Basescu a decorat doi slovaci

Miercuri, 28 August 2013, ora 17:07
1712 citiri
Basescu a decorat doi slovaci

Presedintele Traian Basescu a ajuns miercuri in Slovacia, unde efectueaza o vizita oficiala. Seful statului a fost primit la palatul rezidential din Bratislava de omologul sau, Ivan Gasparovic.

Dupa ce a semnat in cartea de onoare, a avut loc o ceremonie de decorare. Presedintele slovac a acordat "Crucea Militara alba dubla" generalului locotenent in rezerva Victor Goanta. Totodata, presedintele Romaniei, Traian Basescu, a acordat ordinul "Virtutea Militara" in grad de ofiter domnului Jan Gubco si ordinul "Virtutea Militara" in grad de ofiter domnului Pavel Dobric.

Traian Basescu, vizita oficiala in Slovacia (Video)

Generalul Victor Goanta a declarat ca este incantat de decoratia primita si ca o va purta cu cinste. "Domnule presedinte, ca o persoana care a luptat pe teritoriul dumneavoastra, multumesc in numele meu si in numele tuturor celor care au luptat, si sunt incantat ca m-ati decorat si voi purta decoratia pe piept cat timp voi purta uniforma militara. Cand ma vad cu aceasta decoratie sunt mandru si o port cu fruntea sus".

Victor Goanta, in varsta de 93 de ani, si-a pierdut bratul stang in lupta de eliberare a Republicii Slovace.

Basescu are programate discutii cu presedintele slovac si o declaratie de presa comuna cu Ivan Gasparovic. La Castelul Bratislava, vor avea loc convorbiri cu presedintele Parlamentului Pavol Paska, dupa care Basescu va participa la un dineu oficial oferit de presedintele Slovaciei in onoarea presedintelui Romaniei.

Joi, Basescu va merge in orasul Zvolen, la ceremonia depunerii de coroane de flori la Cimitirul Militar al Armatei Romane, dar si in Banska Bystrica, la Muzeul Eliberarii Nationale Slovace, unde se va desfasura ceremonia depunerii de coroane de flori la monumentul din cadrul Muzeului Eliberarii Nationale Slovace.

Basescu va merge apoi la primaria orasului, unde va avea loc ceremonia de dezvelire de catre presedintele Romaniei si de catre presedintele Dumei de Stat a Federatiei Ruse, Serghei Nariskin, a placilor comemorative in cinstea armatei romane si ruse, eliberatoarele orasului.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Traian Basescu vizita Slovacia, #Basescu vizita decorare , #presedinte