Barbatul care l-a scuipat pe Traian Basescu la Constanta vrea sa scape de inchisoare

Joi, 20 Noiembrie 2014, ora 14:04
1716 citiri
Barbatul care l-a scuipat pe Traian Basescu la Constanta vrea sa scape de inchisoare

Adrian Zglobiu, barbatul care in luna mai l-a scuipat pe presedintele Traian Basescu, la Constanta, si-a recunoscut fapta in fata magistratilor si a solicitat, la termenul de joi al procesului, sa faca munca in folosul comunitatii.

La Judecatoria Constanta a avut loc, joi, un nou termen in procesul in care Adrian Zglobiu este judecat pentru tulburarea linistii si ordinii publice dupa ce, in luna mai a acestui an, l-a scuipat pe presedintele Traian Basescu.

La acest termen fusese citat si seful statului, dar nici acesta si nici vreun reprezentant al sau nu s-au prezentat la Judecatoria Constanta. Desi fusese citat, Traian Basescu, care apare in dosar ca parte vatamata, nu era obligat sa se prezinte in instanta. In timpul audierii, Adrian Zglobiu a recunoscut in fata magistratilor ca l-a scuipat pe Traian Basescu.

Avocatul acestuia a spus ca a solicitat instantei sa fie luata in calcul plata unei amenzi penale sau pedeapsa minima, redusa cu o treime. De asemenea, aparatorul a spus ca Adrian Zglobiu este dispus sa presteze munca in folosul comunitatii. Instanta a ramas in pronuntare pentru 24 noiembrie.

Basescu, scuipat de un barbat la Constanta (Video)

Adrian Zglobiu, in varsta de 39 de ani, din Constanta, l-a scuipat in fata, de la o distanta foarte mica, pe presedintele Traian Basescu, in momentul in care acesta a coborat de pe nava scoala "Mircea", la finalul vizitei facute la bordul vasului dupa ceremoniile de decorare a bricului, care au avut loc in 24 mai, in dana de pasageri a Portului Constanta.

Dupa ce a fost imobilizat de ofiterii SPP, barbatul a fost predat unui echipaj de jandarmi, iar acestia l-au dus la sediul Politiei Judetene Constanta, ulterior fiind audiat si la Parchetul Tribunalului Constanta.

Avocatul din oficiu care l-a reprezentat pe Zglobiu declara ca acesta a sustinut in fata anchetatorilor ca gestul sau, de a-l scuipa pe presedinte, nu a fost premeditat, ci a fost unul spontan.

De asemenea, Adrian Zglobiu le-a spus jurnalistilor ca a fost deranjat de cantecele patriotice de la ceremonie, "cantate pentru Basescu". "Dupa ce a vandut flota vrea cantece patriotice?", spunea constanteanul. Intrebat apoi daca regreta gestul facut, barbatul a raspuns: "Regret ca nu am emigrat din Romania, ca am fost fraier sa raman".

Barbatul care l-a scuipat pe Basescu, eliberat din arest - ce a declarat la iesire

Barbatul a fost retinut de procurori, in noaptea de 24 spre 25 mai, pentru ultraj, loviri si alte violente, dar ulterior anchetatorii au schimbat incadrarea juridica in cazul sau, el fiind cercetat pentru tulburarea linistii si ordinii publice. In aceeasi noapte, Adrian Zglobiu a fost eliberat din arestul Politiei, dupa expirarea ordonantei de retinere.

In 26 mai, reprezentantii Parchetului Tribunalului Constanta au anuntat ca presedintele Traian Basescu a depus plangere penala impotriva barbatului pentru infractiunea de ultraj, plangerea fiind transmisa prin e-mail.

In 23 iunie, Adrian Zglobiu a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului Tribunalului Constanta, sub acuzatia de tulburare a linistii si ordinii publice, dosarul fiind trimis la Judecatoria Constanta.

Primul termen al procesului a avut loc in 9 octombrie la Judecatoria Constanta, cand magistratii au decis citarea partii vatamate, respectiv presedintele Traian Basescu, acordand un nou termen in proces pentru 20 noiembrie.

Citeste si:
Premierul Ciucă invitat la inaugurarea gazoductului dintre Grecia și Bulgaria. ”Se discută cu partea americană pentru gaz lichefiat”
Premierul Ciucă invitat la inaugurarea gazoductului dintre Grecia și Bulgaria. ”Se discută cu partea americană pentru gaz lichefiat”
Șeful guvernului de la București se află joi, 7 iulie, în vizită de lucru în Grecia, cu prilejul operaţionalizării interconectorului de gaze Grecia – Bulgaria. Conform programului...
Cum l-a resuscitat PSD pe ministrul-clovn din epoca Dragnea. Petre Daea a fost vajnic membru al PCR timp de două decenii
Cum l-a resuscitat PSD pe ministrul-clovn din epoca Dragnea. Petre Daea a fost vajnic membru al PCR timp de două decenii
Petre Daea a fost votat miercuri, 6 iulie, de către membrii PSD pentru portofoliul de ministru al Agriculturii după ce Adrian Chesnoiu a demisionat din funcție ca urmare a unei anchete DNA. Daea...