Alegeri prezidentiale 2014: Basescu cere demisia a doi ministri (Video)

Duminica, 02 Noiembrie 2014, ora 21:11
9220 citiri
Alegeri prezidentiale 2014: Basescu cere demisia a doi ministri (Video)

Presedintele Traian Basescu a cerut, duminica seara, demisia ministrului de Externe Titus Corlatean si a ministrului pentru romanii din diaspora Bogdan Stanoevici.

Seful statului a cerut, dupa inchiderea urnelor, la ora 21.00, ca ministrii sa demisioneze, pentru modul in care s-au desfasurat alegerile prezidentiale in strainatate, potrivit Administratiei Prezidentiale.

In comunicatul postat pe site-ul presedintiei se arata ca Traian Basescu "a urmarit cu atentie procesul electoral pentru alegerea presedintelui Romaniei care s-a desfasurat duminica, 2 noiembrie a.c., atat in tara, cat si in strainatate".

Seful statul a constatat ca "au existat grave deficiente de organizare a procesului electoral in sectiile de votare din strainatate, unde nu s-au asigurat corespunzator materialele necesare si nici personal suficient".

De asemenea, Basescu a atras atentia ca numarul mic de sectii de votare din strainatate a facut ca "un numar mare de romani sa nu-si poata exercita dreptul de vot".

"Domnul presedinte Traian Basescu constata, totodata, deficiente in asigurarea formularelor pentru declaratiile pe proprie raspundere in numeroase sectii de votare din tara.

Neajunsurile semnalate au impiedicat cetatenii romani sa-si exercite dreptul constitutional de a-si alege presedintele. In aceste conditii, se impune demisia ministrului Afacerilor Externe, domnul Titus Corlatean, si a ministrului delegat pentru Romanii de Pretutindeni, domnul Bogdan Stanoevici", se incheie comunicatul Administratiei Prezidentiale.

Cozi in strainatate, vot blocat in Capitala

Presedintele a cerut demisia celor doi ministri, dupa ce mai multe sectii de vot din Capitala au ramas fara formularele tipizate pentru declaratiile pe proprie raspundere, iar cetatenii din provincie au fost nevoiti sa astepte cateva ore pentru a-si exprima optiunea.

Votul in Bucuresti, blocat de lipsa formularelor tipizate - ce spun autoritatile electorale

Peste granite, romanii din diaspora au format cozi uriase in fata sectiilor de votare si au asteptat, de asemenea, ore intregi pentru a pune stampila pe unul dintre cei 14 candidati pentru Palatul Cotroceni, insa, probabil, nu toti vor apuca sa voteze pana la inchiderea urnelor.

Coada "comunista" la vot in Paris, Roma, Londra, Munchen si Madrid (Galerie foto)

Cozi impresionante la vot si in New York

Anterior, candidatul independent la prezidentiale Monica Macovei a depus o contestatie la Biroul Electoral Central (BEC), care vizeaza problemele intampinate de alegatorii din provincie in sectiile de votare din Capitala, precum si incidentele din diaspora.

Monica Macovei, contestatie la BEC: S-a incalcat dreptul constitutional de a vota

D.T.

Citeste si:
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat marți, 5 iulie,, referindu-se la declaraţiile Laurei Codruţa Kovesi despre felul în care a fost transpusă Directiva UE privind avertizorii de...
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Compensarea cu 50 de bani a preţului la carburanţi este o măsură care va funcţiona trei luni, luată astfel încât să nu afecteze bugetul, în condiţiile în care în România nu mai...