Basescu a ajuns la Washington, nu este exclusa o intalnire cu Obama

Marti, 13 Septembrie 2011, ora 14:55
2609 citiri
Basescu a ajuns la Washington, nu este exclusa o intalnire cu Obama
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu a ajuns, marti, la Washington, unde face o vizita de lucru. Desi nu figureaza in programul dat publicitatii, o intalnire cu presedintele SUA Barack Obama la Casa Alba nu este exclusa.

Vizita de lucru este prilejuita de semnarea de catre secretarul de Stat Hillary Clinton si ministrul roman de Externe Teodor Baconschi a acordului privind scutul american antiracheta. Seful statului roman va avea, in jurul orei 16.00 (ora Romaniei) o intrevedere, la Casa Alba, cu vicepresedintele SUA, Joe Biden, informeaza Mediafax.

Basescu va asista ulterior, in jurul orei 19.15, la Departamentul de Stat al SUA, la semnarea acordulul privind gazduiurea pe teritoriul Romaniei a componentelor terestre ale scutului american antiracheta.

Dupa semnarea documentului urmeaza sa fie sustinute declaratii de presa de catre Hillary Clinton si Teodor Baconschi.

De asemenea, presedintele Basescu urmeaza sa aiba o intalnire cu reprezentanti ai Congresului SUA, in jurul orei 20.45 (ora Romaniei).

Seful statului roman are programata apoi o intalnire cu directorul CIA, David Petraeus, in jurul orei 21.00 (ora Romaniei).

Potrivit proiectului de program, la ora 00.10 (ora Romaniei), Traian Basescu va depune o coroana de flori la Memorialul 11 Septembrie.

La ora 00.30 (ora Romaniei), seful statului urmeaza sa aiba o intalnire cu secretarul Apararii, Leon Panetta.

Presedintele Basescu se va intalni in cursul zilei de marti si cu membri ai comunitatii romanesti din SUA.

Seful statului urmeaza sa revina la Bucuresti in cursul zilei de miercuri.

Din delegatia romana fac parte, alaturi de presedinte, seful SMG, generalul-maior Stefan Danila, ministrul de Externe, Teodor Baconschi si ministrul Apararii, Gabriel Oprea. Este prezent si consilierul prezidential pe probleme de securitate, Iulian Fota, dar si directorul SIE, Mihai Razvan Ungureanu, directorul SRI, George Maior, si ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Basescu vizita SUA, #Basescu Obama, #Basescu vizita Washington, #Basescu America , #presedinte
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Presedintele Basescu va impresiona , ca de fiecare data
Poza tinkerbell
tinkerbell
rank 5