Ziare.com

Basescu a primit patru ambasadori noi la Cotroceni

Miercuri, 27 Aprilie 2011, ora 18:45

   

Basescu a primit patru ambasadori noi la Cotroceni
Presedintele Traian Basescu i-a primit miercuri, la Palatul Cotroceni, patru noi ambasadori sositi la post in tara noastra.

Este vorba despre Andrea Gustovic Ercegovac, noul ambasador al Republicii Croatia in Romania, Philippe Beke, ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Regatului Belgiei, Im Han-taek, noul ambasador al Republicii Coreea, si Samuel Valis-Akyianu, noul ambasador al Republicii Ghana la Bucuresti.

In cadrul discutiilor cu reprezentantul Croatiei, seful statului a punctat evolutia pozitiva a cooperarii bilaterale dintre cele doua state, a salutat progresele facute de Croatia in procesul de aderare la Uniunea Europeana si a reiterat sustinerea tarii noastre pentru integrarea Croatiei in UE, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale remis Ziare.com.

Tot miercuri, presedintele Traian Basescu a discutat si cu Philippe Beke, ambasadorul Belgiei, si a adresat multumiri autoritatilor de la Bruxelles pentru sprijinul constant acordat Romaniei in parcursul sau european.

De asemenea, in discutiile referitoare la comunitatea rroma, seful statului a subliniat importanta scolarizarii copiilor rromi in realizarea incluziunii sociale a acestei comunitati si a exprimat satisfactia autoritatilor de la Bucuresti pentru sustinerea pe care Belgia o arata fata de realizarea unei strategii europene pentru aceasta comunitate.

In cadrul discutiei cu Im Han-taek, noul ambasador al Republicii Coreea in Romania, presedintele Basescu a evocat stadiul relatiilor bilaterale romano-sud-coreene, dinamica dialogului politico-diplomatic si necesitatea accentuarii cooperarii economice.

Seful statului a subliniat interesul Romaniei de a fi un partener european pe termen lung al economiei sud-coreene si a incurajat implicarea activa a companiilor din aceasta tara in proiecte desfasurate la noi, in domenii de interes bilateral.

In replica, ambasadorul coreean a invocat incheierea Parteneriatului Strategic dintre Romania si Republica Coreea, aratand ca un obiectiv central al mandatului sau este implementarea acestui acord. De asemenea, a evocat necesitatea fructificarii la maximum a relatiilor politico-economice dintre cele doua state.

In cadrul discutiei cu ambasadorul Samuel Valis-Akyianu, presedintele Traian Basescu a pus accentul pe dinamizarea relatiilor comerciale dintre Ghana si Romania.

Seful statului a mai subliniat faptul ca Romania, ca membru al Uniunii Europene, este interesata de reluarea dialogului politic si a relatiilor de cooperare cu statele africane, pe baze noi, de parteneriat, in conformitate cu obiectivele Planului de actiune UE-Africa.

I.U.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1077 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Tiganii astia d-le, au ajuns de poveste...

toti vorbesc de ei, dar nimeni nu-i vrea si ni-i tot indeasa noua pe gat.
Pai daca nu poate Belgia dormi de grija lor, si asta e prima misiune a ambasodorului belgian de a discuta soarta lor, sa-i ia acolo la ei si sa se spele pe cap cu ei.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor