Basescu a promulgat statutul alesilor

Joi, 04 Iulie 2013, ora 19:47
760 citiri
Basescu a promulgat statutul alesilor

Presedintele Traian Basescu a promulgat, joi, legea pentru modificarea si completarea statutului deputatilor si al senatorilor.

Seful statului a semnat, joi, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea si completarea Legii 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale, remis Ziare.com.

Statutul parlamentarilor: cati bani primesc de cazare, benzina si avion

Plenul reunit al Senatului si Camerei Deputatilor a adoptat, luni, in sesiune extraordinara, proiectul de modificare a Statutului deputatilor si senatorilor, pus in acord cu decizia Curtii Constitutionale.

Din noul statut s-au eliminat doua articole declarate neconstitutionale.

Statutul parlamentarilor, neconstitutional - USL isi striga nemultumirea: CCR sa se autodizolve!

Statutul parlamentarilor a ajuns de trei ori la CCR. Dupa ce presedintele a retrimis legea la Parlament si ea a fost modificata, au urmat doua contestatii ale legii depuse de PDL la Curtea Constitutionala, ambele fiind admise.

Ulterior, presedintele a sesizat Curtea in legatura cu articolul 1 al Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor, aflata la promulgare, punctele 18 si 19, prin care se aduc modificari asupra procedurii prin care poate fi retinut, arestat sau perchezitionat un deputat sau senator.

Judecatorii CCR au hotarat, in unanimitate, ca cele doua articole din statutul alesilor sunt neconstitutionale.

D.R.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Basescu promulgat statut parlamentari, #statut parlamentari CCR Basescu, #Basescu superimunitate statut parlamentari , #presedinte