Andrei Plesu, despre Traian Basescu: Campion al batei in balta

Sambata, 05 Noiembrie 2011, ora 16:41
7525 citiri
Andrei Plesu, despre Traian Basescu: Campion al batei in balta
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu are "o componenta plebee, care il avantajeaza in planul sinceritatii, dar il face, totodata, sa fie un campion al batei in balta" - asa il caracterizeaza Andrei Plesu pe seful statului, insa nu in calitate de scriitor, nici de filosof, ci de fost consilier prezidential in primul mandat al lui Traian Basescu.

Plesu povesteste, intr-un interviu acordat Adevarul, ca presedintele Basescu "nu l-a placut" pe regele Mihai inca de cand a preluat carmele Administratiei Prezidentiale.

"(Nu l-a placut - n.red.) De la inceput. Prin ianuarie 2005 a primit, din partea Regelui, o invitatie la masa. Mi-a fost imposibil sa il conving sa se duca! E, in alcatuirea lui, o componenta plebee, care il avantajeaza in planul sinceritatii, dar il face, totodata, sa fie un campion al batei in balta", a raspuns Plesu, intrebat in legatura cu relatia dintre actualul presedinte si fostul suveran.

Andrei Plesu mai spune ca un alt defect al lui Traian Basescu este ca "nu ii place deloc sa i se spuna ca a gresit": "Dimpotriva. Prefera sa ingroase greseala pana la grotesc. Dar v-am spus deja prea multe. Va rog sa ma lasati sa ma opresc aici. Altfel, imi sabotati memoriile...".

Fostul consilier prezidential mai spune ca nu intelege nici de ce seful statului l-a "nasit" pe "bietul" Paul de Hohenzollern si, in acelasi timp, "s-a rafuit cu regele Mihai".

"Nu se poate sa te vizitezi cu Regele Cioaba, sa dantuiesti cu Bercea Mondial, sa frecventezi emisiunile lui Dan Diaconescu si sa-l nasesti pe bietul Paul de Hohenzollern si, in acelasi timp, sa te rafuiesti, ignar, cu regele Mihai", considera Andrei Plesu.

Potrivit lui Plescu, chiar daca Traian Basescu este liber sa aiba ce pareri vrea, asta nu inseamna ca functia de presedinte al Romaniei ii permite "sa faca din idiosincrasiile proprii o politica de stat": "E de neinteles. Presedintele e liber, fireste, sa aiba ce pareri vrea. Dar functia lui nu-i permite sa faca din idiosincrasiile proprii o politica de stat. Ca sa nu mai spun ca tot felul de caraghiosi din PDL s-au simtit obligati sa danseze, servil si mediocru, pe muzica lui".

Pe 25 octombrie, cu ocazia implinirii a 90 de ani, regele Mihai s-a adresat, dupa 65 de ani, Parlamentului Romaniei. Presedintele Traian Basescu nu a participat la ceremonia din Parlament pentru ca a considerat ca "nu are ce mesaj" sa ii transmita regelui.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Andrei Plesu Traian Basescu, #Basescu campion bata balta, #Plesu fost consilier Basescu , #presedinte