miliardari-straini-din-spatele-afacerii-rosia-montana-8674794

spălarea" dosarului lui Băsescu, in "Afacerea Viktor Bout"?

Simbătă 25 Iunie 2011 dimineata, cu cea mai mare discretie, directorul SRI, George Cristian Maior, a plecat intr-o vizită oficială in SUA, pentru a se intalni cu directorul FBI Robert S. Mueller, dar si, mult mai important, cu directorul CIA, Leon Panetta.

izita directorului SRI avea toate sansele sa ramina nestiuta daca Traian Basescu, aflat in criza de imagine, nu ar fi convocat o sedinta CSAT moment in care presa a observat ca seful celui mai mare Serviciu Secret nu era pe lista participantilor.Surse din SRI spun ca exista o legatura intre directa intre deplasarea in SUA a lui G. C. Maior si procesul traficantului de arme Viktor Bout, care ar urma sa inceapa, in septembrie, la un Tribunal Federal din New York. Unul din cele mai probabile scenarii privind scopul deplasarii directorului SRI este acela al unei negocieri pe care Maior este mandatat de Basescu sa o faca cu directorul CIA Leon Panetta, in care, printr-un troc la nivelul SRIU - CIA, Basescu sa nu fie deranjat de citarea in proces.

Se stie ca in 1998, Viktor Bout, a plecat cu doua transporturi de arme si munitii chiar de pe Aeroportul Otopeni, avind avizele de decolare emise de autoritatile aeronautice romanesti, la presiunea lui Basescu, care in acel moment ministru Transporturilor.

Este posibil ca, in schimbul faptului ca Justitia americana il va "uita" pe Basescu, SRI va trece sub tacere o intreaga lista de infractiuni economice dovedite ca fiind savirsite pe teritoriul Romaniei de agenti de influenta americani, ce apartin CIA si opereaza la noi, deghizati in prosperi oameni de afaceri.

Ma intreb de ce nu se implica TB la fel de vehement

si in cazul miliardelor de euro pierdute de catre guvernul Boc din fondurile europene alocate Romaniei? Niste bani la fel de multi, care puteau fi castigati fara cianuri si halde de steril.

 

dragi uslasi!!!

ma tot rog de voi sa nu mai dati cu oistea-n gard , mucii-n fasole ,sa nu va mai exprimati ca vitelul la poarta noua daca nu va pricepeti si sa nu mai amestecati economia, politicile economice si politica adevarata cu frustrarile voastre date de micimea in gandire, precum si comportamentul de slugi proaste si hoate pe forum!!!
problema e mai simpla:
1. redeventa cuvenita statului se va plati in aur, care va merge , potrivit contractului de concesiune DIRECT in rezerva bnr-deci exclus jaf politic, umflare de conturi si alte traznai
2. cota de 20% cuvenita actionarului minoritar mininvest deva probabil ca va ajunge tot la bnr-dar pe bani, nu ca redeventa
3. cum aveti tupeul sa cereti 80% pentru stat,cand nicaieri in lume nu este asa ceva, cand psd a vandut petrolul romanesc aproape gratis? sau credeti ca noi, astia neuslamizati de latrine-tv ca voi, am uitat? sau nu stim?
in rest, va doresc tratament eficace cu sedative usl!!!

care uslkasi,iata aici PSD-ul complice cu basescu

la tradare si in a obtine bani multi de la miliardarii straini de la Gabriel Resources:
"Presedintele Comisiei Juridice a Senatului, Toni Grebla de la PSD, a declarat ca exploatarea miniera de la Rosia Montana ar trebui facuta, intrucat oamenii de acolo traiesc in saracie, iar "poluarea cu cianuri" nu va exista, spunand ca apa din lacurile de decantare se poate bea."

http://www.ziare.com/rosia-montana/stiri-rosia-montana/toni-grebla-exploatarea-la-rosia-montana-trebuie-incurajata-oamenii-mor-de-foame-acolo-1117425

Ba chiar mai multi bani.

Dar cred ca mai degraba totul nu e decit un Buum! ce va fi urmat de obisnuitul Fiss! O zi buna !

eu cred ca e o greseala mare sa exploatezi aurul astazi !

trebuie verificat daca aceste "initiative" nu vin de afara !

 

Este evident

Presedintele VREA sa obtina aur, sa faca bijuterii pentru EBA, care e "proasta parlamentului european"(Vadim Tudor) si pentru Ioana, care are vila de 1 milion euro din vanzari anterioare , precum si pentru Elena Udrea, despre care stim ca e draguta chiorului marinar betiv.
Si foarte bine a spus un manifestant din fata palatului, ieri: Beshescu primeste pesches pentru aprobarea exploatarii si vrea sa-si depuna banii in banci in strainatate!!!
Nu i-au ajuns banii din flota?? Nu-i destul ca are un etaj de vila pe Mihaileanu?
Dar cand a pus trenurile la dispozitia minerilor, oare a facut-o pe gratis?

 

Vrea sa se acopere cu aur!!!

Basescu vrea sa-si faca firma care sa-i umple familia cu aur si sa se ingroape in aur!!!

 

si nu merita??

tre sa ia si el ceva asa cum Voiculescu a luat banii care curgeau pe Dunarea, Pariciu aurul negru, Nastase "termopanele si ouale", Vantu sindicatele, Fenechiu pamanturile, Flutur padurile, ungurii apele, liberalii insulele etc .
Asta este traditia la romani!!!! Cine imparte parte isi face caci poporu-i prost si tace!!!

@ Cronos ... dumneavoastra din ce a mai ramas ...

... ce ati vrea sa alegeti ...

Trebuie suspendat!!!

pe langa toate cele pacate de mai sus, il primeste in audienta pe rabinul sef!!! Ce interese oculte o fi avand cu evreii??

 

@Mart: imprumutul FMI!! iei imprumut!! iei clauze! & conditii!

Pai cum? Tu ai vazut cum te jupoaie si iti da cu sare banca, cind iei un credit! Crezi ca FMI-ul e altceva?

In Romania nu se bate nici măcar un cui fără parandărăt !

Alegerile din Neamt au arătat că se poate dar trebuie foarte multi bani.
Problemele teoretice sunt pe cale a fi rezolvate;votul prin corespondentă a fost aprobat tacit,se vor comasa alegerile locale cu cele generale,va exista un singur tur de scrutin.Totul spre avantajul PD.
De vindut ar mai fi;hidrocentralele,gazul,sarea si Posta precum si participatiunile minoritare ale statului la alte societăti.Acum a apărut o nouă oportunitate;aurul !

Nimeni n-a vorbit despre argint,care se extrage in cantitate egală cu aurul si are o valoare considerabilă.
Sau ăsta este bonusul?

 

Habar n-ai tu!!

In acea zona, este mult uraniu!!!
Si stii ca uraniul este folosit la bomba nucleara??
Bonusul poate fi chiar bomba, pe care Basescu sa o lanseze pe casa domnului Antonescu Crin, fiindca ii este frica de el; si-a dat seama si matrozul betiv ca domnul Crin Antonescu e foarte destept, este un politician cu foarte mult bun simt, este tanar, mai tanar cu 8 ani decat marinarul, este si foarte frumos si mereu elegant, in plus vede ca are o putere de munca deosebita, fiind in fiecare seara la televiziune, uneori chiar si la doua televiziuni.
Si mai stie chiorul ca programul economic si politic oferit de cel ce-i sta "cu sula-n coasta"(I.Iliescu), duo-ul Ponta-Antonescu,este imbatabil si va duce tara spre noi culmi de civilizatie si progres, ceea ce Basescu nu vrea.

*

@ -Mart. Habar n-ai tu cat esti de ignorant sa nu zic pr_st. Ia te rog un dictionar, carte de geologie, chimie sau "ce vrea muschi tai" ca sa vezi ca formarea aurului nu este compatibila cu formarea uraniului, wolframului etc. Restul comentariului acelasi "bilet de papagal."

Si cat costa tratamentul??

Ca domnul Vadim a demonstrat ca acest "deseu toxic care trebuie incinerat"(M.Geoana), si betiv si chior pe deasupra, este bolnav de cancer si trebuia sa fie mort deja de vreo doi ani!!! Cine stie cat costa tratamentul, poate i se schimba lunar sangele, i se aduc vindecatori magici din Japonia, din Tibet, din China (V.Tudor) si aceia nu vin pe gratis!!!
De aceea a taiat salariile, sa aiba bani pentru astia!!!
Norocul meu ca vine noua lege, sa nu-mi mai platesc ratele la banca, sa mi le plateasca privatii, ca aia vand langos fara bon fiscal si-si fac averi, un vecin langosar si-a schimbat chiar Dacia 1300 cu un Logan nou-nout!!

 

domnule Mart,

tare ma tem ca postarile dumneavoastra sa nu fie luate ad literam.
O zi buna !

Rosia Montana si interesul national

Tov Leca iar o balmajesti loa comanda stapinilor tai:turnatorul Voiculesci si delapidatorul Vantu!!!
Presedintele,cum spui,nu are interese in Rosia Montana.
Pur si simplu,apara interesele tarii.La Cotroceni s-au adunat cateva zeci de derbedei si vagaboande(cartonasele rosii demonstreaza ca sunt aceiasi scandalagii de pe stadioane)platiti de dusmanul permanent al intereselor nationale:PSD sub conducerea lui Bula(Tonta).
Cine poate bloca extractia aurului aducator de avutie nationala decat dusmaniitarii(vezi ungurii care deabea-l asteapta)?
In ultima instanta pamantul apartine locuitorilor.In problema Rosia Montana,singurii idreptatiti sa decida sunt localnicii care sustin proiectul pentru ca ii scoate din saraciesi dezvolta infrastructura zonei!Nu derbedeii din Bucuresti platitide PSD ca diversiune politica.Teo

 

Interes national este si la ALRO Slatina si basescu traian cu

toata mafia PDL in complicitate cu Daniel Morar-DNA si cu Kovesi -PG au luat spaga si au adus Romania la limita cea mai de jos a coruptiei postdecenbriste romanesti.Interesul national, cel real este unul sigur, catuse si o justa judecata pentru toti PDL-istii in frunte cu basescu traian.Nu te teme Te-o sa speli vase intr-un port din Constanta e mai onorabil decat sa stai langa un mafiot de talie internationala.

?

Cunoasteti ca c ofonia nr.4 admisa de limba romana literara?Le enumer pe primele trei Luca Caragiale,biserica catolica,tactica cavaleriei,pe ultima o stiti!

 

conflict de interese, tavarisci president jucator !

chiar nu mai este nici un consilier s-o spuna ?
de ce nu faceti loby firmelor care vand castraveti ?
n-au cu ce va plati ?
dna-ule cum se cheama scoaterea de profit din functia publica, nu pentru statul roman, vai de capul lui de stat...

 

miza...

...iar ati luat-o pe aratura,domnilor si doamnelor,fara a va referi la ideeile exprimate in articol (n-are importanta numele autorului)...
...consider ca interventia presedintelui are o foarte mare doza de interes electoral...asta incluzand voturi si ceva contributii financiare la campania electorala...
si intradevar deschiderea exploatarii va ajuta la dezvoltarea zonei si scoaterea din mizerie a locuitorilor di muntii apuseni...

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor