Ziare.com

Basescu a laudat Curtea de la Haga pentru cum a judecat disputa teritoriala cu Ucraina

Vineri, 14 Iunie 2013, ora 15:10

   

Basescu a laudat Curtea de la Haga pentru cum a judecat disputa teritoriala cu Ucraina
Presedintele Traian Basescu l-a primit, vineri, la Palatul Cotroceni, pe presedintele Curtii Internationale de Justitie, Peter Tomka, caruia i-a multumit pentru implicarea "cu impartialitate si profesionalism" in solutionarea echitabila a cauzei privind delimitarea platoului continental si a zonelor economice exclusive in Marea Neagra intre Romania si Ucraina.

Seful statului a apreciat contributia semnificativa a Curtii Internationale de Justitie la dezvoltarea relatiilor de prietenie intre state, precum si la pacea, stabilitatea si securitatea internationala, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

In contextul acestor discutii, presedintele a evocat importanta acceptarii de catre Romania a jurisdictiei obligatorii a Curtii si, prin aceasta, a alaturarii Romaniei unui grup majoritar de state membre ale Uniunii Europene care favorizeaza respectarea stricta a normelor de drept international in relatiile dintre state pe plan mondial.

Traian Basescu s-a declarat un sustinator al deciziei de acceptare a jurisdictiei obligatorii a Curtii Internationale de Justitie, avand in vedere si justetea acestei optiuni dovedita in modul de solutionare a disputei teritoriale cu Ucraina in Marea Neagra.

La randul sau, presedintele Curtii Internationale de Justitie, Peter Tomka, i-a multumit lui Traian Basescu pentru primirea de care are parte la Bucuresti, aceasta fiind prima vizita a unui presedinte al Curtii Internationale de Justitie in Romania.

F.N.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1275 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sa ne aducem aminte

De un tun parca PNL!
http://www.ziare.com/stiri/ancheta/tariceanu-a-concesionat-resurse-din-insula-serpilor-inainte-de-verdictul-de-la-haga-video-657376
Cu doar cateva saptamani inainte de a parasi Palatul Victoria, Guvernul condus de Calin Popescu Tariceanu a cedat dreptul de explorare a unor perimetre aflate in zona de litigiu din jurul Insulei Serpilor unei firme cu un capital social de numai 200 de lei, desi Curtea de la Haga nu se pronuntase inca asupra acestui diferend intre Romania si Ucraina.
Oare cand vor fi pedepsiti acesti infracori care sublimeaza economia nationala?

 

cand i-l văd pe băsescu

nu pot comenta pentru că-mi aduc aminte de toate relele făcute poporului roman de el și clica lui de jefuitori și trădători de nem și țară. Sunt mult mai sărac decat in 2004 și-mi ajunge. Pănă ce acest om parșiv nu va pleca de la cotroceni roanii de bună credintă, n-o vor duce mai bine, pentru că tot timpul va băga bețe-n roate. Perversul s-a dus la Haga pentru a face partie slugii lui motzoaca, dar sigur s-a dus să mai bage cateva strambe, de care cu siguranță vom auzi in ***ănd. Iuda nu plecă degeaba de acasă, rostul lui este să-și asigure infăptuirea răului. Asta-i misiunea lui, pentru că intotdeauna, una a spus, dar alta a gandit și a infăptuit.

 

da,inteligent titlu:Basescu a laudat.....!

era posibil ca basescu,sau oricare alt roman din cei xxx cati suntem,sa critice Curtea de la Haga pentru decizia luata ?! inteligenta da pe-afara la zoie.com !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor