Ziare.com

Basescu a promulgat Tratatul de guvernanta fiscala

Miercuri, 13 Iunie 2012, ora 17:15

   

Basescu a promulgat Tratatul de guvernanta fiscala
Presedintele Traian Basescu a semnat, miercuri, decretul de promulgare a Legii pentru ratificarea Tratatului privind stabilitatea, coordonarea si guvernanta in cadrul Uniunii Economice si Monetare.

Documentul prevede reguli privind disciplina bugetara prin limitarea deficitului si a datoriei publice. Acordul va impune regula unui deficit maxim 3% din PIB si a unei datorii publice de cel mult 60%, cu mecanisme automate de conformare si sanctionare.

Tratatul a fost adoptat la 22 martie 2012, la Bruxelles, de catre statele membre ale Uniunii Europene, mai putin Marea Britanie si Republica Ceha.

"S-a obtinut din partea Romaniei, in urma negocierilor desfasurate, participarea si a statelor care nu sunt parte a zonei euro la sedintele comune pe care le au toate statele semnatare, in anumite conditii. A fost unul dintre demersurile la care Romania a tinut foarte mult, pentru a fi parte a procesului in permanenta si a fi consultata", a declarat, la inceputul acestui an, purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

La vremea respectiva, intreaga clasa politica, inclusiv USL, a fost de acord cu semnarea Tratatului de guvernanta fiscala.

O.A.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1188 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nu sintem in zona Euro....

...dar ne grabim ca fata mare la maritat! Ii este drag sa semneze decrete? Tari serioase precum Cehia si GB se abtin.

 

@Apollo13

- sa inteleg ca celelalte care l-au semnat , sunt neserioase ?

Tratat

Pentru mafia uslinoasa nu exista tratate, nu exista legi, nu exista constitutie. Exista doar jaf si cotropire.
Jos mafia ciumei rosii uslinoase!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor