Basescu a plecat de la Cotroceni: Condus de simpatizati si opozanti

Duminica, 21 Decembrie 2014, ora 14:28
5551 citiri
Basescu a plecat de la Cotroceni: Condus de simpatizati si opozanti
Foto: Administratia Prezidentiala

Cateva sute de oameni s-au adunat, duminica dupa-amiaza, in fata Palatului Cotroceni, pentru a-si arata sustinerea fata de Traian Basescu, care a predat mandatul de presedinte lui Klaus Iohannis.

In acelasi timp, a avut loc si o manifestatie anti-Basescu, la care au participat in jur de 100 de persoane.

Klaus Iohannis e noul presedinte al Romaniei. Traian Basescu si-a luat la revedere

Cei aproximativ 400 de oameni s-au aflat pe trotuare diferite. Ei au fost divizati in doua grupuri si separati de coloane de jandarmi, informeaza Mediafax.

Aproape 300 de sustinatori ai lui Traian Basescu, printre care se numara si membri ai Partidului Miscarea Populara, au avut afise cu poza acestuia.

De asemenea, au existat cateva pancarte cu mesaje precum: "Basescu, respect. Noi suntem copiii statului de drept", "Nu iese din decor, ramane la carma pe un alt vapor", "Multumim, Traian Basescu", "Nu vrem elite, vrem caractere! (PMP Colegiul 28, sector 6) ".

Ei au scandat lozinci anti-Ponta, anti-PSD, dar si pentru sustinerea noului presedinte, Klaus Iohannis.

"Am venit tocmai de la Braila, nu m-a chemat nimeni si nu am primit bani. Am cheltuit bani pentru ca am vrut sa vin sa-mi vad presedintele", a spus unul dintre sustinatorii fostului presedinte, pentru sursa citata.

Oamenii din celalalt grup au tinut garoafe rosii in maini si au strigat "Ti-ai batut joc de popor" sau "Iesi afara, javra ordinara", iar unii dintre ei aveau bannere pe care scria "Mai am un singur dor: Base la vorbitor, pe interior si Nutu Targsor", "Sa vina Roberta sa ne numere".

La scurt timp dupa ce Basescu a parasit Palatul Cotroceni, oamenii adunati in fata cladirii au inceput sa plece. Nu s-au inregistrat conflicte intre simpatizanti si opozanti.

Iohannis a depus juramantul

Presedintele ales Klaus Iohannis a depus, duminica, juramantul in cadrul unei sedinte solemne organizata in plenul Parlamentului si condusa de presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si de cel al Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, dupa care a adresat un mesaj parlamentarilor celor doua Camere reunite, dar si natiunii.

Printre altele, el a mentionat consensul national, o comunicare mai buna intre Putere si Opozitie, dar si cu cetatenii, una onesta, el exprimandu-si dorinta ca Romania sa fie scoasa din sfera senzationalului.

Acesta a mai spus ca isi doreste ca Romania sa aiba o voce mai puternica atat in Europa, cat si in lume.

Primul discurs al presedintelui Klaus Iohannis: Cum vede Romania de peste cinci ani

Ulterior, Klaus Iohannis a mers la Cotroceni pentru ceremonia de predare-primire a mandatului, unde Traian Basescu i-a inmanat colanul de aur, inainte sa paraseasca Palatul.

El a fost intampinat cu onorul militar, la plecarea de la Cotroceni, si a sarutat steagul Romaniei. "Buna ziua!", a strigat Basescu, fiind urmat de salutul militarilor: "Sa traiti!".

#manifestatie Basescu Cotroceni, #sustinatori Basescu Cotroceni, #Basescu pleaca Cotroceni , #presedinte