Ziare.com

Basescu acuza Franta si Germania de discriminare in cazul aderarii la Schengen

de Camelia Badea
Marti, 21 Decembrie 2010, ora 18:14

   

Basescu acuza Franta si Germania de discriminare in cazul aderarii la Schengen
Presedintele Traian Basescu a acuzat, marti seara, Franta si Germania de discriminare, dupa ce oficialii celor doua state au cerut amanarea aderarii Romaniei la spatiul Schengen.

Basescu a subliniat ca Romania a indeplinit toate conditiile tehnice prevazute in tratatul de aderare la Uniunea Europeana si a precizat ca amanarea aderarii Romaniei este inacceptabila, in conditiile in care se face din cauza unor considerente politice, nu tehnice, creand astfel un precedent periculos in spatiul UE.

Traian Basescu a mai afirmat ca, in perioada imediat urmatoare, va clarifica aceste aspecte "la nivel bilateral si la nivel UE".

In acelasi timp, presedintele a admis ca Romania are destule probleme, in ceea ce priveste justitia, atat la nivelul CSM, cat si al proceselor de mare coruptie, dar a subliniat ca acestea fac subiectul Mecanismului de Cooperare si Verificare si nu sunt incluse in acquis-ul Schengen.

Ziare.com a prezentat declaratia presedintelui Traian Basescu in format live text

- Apreciez ca scrisoarea celor doi ministri este un act de discriminare la adresa Romaniei.

- La ultimul Consiliu European am aratat ca Romania este pregatita din punct de vedere tehnic si ca aderarea la spatiul Schengen se face prin aplicare acquis-ului Schengen.

- Am exprimat ca introducerea de conditionalitati contravine dreptului european si creeaza un precedent inacceptatbil, nu numai pentru Romania.

- Romania are un tratat privind aderarea. Intrarea unui stat in spatiul Schengen are numai conditionalitati tehnice. Din acest punct de vedere, toate rapoartele arata ca Romania a indeplinit toate conditiile tehnice, inclusiv ultimul raport din luna decembrie.

- Scrisoarea contine si realitati ale noastre care nu pot fi contestate: functionarea justitiei si institutiilor statului.

- Trebuie sa admitem ca inca avem probleme majore in functionarea CSM, si modul cum s-au desfasurat alegerile este deja notat si a creat multe semne de intrebare.

- In Romania, Parlamentul protejeaza oameni presupusi a fi implicati in fapte de coruptie.

- Mentin afirmatia ca aderarea este legata de respectarea acquis-ului Schengen, mentin ca cei doi ministri au o atitudine de discriminare a romanilor.

- Se fac legaturi incorecte cu privire, insa, la fapte reale: CSM, Parlamentul care a blocat anchete si lipsa de reactie a judecatorilor in ceea ce priveste mai rapida judecare a dosarelor de coruptie la nivel inalt.

- Domnii ministri leaga accesul Romaniei de gestionarea frontierelor la nivelul UE. Este o argumentatie fortata si este facuta din lipsa de argumente pentru ca Romania sa nu intre in spatiul Schengen.

- Sper ca in perioada urmatoare, dupa Sarbatori, sa putem clarifica aceste lucruri la nivel bilateral si la nivel UE.

- Cu siguranta, pentru a fi un bun membru UE trebuie sa acceleram reformele, sa luam acele masuri care sa permita o corecta si transparenta administrare a fondurilor publice. Dar toate acestea nu au nicio legatura cu criteriile tehnice, nu este o favoare ci o obligatie.

- In calitate de sef de stat am obligatia sa clarific in timp util pozitia celor doi ministri de Interne.

- S-a inaintat deja documentatia la Parlamentul European, Franta si Germania nu s-au opus atunci. Decizia o ia Consiliul JAI, acolo se va lua decizia, in luna februarie, iar cei doi ministri cer o amanare.

