Baconschi: Am pregatit terenul pentru o vizita a lui Basescu in SUA

Miercuri, 02 Iunie 2010, ora 21:25
2511 citiri
Baconschi: Am pregatit terenul pentru o vizita a lui Basescu in SUA
Foto: Daylife.com

Teodor Baconschi, ministrul de Externe al Romaniei, a declarat, miercuri, ca vizita pe care a facut-o zilele trecute la Washington a avut ca scop si pregatirea terenului pentru presedintele Traian Basescu, ce ar urma sa se duca in SUA cu ocazia implinirii a 130 de ani de relatii diplomatice romano-americane.

"Am deschis si subiectul reluarii dialogului la nivelul cel mai inalt, pregatind terenul pentru o vizita a presedintelui Romaniei la Washington, anul acesta, cand aniversam 130 de ani de relatii diplomatice romano-americane", a spus Baconschi, referindu-se la discutia pe care a avut-o cu secretarul de stat Hillary Clinton, informeaza Gandul, citand Mediafax.

"Am facut de asemenea un schimb de opinii cu privire la situatia din jurul Romaniei, Marea Neagra, Asia Centrala, parteneriatul estic pe care il dezvolta in acest moment Uniunea Europeana, ne-am concentrat si asupra evolutiilor pozitive din Republica Moldova si i-am explicat doamnei Clinton si care sunt proiectele noastre in materie de securitate energetica", a mai spus ministrul roman de Externe.

Baconschi a mai precizat ca a primit asigurari de la toti interlocutorii americani ca unitatea transatlantica ramane un obiectiv major al politicii externe a Statelor Unite si ca dialogul politic cu noii membri UE si NATO se va intensifica.

Ministrul a mai declarat ca depune in continuare un efort pentru eliminarea obligativitatii vizelor pentru cetatenii romani, cu ajutorul comunitatilor romanesti din SUA si prin actiuni de lobby in Congresul american.

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....
Comentarii
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
Si Ferdinand Marcos a fost in America... 20 euro acumulati lunar timp de 40 de ani si bonificati lunar cu o rata anuala a dobanzii de 5% asigura o pensie de 227 euro vreme de aproape 16 ani ! Cat au contribuit pensionarii ?