Basescu a primit modificarile la statutul parlamentarilor, dar nu se pronunta

Vineri, 18 Ianuarie 2013, ora 22:00
1768 citiri
Basescu a primit modificarile la statutul parlamentarilor, dar nu se pronunta

Presedintele Traian Basescu a primit in cursul serii de vineri proiectul de modificare a Legii privind statutul deputatilor si senatorilor, dar nu se va pronunta asupra sa, deoarece seful statului se pronunta pe legi aprobate, nu pe proiecte, a declarat purtatorul de cuvant Bogdan Oprea.

"Administratia Prezidentiala a primit proiectul de modificare a Legii 96/2006 privind statutul deputatilor si al senatorilor in cursul serii de vineri, la 17.07.

Domnul presedinte Traian Basescu nu se va pronunta asupra oportunitatii si constitutionalitatii acestui proiect de lege deoarece, potrivit articolului 77 din Constitutie, presedintele se pronunta pe legi aprobate de Parlament, nu pe proiecte de legi", a precizat Bogdan Oprea.

Anterior, Administratia Prezidentiala anuntase ca presedintele nu a primit acest proiect de lege.

Basescu: Nu am primit nicio lege cu statutul parlamentarilor

Cativa lideri din Parlament continua dezbaterile la amendamentele la Statutul senatorilor si deputatilor, ei neajungand inca la un consens in ceea ce priveste probele si documentele pe care sa le ceara de la Parchet prin care se intemeiaza cererea de ridicare a imunitatii.

Astfel, unii doresc ca Parchetul sa trimita tot probatoriul din dosar adica toate documentele, altii optand pentru varianta in care sa fie trimise doar "probele relevante".

Surse parlamentare au declarat presei ca inca se lucreaza la amendamente, documentul ce se afla in lucru fiind trimis atat Presedintiei si Guvernului, cat si grupurilor parlamentare pentru consultare.

De asemenea, parlamentarii asteapta si o parere din partea Parchetului pentru a ajunge la o formulare clara, care sa nu mai aiba o interpretare ambigua.

Documentul va intra luni in Comisia Permanenta privind statutul deputatilor si senatorilor pentru dezbaterile finale inainte de a fi votata in cadrul sedintei plenului reunit.

Citește și:
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi luni, 27 martie, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Anunțul a fost făcut vineri, 24 martie, de...
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi şi vineri, la Consiliul European de la Bruxelles, transmite Administraţia Prezidenţială. Astfel, Consiliul European a luat notă de mandatele...
#Basescu statut parlamentari lege, #Basescu primit lege statut parlamentari , #presedinte
Comentarii