Apocalipsa dupa Basescu (Opinii)

Luni, 29 Octombrie 2012, ora 07:55
3861 citiri
Apocalipsa dupa Basescu (Opinii)
Foto: e-stireazilei.ro

Am trait s-o vedem si pe asta: intr-o Romanie libera si democratica(?), Mircea Cartarescu, Vladimir Tismaneanu, Evz, RL..., cateva posturi TV predica "apocalipsa acum": cica odata cu primele semne ale disparitiei regimului Basescu, se napusteste asupra noastra definitiv si ireversibil potopul, moare scumpa tara, iar poporul isi da obstescul sfarsit.

Astfel, nu e zi sa nu ni se inoculeze grozavii ca: "va urma un dezastru national", daca ARD pierde scrutinul, "ne vom alege cu cea mai inspaimantatoare, mai pusa pe rele, mai lipsita de constiinta, mai gata sa zdrobeasca orice rezistenta clasa politica(sic!)", Romania va fi "o tara a faradelegii", alungata din Europa langa Rusia, Moldova, Ucraina si Belarus. "Unde si-a dus surdul roata si mutul iapa, unde si-a-ntarcat dracul copiii"...

Mare tragedie nationala

De unde ni se trage cataclismul? Pleaca incoruptibilul Basescu-boicot-7,4 milioane-flota-Mihaileanu-stenograme, ramanem fara Kovesi, Morar, Georgescu-ANI si el incoruptibil, Blejnar-mare reformator la finante... Si nu e zi lasata de Dumnezeu sa nu li se adauge mereu si mereu alti reformatori "incoruptibili", "vajnici" si "singuri luptatori" cu coruptia, iar din urma vine dictatorul Crin, "un Adolf in miniatura", lenesul si somnorosul si absentul...

Ceva nu se leaga: ori Crin e Hitler si nu se odihneste pana nu cucereste omenirea si nu-i termina pe evrei, ori nu e Hitler si doarme pe el. Si nu se leaga deloc de cand liderul liberal a declarat ca e monarhist convins, ceea ce i-a oripilat pe Vladimir Tismaneanu & co. De, sangele apa nu se face, numai ca nu-mi aduc aminte cand vor fi fost Bratienii si liberalii antimonarhisti.

Crin, inamicul public

Coplesitor insa e scandalul transcript-urilor din dosarul Blejnar: in timp ce cativa mari mahari ai fostelor guvernari apar in toata nimicnicia si decaderea lor moral-infractionala, in timp ce in perioada respectiva Romania a avut cea mai drastica scadere a nivelului de trai, cu toate zecile de miliarde de euro imprumutate, nu poti sa ai tupeul sa vorbesti despre binefacerile regimului Basescu fara sa trezesti cel putin curiozitatea.

Nu xenofobul Crin, devenit inamicul public nr. 1 al Romaniei si al UE, nu copilotul Ponta erau la guvernare, asa cum nu apar nici in stenograme, si nici cu furaciuni publice.

Insa ceea ce nu mai e de inteles este legatura intre regele Mihai, care a fost omagiat pe 25 octombrie cu ocazia aniversarii a 91 ani, si Gigi Becali. Ce vrea sa spuna becalizarea monarhiei? Daca un intelectual de talia unui autor al raportului de condamnare a comunismului in 2006 gandeste si se exprima astfel, cine isi mai face iluzii despre europenizarea si deontologia presei romanesti?

Cu atat mai mult cu cat expresiile, ideile, frazele dlui Tismaneanu si ale colegilor de la EVZ devin indata idei-fanion raspandite pe toate forumurile de catre postaci. Oare cum isi vor fi explicand impartialii intelectuali fenomenul?

Al cui a fost Becali pana ieri?

Apropo de becalizare: cat timp Becali le-a slujit PDL-ului si dlui Basescu, ilustrii intelectuali din jurul dlui Tismaneanu au privit fenomenul cu foarte multa condescendenta si colegialitate, dar, cum s-a apropiat de liberali, cu toate incercarile de a fi tinut in aceeasi luntre cu ARD, indata s-au rasucit Bratienii in mormant.

Concluzia e simpla: esti cu Basescu si ARD, esti bun, patriot, harnic, progresist, cum pleci, cum devii dusman de tara si de neam. Ceea ce pana la urma ar fi de inteles in cazul celor fara multa carte... Insa dl Tismaneanu e un celebru universitar...

Una dintre tarziile metode silogistice de rationare a fost reducerea la absurd: sa ne imaginam ca in loc de regele Mihai, cel mai mare si nedreptatit erou al istoriei nationale, am propune sa i se ofere tronul actualului presedinte, caruia s-ar putea sa nu-i convina, caci regele nu dirijeaza totul, ci domneste.

Contrafactual vorbind, credeti ca ne-ar mai paste apocalipsa, ca "obraznicia sfruntata, pescuitul in ape tulburi, nerespectarea legilor, tirania majoritatii, populismul agresiv, holocaustul cultural, atentatul la fibra morala a natiunii..., ne vor scoate pana la urma din Occident?" (M. Cartarescu).

Era pe cand nu s-a zarit...

Desi noi n-am "fost" niciodata in Occident, unde crede dl Cartarescu ca ne-ar fi bagat presedintele(?), ne-am fi dorit cel mult in Mitteleuropa, careia ne temem si acum sa-i zicem Europa Centrala... Dar nu ne-a mers nici cu trilaterala, nici cu Visegrad..., asa cum nu ne merge nici cu Schengen-ul pana la plecarea fostilor corifei de la butoanele justitiei.

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#apocalipsa Traian Basescu, #Traian Basescu alegeri parlamentare, #propaganda Traian Basescu ARD , #presedinte