Basescu a reclamat Antena 3 la CNA (Video)

Joi, 06 Iunie 2013, ora 12:55
7656 citiri
Basescu a reclamat Antena 3 la CNA (Video)

Presedintele Traian Basescu a depus doua sesizari la Consiliul National al Audiovizualului in care reclama faptul ca la postul Antena 3 s-au adus acuzatii nefondate cu privire la o implicare a sa in arestarea lui Sorin Alexandrescu.

Sesizarile presedintelui vin in urma unor dezbateri televizate la posturile trustului Intact care au durat toata saptamana in care Sorin Alexandrescu s-a aflat in arest preventiv si in care Traian Basescu a fost acuzat ca ar manevra DNA, serviciile secrete si judecatorii cu scopul de a distruge trustul Intact.

Cele doua plangeri au fost publicate pe site-ul pesurse.ro al jurnalistului Iosif Buble, de la Antena3. Ele se refera la afirmatiile facute in timpul ultimelor editii ale emisiunilor "Q&A" si "La ordinea zilei".

Ambele sesizari au fost depuse la data de 4 iunie si in ele se reclama faptul ca in emisiunile mentionate "au fost lansate mai multe acuzatii defaimatoare si neadevarate la adresa presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu, si a Administratiei Prezidentiale, potrivit carora domnul presedinte ar fi implicat in anchetarea directorului general al Antena Group, domnul Sorin Alexandrescu".

In sesizari sunt prezentate mai multe declaratii defaimatoare si nesustinute cu dovezi facute de realizatorii emisiunilor si de unii dintre invitati, printre care Victor Ciorbea, Sorin Rosca Stanescu si Mugur Ciuvica.

"In opinia mea, consider ca toata aceasta este o operatiune, o actiune a regimului Basescu-Udrea si a celor care ii mai controleaza, in DNA, in parchete, in servicii secrete, in justitie", a declarat Victor Ciorbea in emisiunea Q& A de sambata seara.

Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu a lansat si el acuzatii. "Totul face parte dintr-un mecanism infernal patronat de Traian Basescu care umileste puterile statului", a sustinut el in emisiunea "La ordinea zilei".

In aceeasi editie, Radu Tudor a sustinut, printre alte acuzatii grave, ca: "Sunt cateva exemple clare, ferme ca in momentul de fata Traian Basescu este persoana care coordoneaza cele mai importante sectoare din institutiile de forta, din justitie, din serviciile secrete si din nou din zona procurorilor".

In sesizarile adresate CNA, presedintele face referire la cateva articole din Codul de reglementare al audiovizualului in care se arata ca informarea telespectatorilor trebuie sa fie corecta, verificata si prezentata in mod impartial si cu buna credinta, iar acuzatiile trebuie sa fie probate.

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...