Barroso: Asemenea lui Basescu, sunt ingrijorat in legatura cu ANI

Joi, 22 Aprilie 2010, ora 18:20
1926 citiri
Barroso: Asemenea lui Basescu, sunt ingrijorat in legatura cu ANI

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat ca este ingrijorat de decizia Curtii Constitutionale privind ANI, apreciind ca aceasta are nevoie de o baza legala ferma, care sa-i asigure deplina independenta, precum si capacitatea de a intreprinde investigatiile aferente.

"Romania are nevoie in continuare de progrese semnificative in reforma judiciara si in lupta impotriva coruptiei. Urmatorii pasi sunt adoptarea codurilor de procedura civila si procedura penala si implementarea legislatieie aferente", a spus Barroso, adaugand ca, "asemenea presedintelui Basescu", este ingrijorat de soarta ANI, arata Mediafax.

"Agentia are nevoie de o baza legala ferma, care sa-i asigure deplina independenta, precum si capacitatea de a intreprinde investigatiile aferente. Eu cred ca Romania isi va respecta angajamentele asumate in ceea ce priveste aceasta foarte importanta Agentie Nationala de Integritate", a mai spus el.

Presedintele Traian Basescu a declarat, la Bruxelles, dupa intalnirea cu presedintele CE, Jose Manuel Barroso, ca l-a asigurat pe oficialul UE ca Romania isi va respecta angajamentele de a avea o agentie de integritate functionala, care sa-si atinga obiectivele de a controla averile demnitarilor.

Pe de alta parte, presedintele a spus ca Romania sustine "corectitudinea" obiectivelor impuse de CE in domeniul justitiei.

Traian Basescu, un european devotat

Barroso a mai spus ca Traian Basescu este "un european devotat", alaturi de care CE va colabora la modernizarea Romaniei, oficialul adaugand ca, in opinia Comisiei, Romania are nevoie de stabilitate si curaj pentru a intreprinde reformele dificile, dar necesare.

"Am avut marea placere de a-l primi pe domnul presedinte Traian Basescu la Comisia Europeana", a spus Barroso, care l-a felicitat pe seful statului roman pentru realegerea in functie, dar si pentru "realizarile sale, mai ales crearea unui nou Guvern al Romaniei".

"Presedintele Basescu este un european devotat, iar noi vom continua sa lucram cu el pentru a ajuta la modernizarea Romaniei, dar si pentru a consolida rolul si locul sau in UE si pentru extinderea tuturor avantajelor calitatii de membru asupra cetatenilor romani", a spus Barroso.

Comisia asteapta "cu nerabdare" sa lucreze cu Guvernul si crede ca Romania are nevoie de "stabilitate si curaj pentru a intreprinde reformele dificile, dar necesare", a mai spus Barroso, adaugand ca a discutat cu presedintele Basescu agenda reformelor necesare in diferite domenii.

Presedintele Traian Basescu a participat joi la Bruxelles la un dejun de lucru cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Seful statului a fost insotit de ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Mihail Dumitru si consilierul prezidential pe probleme de afaceri europene, Leonard Orban.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...