Basescu a promulgat Tratatul de guvernanta fiscala

Miercuri, 13 Iunie 2012, ora 17:15
1957 citiri
Basescu a promulgat Tratatul de guvernanta fiscala
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu a semnat, miercuri, decretul de promulgare a Legii pentru ratificarea Tratatului privind stabilitatea, coordonarea si guvernanta in cadrul Uniunii Economice si Monetare.

Documentul prevede reguli privind disciplina bugetara prin limitarea deficitului si a datoriei publice. Acordul va impune regula unui deficit maxim 3% din PIB si a unei datorii publice de cel mult 60%, cu mecanisme automate de conformare si sanctionare.

Tratatul a fost adoptat la 22 martie 2012, la Bruxelles, de catre statele membre ale Uniunii Europene, mai putin Marea Britanie si Republica Ceha.

"S-a obtinut din partea Romaniei, in urma negocierilor desfasurate, participarea si a statelor care nu sunt parte a zonei euro la sedintele comune pe care le au toate statele semnatare, in anumite conditii. A fost unul dintre demersurile la care Romania a tinut foarte mult, pentru a fi parte a procesului in permanenta si a fi consultata", a declarat, la inceputul acestui an, purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.

La vremea respectiva, intreaga clasa politica, inclusiv USL, a fost de acord cu semnarea Tratatului de guvernanta fiscala.

O.A.

#tratat guvernanta fiscala, #Basescu tratat guvernanta fiscala , #presedinte