Basescu a castigat procesul cu Patriciu

Miercuri, 19 Octombrie 2011, ora 16:29
7568 citiri
Basescu a castigat procesul cu Patriciu

Traian Basescu a castigat procesul intentat omului de afaceri Dinu Patriciu, pe care l-a dat in judecata pentru daune de imagine in urma acuzatiei ca ar fi lovit un copil, la un miting electoral din 2004, sustinand ca exista si un filmulet care dovedeste asta.

Decizia a fost luata de Judecatoria Sectorului 1, si poate fi atacata cu recurs. In acest dosar, Basescu a cerut despagubiri de un leu si va primi 50 de bani.

Patriciu mai e obligat si sa publice, pe cheltuiala lui, decizia judecatorilor, in trei publicatii centrale.

Avocatul presedintelui, Robert Rosu, de la casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii, a explicat la Realitatea TV ca Traian Basescu a urmarit prin acest proces ca justitia sa se exprime cu privire la "afirmatiile neprobate" facute la momentul respectiv de Dinu Patriciu.

"Dorinta clientului meu a fost de a obtine o hotarare judecatoreasca care sa arate ca in spatiul public astfel de afirmatii sunt nelalocul lor", a adaugat avocatul presedintelui.

Acesta a mai precizat ca, din punct de vedere material, decizia instantei are mai mult un rol simbolic, suma acordata ca despagubire fiind de 0,5 lei.

"A cerut initial 1 leu, dar cotidianul Gardianul a intrat in insolventa, ei fiind parati in acest dosar", a explicat Robert Rosu cum s-a ajuns la aceasta suma neobisnuita.

Ovidiu Budusan, avocatul lui Dinu Patriciu spune ca acesta are dreptate si ca impingerea unui copil e un act de violenta.

Avocatul lui Patriciu: Filmuletul cu pumnul nu a fost prezentat in instanta, nici expertizat

"Dinu Patriciu vorbea de un incident admis chiar de presedintele Romaniei. S-a probat de catre Dinu Patriciu ca nu a plasmuit un incident, ca a avut loc si ca poate existe o controversa asupra unor detalii. A impinge un copil e un act de violenta, iar in sens juridic e un act de violenta nepermis nici macar unui parinte", a spus acesta.

Povestea "Pixelului albastru"

Patriciu l-a acuzat pe Traian Basescu, in campania din 2009 pentru alegerile prezidentiale, ca ar fi lovit un copil in urma cu cinci ani, la un miting electoral.

La doar o zi dupa ce Patriciu a facut acuzatiile, in timp ce seful statului se afla la o emisiune electorala la Realitatea Tv, cu putin timp inainte de alegerile prezidentiale din 2009, a aparut si filmuletul.

Traian Basescu a solicitat o expertiza, care a dovedit ca respectivul filmulet fusese partial trucat.

Dupa difuzarea filmului, Traian Basescu a iesit la televizor si a lansat fraza "Sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu!", anuntand ca il va da in judecata pe omul de afaceri.

"In mod cert, la 20 de ani de la Revolutie, romanii nu mai pot fi pacaliti, ei nu mai pot fi manipulati cu filme trucate, in care fara rusine amesteca viata unui copil, un copil care este supus unei presiuni mediatice extraordinare doar in interesul candidatului Mircea Geoana, utilizandu-se pentru aceasta filme trucate. Nu vreau sa ma intreb cum s-ar fi simtit oricare dintre noi daca in aceasta situatie ar fi fost un copil al nostru", a mai spus Traian Basescu.

La randul sau, Dinu Patriciu l-a dat si el in judecata pe Traian Basescu, pentru acuzatiile ca ar fi trucat caseta cu seful statului si copilul, dar si pentru calomnie, din cauza faptului ca l-a facut mincinos.

El a negat ca ar fi dat inregistrarea catre presa.

Vezi mai jos filmuletul in care Traian Basescu pare ca loveste copilul:

Citeste si:
Ministrul Fondurilor Europene, după anunțul PSD privind renegocierea PNRR: ”Nu există niciun fel de discuţie”
Ministrul Fondurilor Europene, după anunțul PSD privind renegocierea PNRR: ”Nu există niciun fel de discuţie”
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat joi, 27 ianuarie, că țara noastră este la zi în privința obiectivelor asumate în Planului Naţional de Redresare...
Reacția ministrului de Interne după ce a primit facturi de 1.700 de lei la energie și gaze: ”Speranţele de a beneficia de o compensare sunt zero”
Reacția ministrului de Interne după ce a primit facturi de 1.700 de lei la energie și gaze: ”Speranţele de a beneficia de o compensare sunt zero”
Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat joi, 27 ianuarie, că ”s-a uitat cu îngrijorare” pe facturile la energie pe care le-a primit pentru luna decembrie, valoarea acestora fiind de...