Basescu a numit adjunct la SRI un specialist in interceptari

Luni, 26 Ianuarie 2009, ora 19:57
3446 citiri
Basescu a numit adjunct la SRI un specialist in interceptari

Presedintele Traian Basescu a semnat, luni, un decret prin care l-a numit pe generalul de brigada cu o stea Dumitru Cocoru in functia de adjunct al directorului Serviciului Roman de Informatii.

Seful statului a semnat si un decret privind trecerea in rezerva a generalui de brigada-cu o stea Constantin Raicu din cadrul Serviciului Roman de Informatii.

Adjunctul directorului SRI, Dumitru Zamfir, trimis in judecata de DNA pentru fapte de coruptie, a fost eliberat din functie, printr-un decret semnat pe 15 ianuarie de presedintele Traian Basescu.

Dumitru Ion Zamfir a fost numit adjunct al Directorului Serviciului Roman de Informatii la data de 23 septembrie 1997. El a fost trecut in rezerva in vara lui 2008 de catre presedintele Traian Basescu, dar a ramas in continuare ca adjunct SRI.

Mai multi fosti ofiteri SRI, printre care fostul adjunct al serviciului, generalul (r) Ion Popescu, si Dumitru Zamfir, au fost trimisi in judecata, pe 12 decembrie 2008, de procurorii anticoruptie in legatura cu locuinte obtinute de la RAAPPS si care au fost cumparate ulterior la preturi subevaluate.

Cine e Dumitru Cocoru?

Dumitru Cocoru, 51 de ani, are gradul de general de brigada, este de profesie inginer si a detinut functia de sef al Institutului pentru Tehnologii Avansate (ITA), o unitate care apartine SRI.

Conform evidentelor SRI, ITA se ocupa cu asigurarea protectiei comunicatiilor si a datelor in format electronic, realizarea de produse informatice si echipamente pentru radiocomunicatii, asigurarea protectiei la emisii parazite, echipamente si sisteme pentru comunicatii de date si voce, dispozitive optice si sisteme de comunicatii video, dispozitive si subansambluri mecanice, sisteme de protectie fizica si control acces.

"Institutul pentru Tehnologii Avansate face parte din structura Serviciului Roman de Informatii si are ca sarcina asigurarea suportului tehnic in indeplinirea sarcinilor specifice institutiei, prin realizarea mijloacelor tehnice, in special a celor din domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor", potrivit SRI.

SRI explica faptul ca in acest scop ITA "desfasoara activitati de cercetare, proiectare, microproductie, intretinere si reparatii in domenii precum electronica, mecanica, optica, informatica, matematica aplicata sau comunicatii".

Totodata, ITA, pe baza experientei si a cunostintelor acumulate, desfasoara activitati de expertiza, de evaluare si de consultare in domeniile de competenta.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Dumitru Cocoru SRI, #numire adjunct SRI, #decizie Traian Basescu, #interceptari telefonice , #presedinte