Basescu a sesizat CCR cu privire la reprezentarea Romaniei la Bruxelles (Video)

Luni, 25 Iunie 2012, ora 13:45
6244 citiri
Basescu a sesizat CCR cu privire la reprezentarea Romaniei la Bruxelles (Video)

Presedintele Traian Basescu a cerut luni Curtii Constitutionale sa se pronunte cu privire la cel care este indrituit sa reprezinte Romania la Consiliul European, presedintele tarii sau premierul.

Conform Digi24, Curtea Constitutionala va judeca miercuri sesizarea depusa de administratia prezidentiala, in conditiile in care reuniunea Consiliului European are loc in perioada 28-29 iunie.

Presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta se vor intalni luni seara, la ora 17.00, la sedinta Consiliului Suprem de Aparare Nationala, si este de presupus ca cei doi vor aborda acest subiect, in afara intalnirii insa.

Inca de la preluarea mandatului de premier, Victor Ponta a anuntat ca el va fi cel care va reprezenta Romania de acum inainte la summit-urile Consiliului European la care se discuta subiecte de natura economica sau sociala.

In sprijinul sau a venit si Parlamentul, care a adoptat o declaratie politica in acest sens. Presedintele Traian Basescu a explicat in cadrul a doua conferinte de presa tinute ulterior ca declaratia politica a Parlamentului nu are valoare juridica, iar el nu poate fi fortat sa isi incalce obligatiile constitutionale.

Saptamana trecuta a avut loc intalnire intre premier si presedinte, la Palatul Cotroceni, dar la finalul ei premierul Ponta a rezumat: "Ne-am inteles ca nu ne-am inteles".

A urmat o scrisoare in care presedintele i-a explicat premierului ca incearca sa isi aroge un drept constitutional al presedintelui Romaniei, riscand sa raspunda pentru asta in fata justitiei.

De asemenea, presedintele a trimis MAE o lista cu delegatia Romaniei la Consiliul European, din care faceau parte Traian Basescu si ministrii Andrei Marga si Leonard Orban. MAE insa a trimis la Bruxelles o alta lista, in care presedintele a fost inlocuit cu premierul Victor Ponta.

Citeste si:
De ce guvernul Viktor Orban oprește investițiile în Transilvania pentru următorii doi ani
De ce guvernul Viktor Orban oprește investițiile în Transilvania pentru următorii doi ani
Guvernul Ungariei nu va mai lansa în următorii doi ani noi investiții transfrontaliere, adică în regiunile locuite de maghiari, printre acestea aflându-se și Transilvania, conform agenției...
Liberalii de la centru reacționează după ce PNL Satu Mare a anunțat că rupe relațiile cu UDMR
Liberalii de la centru reacționează după ce PNL Satu Mare a anunțat că rupe relațiile cu UDMR
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a reacționat marţi, 16 august, după anunţul PNL Satu Mare privind ruperea relaţiilor cu UDMR la nivel local şi retragerea tuturor liberalilor din...