Basescu a pus in plic numele viitorului portofoliu european: "Ajutor umanitar" e extraordinar

Marti, 09 Septembrie 2014, ora 23:23
4714 citiri
Basescu a pus in plic numele viitorului portofoliu european: "Ajutor umanitar" e extraordinar

Presedintele Traian Basescu a spus ca portofoliul "ajutoare umanitare" ar fi fost unul foarte bun pentru Romania. Totodata, a pus in plic portofoliul pe care crede ca il va obtine tara noastra.

Invitat, marti seara, intr-o emisiune la B1 TV, Traian Basescu a scris numele portofoliului pe care il va ocupa comisarul european Corina Cretu la Bruxelles pe o hartie si a pus-o intr-un plic.

"Sa nu se fi schimbat cumva ce stiu eu", a glumit seful statului.

Tot referitor la o gluma, cea despre care luni seara a spus ca a fost lansata de la Bruxelles cu privire la portofoliul pe care prim-ministrul Victor Ponta a crezut ca Romania il va primi, cel de ajutoare umanitare, presedintele a facut precizari.

Basescu, despre comisarul european al Romaniei: Ponta s-a speriat de o gluma lansata de la Bruxelles

"Victor Ponta e o gluma, din punctul de vedere al cunoasterii mecaninsmelor europene. Acela e un portofoliu extraordinar (ajutor umanitar - n.red.).

Doamna Gheorghieva, fostul comisar, reprezentant al Bulgariei, si-a terminat mandatul cu o imagine extraodinara. Uniunea Europeana e cel mai mare furnizor de ajutoare umanitare din lume. (...) Optiunea tuturor era ca aceasta femeie sa devina inalt comisar pentru politica externa", a explicat Traian Basescu.

Acesta a mentionat insa ca portofoliul de "politici regionale" este de asemenea important pentru Romania: "Se adreseaza statelor care inca mai primesc fonduri de coeziune. Coeziunea ne intereseaza cum ne interesa si agricultura".

Ponta dezvaluie cum a negociat cu Juncker si exclude ca vom primi portofoliul "ajutoare umanitare"

Victor Ponta a dezvaluit, joi seara, cum a purtat negocierile cu presedintele ales al Comisiei Europene, Jean Claude Juncker. Premierul a sustinut ca Traian Basescu "a aflat sambata ca putem sa luam un portofoliu foarte bun", spunand inca o data ca este vorba despre "dezvoltare regionala".

El l-a acuzat pe presedinte ca ar fi sunat la Bruxelles si ar fi cerut ca portofoliul respectiv sa nu fie dat Romaniei si a spus ca niciodata nu s-a vorbit ca Romania sa primeasca un portofoliu precum cel de ajutor umanitar.

E oficial: Corina Cretu a fost confirmata in functia de comisar european

Reuters: Germania si Belgia - cele mai puternice portofolii - ce post primeste Romania in CE

Corina Cretu, comisar european pentru Politici Regionale - vezi lista CE (surse)

Informatia legata de portofoliul "ajutoare umanitare" aparuse in urma cu cateva zile, pe surse. Conform acesteia, Corina Cretu ar fi urmat sa primeasca portofoliul Ajutor Umanitar. Ulterior, marti, tot pe surse a aparut de doua ori informatia potrivit careia Romaniei ii va fi alocat in cele din urma portofoliul Politici Regional.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Basescu comisar european, #Basescu portofoliu european, #Basescu portofoliu ajutor umanitar, #Basescu Corina Cretu comisar , #presedinte