Basescu a abordat cu delegatia FMI perspectivele unei eventuale noi colaborari

Sambata, 30 Octombrie 2010, ora 14:13
717 citiri
Basescu a abordat cu delegatia FMI perspectivele unei eventuale noi colaborari
Foto: Administratia prezidentiala

O noua colaborare, consolidarea fiscala, reformele in educatie si sanatate, precum si eliminarea arieratelor au fost cateva dintre principalele teme de discutie intre presedintele Traian Basescu si membrii delegatiei FMI, CE si BM prezenti sambata la Palatul Cotroceni.

"Cu prilejul discutiilor, reprezentantii institutiilor internationale au remarcat succesele obtinute in cadrul procesului de stabilizare macroeconomica, cu atat mai mult cu cat acestea au fost realizate pe fondul unei crize care afecteaza sever multe tari din Uniunea Europeana", se precizeaza intr-un comunicat remis Ziare.com.

Presedintele a reafirmat angajamentul Romaniei in directia consolidarii fiscale si a reformelor, mai ales in domenii precum educatia si sanatatea.

De asemenea, in comunicatul citat se precizeaza ca in ceea ce priveste domeniul sanatatii, discutiile au fost centrate pe nevoia de eliminare a arieratelor si de reformare urgenta.

"De asemenea, a fost inventariat setul de politici care trebuie definitivat pe termen scurt, inclusiv in ceea ce priveste o mai buna absorbtie a fondurilor europene, pentru asigurarea premiselor de pregatire a unui proiect de buget pe anul 2011, si care sa conduca la un deficit bugetar de 4,4% din Produsul Intern Brut.

In cadrul discutiilor, au fost abordate si perspectivele unei eventuale noi colaborari astfel incat, prin accentul pus pe privatizare si reforme, sa se atinga obiectivul unei cresteri economice sustenabile. Seful statului a accentuat, totodata, si nevoia corelarii reformelor cu strategia UE 2020", se mai arata in comunicatul citat.

Delegatia FMI paraseste luni, 1 noiembrie, Romania. Concluziile negocierilor cu autoritatile romane vor fi prezentate intr-o conferinta de presa.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Basescu FMI, #vizita FMI Cotroceni, #misiune FMI Romania , #presedinte
Comentarii