Ziare.com

Leonard Orban - ministru al Afacerilor Europene, Basescu a semnat decretul

Marti, 20 Septembrie 2011, ora 17:54

   

Leonard Orban - ministru al Afacerilor Europene, Basescu a semnat decretul
Presedintele Traian Basescu a semnat marti, dupa votul din Parlament, decretul pentru eliberarea din functia de consilier prezidential si decretul de numire ca ministru al Afacerilor Europene a lui Leonard Orban.

Ceremonia de depunere a juramantului de investitura in functia de ministru al Afacerilor Europene de catre domnul Leonard Orban va avea loc dupa publicarea decretelor in Monitorul Oficial al Romaniei, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale remis Ziare.com.

Ministerul Afacerilor Europene, aprobat de Parlament

Parlamentul a aprobat infiintarea Ministerului Afacerilor Europene, care va fi condus de Leonard Orban.

245 de parlamentari au votat pentru infiintarea acestui minister, iar parlamentarii Opozitiei s-au abtinut la vot.

Leonard Orban a multumit pentru increderea acordata, dar a spus ca il asteapta o misiune grea, in conditiile in care Romania trebuie sa absoarba macar 1,9 miliarde de euro in 2012 si 6,7 miliarde in 2013.

"As dori sa va multumesc pentru increderea pe care mi-ati acordat-o. Vreau sa va spun ca voi incerca sa fac tot ce depinde de mine sa gestionez cele doua aspecte importante - pe de o parte, de coordonator al afacerilor europene, intr-un context din ce in ce mai dificil, in al doilea rand, voi face tot ce depinde de mine pentru a imbunatati rata de absorbtie a fondurilor comunitare.

S-a discutat ca acest minister are atributii limitate - vreau sa va spun ca prin actele normative aprobate in scurt timp vom incerca sa definim cat mai bine atributiile ministerului si rolului ministerului. (...)Pana la sfarsitul lui 2012, Romania va trebui sa cheltuiasca minim 1,9 mld. euro ca sa nu aiba dezangajare de fonduri europene, si pana la sfarsitul lui 2013, un plus de 6,7 mld euro", a spus Orban in discursul de dupa aprobarea infiintarii ministerului pe care il va conduce.

I.U.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 663 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor