Barbatul care l-a scuipat pe Traian Basescu ramane cu pedeapsa primita initial

Joi, 09 Aprilie 2015, ora 16:47
2751 citiri
Barbatul care l-a scuipat pe Traian Basescu ramane cu pedeapsa primita initial
Foto: Ziua de Constanta (Arhiva)

Adrian Zglobiu, barbatul care la scuipat pe fostul presedinte Traian Basescu, la Constanta, in luna mai a anului trecut, ramane cu pedeapsa de trei luni de inchisoare cu suspendare si 40 de zile de munca in folosul comunitatii.

Curtea de Apel Constanta a respins joi, ca nefondat, apelul procurorilor la decizia Judecatoriei din acelasi oras, relateaza Mediafax.

Decizia magistratilor de la Curtea de Apel Constanta este definitiva.

Barbatul care l-a scuipat pe Basescu a incercat sa se sinucida in fata politistilor Update

Adrian Zglobiu a fost condamnat, in luna noiembrie a anului trecut, la trei luni de inchisoare cu suspendare si la 40 de zile de munca in folosul comunitatii, insa hotararea Judecatoriei Constanta nu a fost definitiva, aceasta fiind atacata de procurori.

Ce pedeapsa a primit barbatul care l-a scuipat pe Basescu

Anterior, barbatul si-a recunoscut fapta si a cerut sa fie pus sa munceasca in folosul comunitatii.

Barbatul care l-a scuipat pe Traian Basescu la Constanta si-a recunoscut fapta

Incidentul a avut loc pe data de 24 mai, cu ocazia ceremoniei de decorare a Navei-scoala "Mircea", in Portul Constanta.

Adrian Zglobiu, in varsta de 39 de ani, din Constanta, l-a scuipat in fata, de la o distanta foarte mica, pe presedintele Traian Basescu, in momentul in care acesta a coborat de pe nava scoala "Mircea", la finalul vizitei facute la bordul vasului dupa ceremoniile de decorare a bricului.

Barbatul a fost retinut de procurori in noaptea de 24 spre 25 mai, pentru ultraj, loviri si alte violente, dar ulterior anchetatorii au schimbat incadrarea juridica in cazul sau, el fiind cercetat pentru tulburarea linistii si ordinii publice. In aceeasi noapte, Adrian Zglobiu a fost eliberat din arestul Politiei, dupa expirarea ordonantei de retinere.

Basescu, citat ca parte vatamata in procesul lui Adrian Zglobiu, barbatul care l-a scuipat

Avocatul din oficiu care l-a reprezentat pe Zglobiu declara ca acesta a sustinut in fata anchetatorilor ca gestul sau, de a-l scuipa pe presedinte, nu a fost premeditat, ci a fost unul spontan.

#barbat scuipat Basescu inchisoare, #barbat scuipat Basescu pedeapsa , #presedinte