- Nu vom accepta o discriminare din partea nimanui, nici macar din partea celor mai puternice state. Un astfel de precedent poate conduce la alte abuzuri in continuare, Romania are dreptul sa se bata pentru drepturile ei. Nu am avut aceste conditionalitati.Franta si Germania ne resping, de data aceasta oficial

Intr-o scrisoare a ministrilor francez si german de Interne catre comisarul pentru Afaceri Interne in Comisia Europeana, Cecilia Malmstrom, se spune ca aceasta aderare ar fi "prematura", daca ar avea loc in martie 2011.

Brice Hortefeux si Thomas de Maiziere, cei doi ministri de Interne sustin in scrisoarea adresata CE ca "nu sunt reunite toate conditiile pentru aderarea celor doua tari in Spatiul Schengen".

Franta si Germania cer amanarea intrarii Romaniei in Schengen

Potrivit RFI, cei doi oficiali vorbesc despre "carente" care au legatura cu securitatea si justitia, cu coruptia si criminalitatea organizata, carente care ar putea avea consecinte grave pentru securitatea interna a Uniunii Europene, din cauza influentei pe care o pot avea asupra frontierei si asupra accesului la bazele de date Schengen.

Basescu cere Opozitiei sa ia o decizie cu privire la membrii CSM

Reactiile oficialilor romani nu au intarziat sa apara si au fost vehemente. Teodor Melescanu, Mircea Geoana, Cristian Dumitrescu, Adrian Cioroianu, toti fosti ministri de Externe, sustin ca Romaniei i se face astfel o mare nedreptate.

Ministrul de Interne, Traian Igas, afirma insa ca ar exista o "raza de speranta" la votul din Parlamentul European, care va decide cu adevarat daca intrarea Romaniei in Spatiul Schengen va fi sau nu amanata.

Interesant este insa ca, potrivit reglementarilor in vigoare, CE nu are practic niciun cuvant de spus in aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen. Aceasta decizie se ia in consiliul JAI, cu unanimitate de voturi, pe baza recomandarilor formulate de grupul SCHEVAL.

Din acest grup fac parte experti din statele Schengen, iar raportul este intocmit in urma inspectiilor de evaluare. Raportul este transmis si PE, care isi poate da un aviz consultativ.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 11923 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
221 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Suparat mi-s, Dreaku, suparat…

Daca va uitati la fatza mea din poza, puteti citi ficatul meu…

Pe langa milioanele de romani pe care-i urasc, l-am adaugat la ficatzii mei si pe Sarko, si pe Merkelitza…
Si doar mi-a spus piticul asta de Sarkozy (e cu 4 milimetri mai scund ca mine…) ca ma primeste in Schengen…La intrunirea de la Briusel, cand io ii spuneam:
-Miosio lio prezidan, fet moa antre an Schengen, silvuple! Jio ve peie pur le 37 bato briule a Ruan! Arjan niumerer seolman pur vu! Chelc milion!
El mi-a zis:
-Vatan, vatan, nio rest pa isi avec la men tandiu, tiu reosamble a uan tzigan mandian…you look like a beggar, don’t you understand? Jio ve avize…

S-a prins Sarkozy ca vreau dau drumul la roiul de votanti si sustinatori de-ai mei la furat in Schengen…

 

Coruptul/corupator

In prima parte a discursului Base ii acuza pe germani si francezi de discriminare,ca in a doua parte a discursului spune ca avem destule probleme, in ceea ce priveste justitia, atat la nivelul CSM, cat si al proceselor de mare coruptie.
Prima parte o anuleaza pe a doua sau invers.
Prima parte este pentru impresia artistica abureala pentru muhaelele tonomate pdl.
A doua parte este adresata oglinzii intrucat de 6 ani el are efectiv conducerea CSM,a diplomatiei.Tot el este cel care este vizat in mod direct de coruptia semnalata de cele doua tari intrucat parghiile sunt in mana lui ,de numire a procurorului general,DNA;servicii;etc.

 

panica clasei politice legat de Schemgen mi se pare dovada suprema

a consistentzei gelatinoase, amorfe, omogene, de pasta de dintzi,
pe care o are - clasa politica romaneasca.
nici cea mai mica heterogeneitate, a mica anistropie,
nimic: toti o apa si-un pamant.

partea buna pentru noi, cetatzenii,
e ca acest refuz ar putea duce la o curatzire:
a Justitziei, a Politziei, a clasei politice ?

 

Intrebare anticipata...

... deci, care da mai mult timp de gandire...

La
http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?den=act2_1&par1=1
scrie:

ARTICOLUL 2
(1) Suveranitatea natională apartine poporului roman, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice si corecte, precum si prin referendum.

(2) Nici un grup si nici o persoană nu pot exercita suveranitatea in nume propriu.

A organizat cineva vre-un referendum prin care romanii sa aleaga, daca vor sau nu, "aderarea la spatiul schengen"?

Daca nu, cand se va organiza?

Romanii vor un raspuns clar, fara coteli.

Sa traiti bine!

Mda: "... Scaldatoarea cu freza, Meleshcanu', stie foarte bine ca...

...si liberalii au pus din greu umarul la demolarea
Justitziei si Politziei:
Chiuariu si David au fost slugile cu care PNL si-a asigurat din plin linishtea.

nu asa se reformeaza pnl.
declaratzii laptoase gen Meleshcanu' cu freza fac rau la ficatzii natziunii: am mai spus-o ? ... un incompetent laptos, cu freza.

de la dreapta la stanga - pnl, pdl, psd:
partidele nu au profesionisti in componentza;
sunt gashti gelatinoase de prieteni;
am putea spune ca psd si pnl sunt de fapt acum doar intr-o mica vacantza ashteptandu-si randul la ceaun:
revelatzia Meleshcanu' cu freza imi da fiori !"

Super discurs!!!

La obiect si perfect! Bravo Base!!!

Sanchi discriminare

Eu am bagajele deja facute dar nu pentru spatiul Schengen ci pentru tarile calde, pentru paradisurile fiscale.
Va multumesc dragi pedelaci pentru voturi dar a sosit vremea sa va parasesc. Sacii ma asteapta in caruta. Scuze!

Ca sa nu existe confuzii, in postarea "... Scaldatoarea cu freza, Meleshcanu', stie foarte bine ca..."l-a citat doar pe Imanuel, care este un devarator de Basescu and PDL

Asa ca baieti vedeti ca in viata nu exista doar alb si negru. Postacii aka ienicerii stiu ca sunt imuni, ei nu vad nuantele. Daca le spui sa se arunce in fantana, o fac cu drag. LOL

Un lucru previzibil diplomatic,negat in Noiembrie de presedinte.

Ministrul de externe popa Baconski (absolvent Institutul Teologic Universitar din Bucuresti)are marele merit (in afara voturilor masluite)ca nu face si nu a facut nimic pentru intrarea Romaniei in Schengen.
Acesta nereusita a diplomatiei si guvernarii actuale ne da inca odata masura'ocuparii functiilor de stat pe criterii clientelare nicidecum pe criterii de competente.
Au sesizat bine Franta si Germania ceea ce stim cu totii ca forma de societate in care traim este coruptia institutionalizata.

HA, HA, HA...............

Vedeti daca marinarul pupa licuriciul cel MARE, licurcii cei mici se supara!
UNDE ESTE "MARELE" FOST AMBASADOR LA PARIS, ACTUALUL MINISTRU DE EXTERNE?
Se ascunde in jacuzi, ESTE O NULITATE DIPLOMATICA, a cerei singra dexteritate a fost sa UMPLE CU VOTURI FALSE (FRECVENTA 1/SECUNDA) ALEGEREA MATROZULUI CHIOR LA PARIS!!!!!
Dar nu mai e mult si apele se vor limpezii............
UN SINGUR LUCRU TREBUIE STIUT :
"IMPARATUL E GOLLLLLLLLL" !!!!
MIAUUUUUUUUUUUUUUUUU

Bade Cartan.....

Cred ca ai bsaut zdravan palinca!

JUSTITIA CORUPTA NE MAI FACE UN MARE DESERVICIU......

PE LANGA UN ALT MARE DESERVICIU, ADICA ACELA CA IN LOC SA-I BAGE LA PUSCARIE PE MARII HOTI, EI II SCOT DIN PUSCARIE SAU II APARA. SI TOATE ASTEA PE NISTE SALARII NESIMTITE DE LA BUGETUL STATULUI, ADICA PE BANII NOSTRI. DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE ACESTIA MERITA LINSATI.

"discriminare"???!!!

pai daca "amanarea aderarii" e discriminare,
daca "introducerea de conditionalitati contravine dreptului european si creeaza un precedent inacceptatbil"
atunci si cresterea varstei de pensionare e "discriminare"!
pensionare la 55 de ani, pentru totii romanii!

"Este o argumentatie fortata si este facuta din lipsa de argumente pentru ca Romania sa nu intre in spatiul Schengen."
ce vrea sa spuna fraza asta?! ca au aia, ceva, cu romania?!
daca romanii nu au votat pentru aderarea la spatiul schengen, de ce vrei musai sa-i ba gi in el?! ca sa plateasca impozit european?! a luat careva "tain" pentru aducerea romanilor in "spatiul schengen"? daca da, cine?

"sa traiti bine!"

Numele lui Agăo Ziță Trepanake-fetidus e scris pe toate gardurile cimitirelor din țară.

Mă bucur total.

Nu de vină sunt Șcarpoți și Merchel ci incapabilul Trepanake-fetidus și gașca lui.Ministrul de externe frauda voturi la Paris pt Agăo Ziță.Cel interesa pe el Șenghenu?Avea nevoie să falsifice voturi.

Cat privește așa-zisul "președinte" dă vina pe oricine mai puțin sau chiar deloc pe el insuși.
Băăăăă,găo Zeus,de ce discriminezi populatiunea ROmaniei,hăă?D-aia ești disprețuit,subspecimen de nimic ce ești.

Trăiască Grațiela Zepelin și Banias și Anastase și Cotoi și.........dar numai pană la poarta ocnei.Deși eu i-aș lapi......

decizie corecta: chiar daca eram saraci lipiti, daca aveam justitie corecta si politicieni cinstiti, eram acceptati in Schengen...Romania=coruptie si deci nu poate fi vorba de Schengen!!!

cum altfel cind la frontiera strainii platesc spaga si aduc sau ies cu ce vor???...cum cind cazurile grave de coruptie ale politicienilor nu-s pedepsite??? alde Bombonel, Bercoviciu, Videanu, udrea, Ilici, Ponta, Felix, Patriciu, Tradiceanu, SOV, Mazare, Vanghele, Prigoana, oprisan, Hrebe, si multi altii zburda liber si fura cit pot mai mult din banul statului!!! Politicienii actuali trebuiesc arestati, ca si magistratii majoritatea corupti!

Inca un spatiu pentru care opozitia va gasi unul si acelasi vinovat !

.

Nici nu este de mirare...ca nu suntem primiti in Schengen.

Sa le "multumiti"...
1.Monei Pivniceru trimisei Moscovei la Bucuresti,care a facut praf justitia romana.
Monica Macovei..recunoscuta si a[preciata de toate forurile europene a ajuns de batjocura in ochii mafiotilor Iliescu,Nastase,Voiculescu,Vantu,Patriciu.
2.grupului mafiot PSD&PC(PCR)....dar mai ales carlanului Ponta care a cerut "socialistilor europeni"nici mai mult nici mai putin decat blocarea accederii Romaniei in spatiul Schengen.
...Sa nu va mirati cand vor cere sa ne alaturam Vecinului de la rasarit ...Rusia mafiota...!!!
De ce au murit eroii in 21-22 decembrie 1989...impuscati din ordinul kriminalului PSD Iliescu???
...DEGEABA!?

 

Tov. DICTATOR - VORBESTI DE DOSARE ???

