Ziare.com

Vezi ce mesaje au dat Basescu si Ponta de Ziua Eroilor

Joi, 24 Mai 2012, ora 12:50

   

Vezi ce mesaje au dat Basescu si Ponta de Ziua Eroilor
Presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta au trimis mesaje cu ocazia sarbatoririi Zilei Eroilor joi, 24 mai.

"Odata cu Inaltarea Domnului, comemoram Ziua Eroilor romani care, cu demnitate si curaj, s-au sacrificat pentru binele tarii noastre. In aceasta zi cu o simbolistica aparte, gandurile noastre se indreapta cu gratitudine catre toti cei care si-au dedicat viata crezului de a-si sluji tara si care, prin devotamentul lor, au contribuit la libertatea, independenta, integritatea si suveranitatea Romaniei de astazi", arata Basescu in mesajul sau.

"Ziua Eroilor reprezinta un bun prilej pentru a rememora faptele lor, care raman in memoria nationala ca o dovada incontestabila a jertfei de sine. Sa privim cu respect catre trecut si sa aducem un omagiu tuturor eroilor cunoscuti si necunoscuti ai neamului romanesc", a adaugat seful statului.

Mesajul lui Ponta a fost in aceeasi nota, spunand ca trebuie sa ne inclinam cu respect in fata sacrificiului soldatilor romani.

"Astazi, 24 mai 2012, poporul roman celebreaza Ziua Eroilor care, nu intamplator, coincide cu Ziua Inaltarii Domnului. Este o zi cu dubla semnificatie sacra, un moment de omagiu adus eroilor nostri, care s-au jertfit pe campurile de lupta, la Revolutia din 1989, in lagare si in inchisori pentru apararea patriei, a credintei, pentru intregirea neamului, libertatea si demnitatea poporului roman.

Se cuvine ca, in aceasta zi sfanta, sa ne inclinam cu profund respect in fata jertfei aduse de ostasii nostri, stiuti sau nestiuiti, care, cu pretul vietii, au aparat cu atata abnegatie tricolorul Romaniei, atat in tara, cat si in teatrele de operatiuni de peste hotare.

Lor le datoram existenta noastra ca popor liber si demn! Avem obligatia sa ii cinstim cum se cuvine si sa le pastram vie memoria, in sufletele si rugaciunile noastre. Este datoria noastra sa ne ridicam la inaltimea idealurilor pe care, prin eroismul si jertfa lor, acesti oameni le-au aparat.

Dumnezeu sa binecuvanteze Romania, Armata sa, si pe toti Eroii Neamului nostru!", se arata in mesajul premierului.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2053 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

DA, BAI, ZIARE.COM...

Si noi sa citim, ca altceva tot n-avem de facut, si sa comentam ca sceleratzii, ca sa facetzi voi rating, nu?!?

Ce sa comentam?
Pe astia doi??...
Iar???...

Zicetzi si voi vreo noutate de la MIT, vreo chestie sa scoata lumea din saracie si pros/tie, vreo idee cind revine ... Mesia, sa ne pregatim si noi...
Sa tzinem post, sa nu spurcam cu gura, sa facem ceva fapte bune...
Sa nu ne prinza Mintuitorul Lumii iar cu ... chilotzii in vine si cu creierii pe peretzi!

Poate face vreo minune...
Sau poate macar mai ... up-gradeaza genomul uman!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor