Basescu: 1,6 milioane de romani lucreaza la negru

Joi, 11 Noiembrie 2010, ora 13:06
1571 citiri
Basescu: 1,6 milioane de romani lucreaza la negru
Foto: Arhiva

Companiile din Romania ar trebui sa-si asume responsabilitatea pentru plata taxelor si impozitelor si pentru reducerea evaziunii fiscale si in piata muncii, avand in vedere ca, in prezent, 1,6 milioane de romani lucreaza fara acte, a declarat presedintele Romaniei, Traian Basescu.

Seful statului a explicat ca s-a efectuat un studiu pe 28.000 de gospodarii din Romania, in timpul caruia s-a observat ca 1,6 milioane de persoane lucrau la negru. De asemenea, a fost confirmata cifra de 4,5 milioane de persoane care sunt inregistrate in campul muncii, potrivit spuselor presedintelui, in timpul unei conferinte organizate de Consiliul Investitorilor Straini.

"Deci vin putin intr-o alta zona, care tine de responsabilitatea patronatelor. Cand intr-o tara 4,5 milioane de cetateni sunt inregistrati ca fiind angajati, iar 1,6 milioane lucreaza la negru, avem o problema si dinspre patronate catre stat", a declarat Traian Basescu.

"Noi consideram ca nu trebuie sa punem cate un politist la fiecare firma, cate un inspector. Tocmai discutam de nevoia de a reduce aparatul bugetar. Dar a devenit aproape un sport pentru mediul de afaceri nerespectarea legii, fie ca e vorba de angajarea la negru sau neplata taxelor", a comentat presedintele.

Seful statului a adaugat ca nici o tara din lume nu ar reusi sa combata eficient evaziunea fiscala, daca patronatele nu ar respecta legea.

"Nu incerc sa scuz institutiile statului pentru ineficienta, dar trebuie sa fie un parteneriat in solutionarea acestui tip de probleme", a spus presedintele.

Potrivit spuselor sale, una din prioritatile Guvernului este flexibilizarea fortei de munca si relaxarea fiscalitatii in acest domeniu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#evaziune forta munca, #munca la negru, #Traian Basescu munca negru , #presedinte