Baconschi, Predoiu si Vreme, pe "lista neagra" a lui Basescu?

Joi, 06 Ianuarie 2011, ora 17:30
3067 citiri
Baconschi, Predoiu si Vreme, pe "lista neagra" a lui Basescu?
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu a lasat sa se inteleaga, miercuri, in timpul sedintei de Guvern, ca ar putea urma o remaniere guvernamentala, pe lista neagra fiind Catalin Predoiu, Teodor Baconschi si Valerian Vreme.

Desi si-a asumat amanarea intrarii Romaniei in spatiul Schengen, seful statului i-a criticat pe ministrii cu atributii specifice. "Este evident ca marile noastre probleme sunt cantonate in zona justitiei si, sub presedinte, fiecare trebuie sa-si asume responsabilitatile pe care le are", a spus Traian Basescu, potrivit Puterea. El l-a criticat pe Predoiu pentru ca nu a fost in stare sa cheltuiasca banii pentru investitii.

Basescu a adaugat ca demnitarii nu utilizeaza sumele pe care le au la dispozitie pentru proiecte de teama ca sunt atacati si se insinueaza ca dau discretionar contracte.

Presedintele l-a atacat si pe ministrul de Externe, Teodor Baconschi. Basescu i-a explicat acestuia ca Romania nu poate denunta Mecanismul de Cooperare si Verificare sau bloca aderarea Croatiei la UE.

Modificarea Legii electorale

In plus, Basescu i-a avertizat pe ministri ca "se apropie un eveniment" care impune ca modificarile la Legea electorala sa fie efectuate in timp util si nu lasate pe final, ca in legislatura anterioara.

"Cred ca se apropie un eveniment pentru care nu ar trebui sa lasati lucrurile pe ultima suta. Eventual, daca aveti de facut modificari la Legea electorala, faceti-le in timp util si nu pe ultima suta, cum s-a facut in legislatura trecuta", a spus el.

Seful statului a mai cerut Guvernului sa ia in considerare o posibila reorganizare administrativa a Romaniei in cadrul procesului de reforma a statului, argumentand ca aceasta masura ar reduce birocratia si ar eficientiza derularea proiectelor de dezvoltare.

Pe de alta parte, el a precizat ca va trimite Parlamentului proiectul de revizuire a Constitutiei cu modificarile impuse prin rezultatul referendumului si ca nu va impune schimbari care tin de "esenta" Legii fundamentale.

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....