Basescu a ocolit aglomeratia de pe DN1- vezi cum s-a intors la Bucuresti

Duminica, 02 Ianuarie 2011, ora 15:53
3915 citiri
Basescu a ocolit aglomeratia de pe DN1- vezi cum s-a intors la Bucuresti
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu si-a terminat vacanta de Revelion, pe care a petrecut-o la Predeal, si a plecat cu un elicopter, duminica dupa-amiaza, din statiune, in timp ce la ora 11.00, pe DN1 au inceput sa se formeze coloane interminabile de autovehicule.

Seful statului si-a petrecut Revelionul impreuna cu premierul Emil Boc, ministrii Gabriel Oprea si Gheorghe Ialomitianu si senatorul Anghel Iordanescu. Duminica, in jurul orei 15.00, Traian Basescu si sotia sa, Maria, au plecat din Predeal spre Bucuresti la bordul unui elicopter, anunta Mediafax..

Circulatia rutiera se desfasoara cu dificultate, duminica dupa-amiaza, pe DN1, in zona statiunilor de pe Valea Prahovei, unde s-au format coloane de masini pe ambele sensuri de mers, traficul fiind monitorizat de politisti inclusiv din elicopter.

Duminica, incepand cu orele pranzului, traficul rutier de pe DN 1 a fost deviat de la Brasov catre Valea Prahovei pe DN1A Sacele - Cheia - Ploiesti din cauza aglomeratiei.

Discursul de pe partie

Dupa noaptea de Revelion, sambata, pe partie la Predeal, presedintele Traian Basescu a oferit o privire de ansamblu pentru 2011, anuntand noi disponibilizari in randul functionarilor publici.

Basescu anunta noi disponibilizari din randul functionarilor publici

Potrivit presedintelui, "inca avem prea multi functionari". "Incheiem anul cu 1.720.000 de functionari", dar "in doi, trei ani trebuie sa se ajunga la 900.000 de salariati", a anuntat presedintele.

"Avem un procent foarte ridicat al fondului de salarii la bugetul de stat", a motivat el aceasta decizie. De altfel, in ceea ce priveste sistemul fiscal, "s-au facut primii pasi, transmiterea electronica a bilanturilor este un pas inainte, dar companiile trebuie sa aiba tot mai putin contact cu functionarii de la ghiseu".

"Trebuie sa largim mult capacitatea infrastructurii IT a statului, firmele sa nu mai intre in contact cu functionarii", a declarat presedintele.

Tot Traian Basescu a tinut sa reaminteasca faptul ca in anul pe care l-am incheiat somajul s-a situat la 7%, desi "am ramas cu 3 milioane de hectare de pamant nelucrat". "Avem 4,4 milioane de oameni inregistrati in campul muncii, iar 1,6 milioane muncesc fara forme legale", a mai spus presedintele.

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....
Comentarii
Poza ***UPSS***
***UPSS***
rank 5
Presedintele Traian Basescu si-a terminat vacanta de Revelion, pe care a petrecut-o la Predeal, si a plecat cu un elicopter, duminica dupa-amiaza, din statiune, in timp ce la ora 11.00, pe DN1 au inceput sa se formeze coloane interminabile de autovehicule