Basescu a decorat conducerea Dacia si Renault Romania

Miercuri, 15 Septembrie 2010, ora 18:38
3686 citiri
Basescu a decorat conducerea Dacia si Renault Romania
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu a decorat miercuri, la Palatul Cotroceni, mai multe personalitati implicate in dezvoltarea activitatii Grupului Dacia - Renault in Romania.

Ceremonia a fost prilejuita de punerea in functiune a Centrului de Inginerie Renault Tehnologie Romania de la Titu, iar decoratiile au fost inmanate "pentru competenta de care au dat dovada in consolidarea si promovarea in lume a proiectului Dacia, contribuind astfel la profesionalizarea personalului angajat, precum si la dezvoltarea durabila a industriei de automobile romanesti", dupa cum se arata intr-un comunicat remis Ziare.com de Administratia Prezidentiala.

Seful statului a tinut un scurt discurs in fata celor prezenti la ceremonie.

"Tuturor celor care astazi va aflati la Palatul Cotroceni pentru o ceremonie de decorare nu pot decat sa va multumesc. Va multumesc pentru ceea ce ati creat in industria romaneasca, va multumesc pentru sansa pe care ati dat-o romanilor sa fie performanti. Si va multumesc pentru perspectiva pe care ati dat-o tuturor romanilor care sunt implicati in procesul de constructie a automobilelor Dacia Renault. As incheia spunand ca eu consider investitia Renault la Dacia cel mai mare succes din economia romaneasca din 1990 si pana acum.

Nu pot sa nu va spun am aceeasi abordare pe care o are si presedintele Sarkozy in ceea ce priveste delocalizarea industriei din Uniunea Europeana. Si eu cred ca cea mai mare greseala pe care ar putea sa o faca europenii ar fi sa creada ca pot trai numai din servicii. Va trebui sa facem tot ce tine de oamenii politici pentru a stimula industria sa nu mai priveasca spre delocalizare catre China, spre delocalizare catre Asia Centrala sau mai stiu eu catre ce alte zari. Avem nevoie in Uniunea Europeana pentru a ramane competitivi si puternici de industrie in primul rand. Va multumesc mult", a spus Traian Basescu.

Presedintele Romaniei a conferit Ordinul National "Serviciul Credincios", in grad de Ofiter, domnului Constantin Nicolae Stroe, vicepresedinte Dacia si Renault Tehnologie Romania; Ordinul "Meritul Industrial si Comercial", in grad de Mare Ofiter domnului Patrick Pelata, director general delegat cu Operatiuni Renault si domnului Christian Esteve, lider al Regiunii EurAsia si director general Renault Avtoframos.

De asemenea, seful statului a acordat Ordinul "Meritul Industrial si Comercial", in grad de Comandor: domnului Jacques Chauvet, lider al Regiunii Euromed si Presedinte Dacia Romania; doamnei Odile Desforges, vicepresedinte executiv pentru inginerie si calitate Renault; domnului Jerome Olive, director general Automobile Dacia si Grup Renault Romania si domnului Gerard Detourbet, director Program X90 - Logan, mondial.

In cadrul ceremoniei, presedintele Traian Basescu a conferit Ordinul "Meritul Industrial si Comercial", in grad de Ofiter: domnului Marc-Henri Ambroise, director dezvoltare inginerie internationala Renault si domnului Philippe Prevel, director Renault Tehnologie Romania si Ordinul "Meritul Industrial si Comercial", in grad de Cavaler: domnului Gabriel Gheorghe Sicoe, director executiv afaceri publice, S.C. Automobile Dacia S.A.; domnului Gheorghe Marin Druta, inginer specialist, consilier tehnic la Asociatia Constructorilor de Autoturisme din Romania; domnului Ion Ion Popescu, fondator Automobile Dacia S.A.; domnului Cristian Marin Rotaru, director Contabilitate, Trezorerie, Vama, Fiscalitate, in cadrul Directiei Executive Financiare, S.C. Automobile Dacia S.A.; domnului Alexandru Dumitru Giurgescu, director Renault Industrie Roumanie - International Logistic Network, S.C. Automobile Dacia S.A. si domnului Aurel Mihai Ilie Acsinte, director executiv juridic, Directia Juridica, Grup Renault Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Basescu decoratii Dacia Renault , #presedinte