Andon: Nu resimtim nicio presiune din partea lui Traian Basescu

Marti, 06 Mai 2008, ora 13:20
1252 citiri
Andon: Nu resimtim nicio presiune din partea lui Traian Basescu

Presedintele Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, Sergiu Andon, sustine ca membrii subcomisiei care se ocupa cu studierea dosarelor ministrilor anchetati de DNA nu resimt nicio presiune ca urmare a acuzatiilor adresate de presedintele Traian Basescu la postul public de radio si ca acestia isi vor continua activitatea in limitele procedurale si de timp stabilite luni, in Biroul Permanent.

Declaratia a fost facuta de deputatul PC intr-una din pauzele primei reuniuni a raportorilor desemnati pentru a studia si a prezenta un raport cu privire la avizul cerut de DNA in dosarele lui Adrian Nastase si Miron Mitrea.

Andon a subliniat ca nu crede ca atacul presedintelui, declansat chiar in ziua in care subcomisia s-a intrunit pentru prima oara, se datoreaza unei coincidente, deoarece Traian Basescu "este un om atat de dibaci in actiunile sale".

Deputatul PC a oferit si cateva explicatii suplimentare cu privire la activitatea subcomisiei nou infiintate pentru studierea dosarelor. El a spus ca baza legala este constituita de decizia Curtii Constitutionale cu privire la necesitatea obtinerii de catre DNA a avizelor Parlamentului, precum si de prevederile Legii raspunderii ministeriale si Regulamentului Camerei Deputatilor, toate acestea urmand "sa fie completate cu cutume".

Referitor la posibilitatea ca orice deputat sa poata avea acces la informatiile din aceste dosare pe baza unei simple cereri, ceea ce ar putea afecta confidentialitatea informatiilor, Andon a spus ca "nu trebuie mers prea departe cu neincrederea in parlamentari", deoarece acestia beneficiaza de "increderea a zeci de mii de oameni care i-au votat".

El a mai precizat ca cererile deputatilor de a vedea dosarele vor trebui sa fie intemeiate, ca informatiile nu vor putea fi fotografiate sau fotocopiate si ca raportul subcomisiei va fi gata in termenul stabilit.

Subcomisia de raportori pentru cercetarea si elaborarea unui preraport privind avizarea inceperii urmaririi penale a deputatilor Miron Mitrea si Adrian Nastase s-a reunit, marti dimineata, in prima sedinta, pentru probleme legate de procedura si organizare.

Cei sapte raportori au la dispozitie, potrivit deciziei de luni a Biroului Permanent, doar doua saptamani pentru elaborarea unui raport care sa propuna avizul in ceea ce priveste inceperea urmaririi penale a celor doi fosti ministri, termenul putand sa fie prelungit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Traian Basescu, #dosare, #aviz, #Sergiu Andon , #presedinte

LIVE ÎN 00:06:52

Cu fata la alegatori,
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

În 6 de minute

Notifică-mă