Ziare.com

Basescu a promulgat legile pe care le atacase la CCR

Marti, 12 Februarie 2008, ora 22:04

   

Basescu a promulgat legile pe care le atacase la CCR
Presedintele Traian Basescu a promulgat, marti, legile pentru aprobarea ordonantelor de urgenta ale Guvernului privind organizarea MIRA si pensiile militarilor, acte normative atacate de seful statului la CCR pe motiv ca nu au avut avizul CSAT si in privinta carora Curtea nu i-a dat dreptate, arata un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Potrivit documentului, seful statului a semnat marti decretele pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.77/2007 pentru modificarea si completarea Legii nr.164/2001 privind pensiile militare de stat, precum si pentru modificarea Legii nr.80/1995 privind statutul cadrelor militare si a Legii pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.30/2007 privind organizarea si functionarea Ministerului Internelor si Reformei Administrative.

Presedintele Romaniei atacase la CCR constitutionalitatea ordonantelor respective pe motiv ca ele au fost emise de Guvern, fara avizul CSAT. Sesizarea Administratiei Prezidentiale continea doua puncte- unul referitor la constitutionalitatea ordonatelor si altul referitor la conflictul institutional intre CSAT si Executiv.

CCR a disjuns cele doua puncte, astfel incat ele au fost analizate separat. in data de 30 ianuarie, CCR a decis cu majoritate de voturi ca legile sunt constitutionale. Joia trecuta magistratii au hotarat cu unanimitate de voturi ca nu exista un conflict juridic de natura constitutionala intre Consiliul Suprem de Aparare a tarii si Guvern in legatura cu reglementarile adoptate de Guvern.

Citeste mai multe despre Basescu promulgare lege CCR
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 960 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor