Basescu a dansat Hora Unirii la Focsani cu copiii, in huiduielile adultilor (Video)

Luni, 24 Ianuarie 2011, ora 17:05
4040 citiri
Basescu a dansat Hora Unirii la Focsani cu copiii, in huiduielile adultilor (Video)
Foto: Antena3

Presedintele Traian Basescu a participat, luni, la Focsani, la sarbatorirea a 152 de ani de la Unirea Principatelor Romane. Seful statului a fost huiduit chiar de la sosire, din momentul in care a primit onorul din partea Garzii Militare. De asemenea, huiduielile au rasunat pe parcursul intonarii imnului national.

Ceremoniile au fost deschise de un scurt moment artistic. In multime s-au aflat si cateva delegatii de elevi costumati in uniforme specifice de la liceele din localitate, care au scandat in repetate randuri "Unire!" si "Cuza!".

Seful statului a urcat la tribuna special amenajata. Alaturi de el au stat presedintele Consiliului Judetean Marian Oprisan, senatorul PD-L Simona Placinta, numerosi alti oficiali locali.

"Vreau sa vorbesc despre 24 ianuarie ca despre un nou inceput, sa ne raportam la provocarile viitoare(...) De prea putine ori am vorbit despre ceea ce trebuie sa devina aceasta tara. (...)Politicul trebuie sa slujeasca interesele cetatenilor. Ura, razbunarea, jocurile de culise, nu aduc decat dezbinare.(...)Romania se afla la o rascruce", a atentionat social-democratul Marian Oprisan in discursul sau.

In momentul in care presedintele Traian Basescu a inceput sa vorbeasca s-au auzit din nou fluieraturi.

"Cu siguranta nu vin nici pentru voturi, nici pentru aplauze, nici pentru fluieraturi chiar. Vin din respect pentru istorie, pentru un moment constitutiv al statului roman. Vreau sa arat respectul meu pentru urmasii celor care au facut Unirea.

E un moment in care trebuie sa aratam respect pentru istoria noastra si pemtru noi. Cata vreme noi nu ne vom respecta istoria noastra, nu avem cum sa cerem altora sa o faca. (...)Dincolo de patimi, dincolo de dorinte, dincolo de interesul fiecaruia dintre noi, esenta acestei zile este legata nu numai de istorie ci si de viitor. Trei mari licee, fie ca este vorba de Kogalniceanu, de Unirea, de Liceul Cuza, toate reprezinta institutii destinate viitorului in primul rand. Niciodata un stat, o tara, nu isi poate prefigura fericit viitorul fara scoala. Unul din elementele esentiale ale evolutiei noastre este legata si de reforma educatiei", a declarat presedintele Traian Basescu.

Seful statului s-a referit si la necesitatea formarii de oameni competenti, "acei oameni care sa ne poata spune credibil ca niciodata o tara nu poate consuma mai mult decat produce".

"Statul modern inseamna statul autosustinut, cel care isi creeaza resurse pentru prosperitatea cetatenilor sai", a mai subliniat presedintele.

Aflat la Focsani, Traian Basescu a tinut sa sublinieze necesitatea modernizarii Constitutiei. "O tara cu o constitutie neclara, care nu creeaza institutii flexibile, nu poate evolua pozitiv. In perioada imediat urmatoare, una din obliogatiile esentiale este sa revizuim Constitutia", a mai spus seful statului.

In incheiere, presedintele a facut si cateva urari focsenenilor. "Va doresc ca la anul sa fiti intr-o tara putin mai moderna, in care chiar toti sa respectam ziua fundamentala a devenirii noastre, ziua Unirii. La multi ani focsaneni!", a incheiat presedintele.

Discursul sefului statului a incheiat manifestarile oficiale. Cei prezenti in Piata au incins Hora Unirii, iar presedintele s-a prins in ea timp de cateva minute bune. Intre timp, asaltat de jurnalisti, Traian Basescu a dat si cateva scurte declaratii. "Trebuie sa vii si cand e bine si cand e rau", a spus presedintele zambind, adaugand: "Stiam ca aici o sa fie mai mult respect pentru ziua Unirii".

Presedintele a incheiat cu o baie de multime, inconjurat fiind, fireste, de SPP-isti. In jurul orei 16,20 oficialitatile s-au retras, dar in Piata au ramas liceenii care au continuat sa joace "Hora Unirii".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Basescu Focsani, #Basescu unire Focsani , #presedinte
Comentarii
Poza Kiatra-Neamt
Kiatra-Neamt
rank 5
ELEVII care l-au aplaudat au fost sub comanda politica instaurata de catre directorii care sunt numiti de catre INTERLOPII P.D.L.