Basescu a semnat decretul de pensionare a procurorului Doru Cristescu

Luni, 22 Iunie 2009, ora 23:15
3951 citiri
Basescu a semnat decretul de pensionare a procurorului Doru Cristescu

Presedintele Romaniei a semnat, luni, decretul de eliberare din functie si pensionare a procurorului Ioan-Doru Cristescu, procuror sef birou la DIICOT, din cadrul Parchetului de pe langa iCCJ si inca 29 decrete pentru pensionarea unor magistrati.

Tot luni, presedintele a semnat decretul de pensionare a lui Ion Dumitru, consilierul sefului DNA, Daniel Morar.

In 22 februarie 2008, Sectia pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat incetarea detasarii procurorului Doru Cristescu la Ministerul Justitiei si revenirea sa ca procuror sef birou in cadrul DIICOT. Potrivit unor surse din cadrul Ministerului Public, cel care a dorit sa renunte la Cristescu a fost ministrul Justitiei de la acea vreme, Teodor Melescanu.

Ministerul Justitiei anuntase, pe 9 noiembrie 2007, desemnarea procurorului Doru Cristescu in functia de director al Institutului National de Expertize Criminalistice (INEC), dupa destituirea fostului sef al institutiei.

Procurorul Doru Cristescu a detinut functia de procuror sef delegat al Biroului de investigare a infractiunilor de terorism, din cadrul DIICOT - structura centrala.

Doru Ioan Cristescu a ocupat o perioada functia de procuror sef adjunct interimar al DIICOT, dupa ce fostul ministru al justitiei, Monica Macovei, a destituit vechea conducere a directiei. Cristescu a fost schimbat din aceasta functie la inceputul lunii noiembrie 2005 de catre fostul procuror general al Romaniei, Ilie Botos. Decizia lui Botos a venit la numai cateva zile dupa ce procurorul Cristescu solicitase verificarea conturilor a circa 50 de persoane in dosarul Rompetrol.

Doru Ioan Cristescu a participat la instrumentarea dosarului scurgerilor de informatii din cadrul Ministerului Apararii Nationale in care au fost implicati doi ziaristi vranceni Marian Girleanu si Sebastian Oancea. Un alt dosar la care a lucrat procurorul Cristescu este cel al Privatizarilor Strategice si cel privindu-l pe Omar Hayssam.

De asemenea, Doru Cristescu a detinut, pe rand, intre septembrie 2005 si iunie 2006, functiile de procuror sef adjunct al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara si procuror sef serviciu DIICOT - structura centrala. In perioada 1998-2002, procuror Doru Cristescu a fost sef al Laboratorului Interjudetean de Expertize Criminalistice Timisoara.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Traian Basescu, #semnare decret pensionare, #Doru Cristescu , #presedinte