Adevarul injumatatit al lui Traian Basescu (Opinii)

Duminica, 18 Noiembrie 2012, ora 08:35
11029 citiri
Adevarul injumatatit al lui Traian Basescu (Opinii)

Reactiile din ultima vreme ale presedintelui erau asteptate dupa postul mare de silenzio stampa survenit in urma telenovelei referendumului.

Acest come back intepat cu referiri directe la adresa actualei Puteri nu constituie altceva decat supapa prin care ego-ul sau respira. Orgoliul ranit ce rabufneste sub forma zvacnirilor unui comandant a carui fosta ostire nu mai detine decat sabii de lemn si scuturi de rachita.

Liderului de la Cotroceni i-a ramas privilegiul de a asista "impartial" la postura greu digerabila a unei formatiuni- ARD- devenite challenger la un titlu ca si pierdut. Vreme de ani buni un T Rex fara rivali, cu sanse reale la pozitia suprema a lantului trofic, PDL + etc horcaie agonizant.

Acum este ventilat verbal de catre tutorele sau. Prin avertismente lansate catre noul alfa politic, USL. O luare la refec. Traian Basescu mai are insa in dotare arcul constitutional si sagetile justitiei. Acelea pe care le-a ascutit batand cu pumnul in masa in chiar fieful doamnei cu balanta.

Catregoric de acord ca institutiile abilitate ale statului sa cheme la ordin si sa amendeze pe orice incompatibil sau incalecator de lege. Sunt conditii sine qua non ale functionarii democratiei intr-o tara ce nu admite rabat la regulile acesteia.

Adica acel stat de drept pe care il invoca recent dl. Traian Basescu in discursul de la Cotroceni, dar care a functionat cu suficient de multe sincope in vremuri apuse azi, cand guvernarile Boc si Ungureanu detineau painea si cutitul.

Votul, recunoscut ca o piatra de temelie a democratiei de catre Traian Basescu, nu a fost decat un chirpic modelat favorabil intr-una din camerele prezidate in Parlament de catre Roberta Anastase.

Apoi, legile aplicate prin interpretari "contra naturii", asa cum s-a intamplat in cazul celei privitoare la fostii detinuti politici, doar un simplu exemplu, nu sunt demne de notiunea limpede a statului de drept.

Traian Basescu declara, vineri seara, ca ar fi de dorit ca partidele aflate acum in plina derulare a campaniei electorale sa fie aduse in fata problematicii reale a tarii si nu in dispute "ba tu, ba eu".

Continuand: "As vrea, ca presedinte, sa vad care sunt optiunile reale ale partidelor in afara de poeziile pe care si le-au scris in programele de campanie electorala. Vreau sa intelegem ca Romania nu este intr-o situatie critica si ca, desi mai sunt urme ale sacrificiilor uriase pe care romanii le-au facut in 2010, Romania nu este in situatia Spaniei, Greciei sau Irlandei".

Din cate ne amintim, tot domnia sa ne spunea pe atunci ca tara nu va fi afectata de criza, iar Europa nu intra in recesiune, cand, de fapt, tocmai acest lucru se intampla. Cine sa fi dat tonul la cantec, ma rog, poezii despre cresterea salariilor profesorilor cu 50% sub augusta sa conducere?

Problematica reala a tarii include respectarea cuvantului in ceea ce priveste infrastructura, unul din motivele din cauza carora investitorii straini ocolesc Romania. Lungimea panglicilor inaugurale de tronsoane mili-kilometrice o depaseste pe cea insumata a DN-urilor predate la cheie.

Sira spinarii campaniei electorale, exceptand "vertebrele" neplauzibile ale cresterilor salariale de tot soiul, ramane acea necontenita batalie impotriva flagelului coruptiei. O cauza pierduta. Numai cand aude rostit cuvantul cu pricina, pe romanul de rand il loveste stenahoria. Este cel mai tocit, demagogic si batjocoritor laitmotiv politic romanesc de 20 de ani.

Referitor la notele intrevazute slabe date Romaniei de Comisia Europeana, in decembrie apropiat, pe temele statului de drept si intarzierii aderarii la Schengen, timpul daunelor si cauzele ce le-au determinat se impun a fi extinse pana catre infiriparea pedelismului timpuriu.

Deoarece adevarul nu trebuie interpretat in registru propriu si cu atat mai putin in doua, asa cum o face Traian Basescu.

Citeste si:
Adevărata problema a desemnării generalului Ciucă ca premier. „Nu cred că va putea pune nici măcar un singur secretar de stat ales cu mâna sa”
Adevărata problema a desemnării generalului Ciucă ca premier. „Nu cred că va putea pune nici măcar un singur secretar de stat ales cu mâna sa”
Deși am părăsit serviciul militar activ acum 18 ani și deși am fost și înainte de acel serviciu, dar și pe timpul lui și altceva decât doar un simplu ofițer de comandă și de stat...
Un guvern minoritar ar agrava criza românească
Un guvern minoritar ar agrava criza românească
Propunerea de guvern minoritar cu ex-ministrul apărării, Ciucă, în frunte, nu e decât încă o nouă tergiversare a soluționării crizei guvernamentale și, implicit, a crizei de stat...
Sursa: Ziare.com