Ai o problema ai devenit cel mai mare PERICOL NATIONAL...datorita tie nu vom intra in spatiul Schengen...
In REGIM de URGENTA - INSTITUTIILE ABILITATE trebuie sa se autosesizeze si sa ia masurile legale impotriva ta...si a CLANULUI de INTERLOPI care conduce in prezent ROMANIA...

Neamtzule, vezi ca DictaChioru' e acum vulnerabil si discriminat la sufletul lui feminin:

"sa-ti fie rushine, Nicolas Sarkozy !"

Kiatra, stii ca nu m-am legat de tine, desi comentezi ca un birjar, stii ca te-am laudat cand orasul tau era in centrul atentiei

Nu stiu ce faci prin P-N, probabil jurnaliost local. Nu importa, altceva doresc sa-ti transmit sincer: ai ajuns un mic papagal care se crede buricul pamantului. Vin si argumentele: eu traiesc de decenii afra, RO nu prea pare in stiri vesteuropene, doar hoti, proxeneti, kur.ve.
Aici vorbim de nivel international, de relatii intre tari. EXista in UE 2 grupe, dulai si catei. Ro nu este dulau, de unde rezulta ca a ta Kiatra este 0,0 la nivel international. Atunci fa-ti un bine, nu te mai da cocos la stiri internationale, proportional vorbind esti gaina la stiri romanesti si poate cocos pe strada ta si in Piatra-Neamt.
Pe scurt: incearca sa fii reraliost, accepta ca esti mic, un anonim si atat. Te vei simti mult mia bine-
No, cata cerneala am consumat, sa vad daca a fost degeaba!
Pi buni, am fost sincer cu tine, prost nu esti, dar iti lipseste ceva...

@ I.E.Feher

Sa fac un efoert sa iti raspund printr-o zicala...
Dar nu inainte de ati face o comparatie....
Atit intr-o intreprindere sa spunem conteaza mult comportamentul , cind pleci ori unde in societate , indiferent unde se solicita un comportament ...
In cazul de fata trebuie sa recunoastem ca acest PERICOL NATIONAL numit T.B. - nu avea ce cauta la cotroceni DIN ANUL 2004 - daca ne uitam la activitatea lui pina in 2004 .
Cum vrei ca IMAGINEA ROMANIEI sa fie "POZITIVA" atita timp cit trecutul acestui INTERLOP de la COTROCENI nu permite criteriilor spatiului Schengen.
Sa nu uitam ca avem VALORI dar sunt ignorate de INTERLOPI care au condus Romania DIN 89 SI PINA IN PREZENT....
Cred ca pe acest forum nu te obliga nimeni sa citesti comentariile birjarilor....
SARBATORI FERICITE si TRADITIONALUL

LA MULTI ANI !

Kiatra-Neamt, ca fost vecin din Ardeal si eu iti urez din inima Sarbatori Fericite si sa ai colindatori!

Pe meleagurile unde traiesc de o viata, nu se colinda. M-am obisnuit, vine Hrusca live, exista webcam, mai vin si acasa de Craciun.
Ceva "grasimi" ca-n Ro au sarbii, palinka, de gustat ca nu-mi place mai mult, este.
In loc de incheiere: este dreptul tau, probabil esti in partid, undeva organizat. Aici mentalitatea este altfel: dar aici chiar daca ai dreptate si scrii in incheiere de ex "CADAVRUL" de la Cotroceni esti descalificat, nu te baga NIMENI in seama.
Treaba ta, poate asa e acolo, injur sa fiu injurat, ca leka. Aici doar loosericii, vadimistii and extremistii folosesc un asemenea limbaj.
Pe de alta parte te inteleg: daca lucrezi la un tabloid sau daca nu injuri, romanul nu te baga in seama.

PS: Poate imi spui ce se mananca si se bea la voi de Craciun and Revelion, traditional. Daca raspunzi, promit ca ma uit maine. Acum ma duc cu mandra sa mai cheltuim euroi, desi eu sincer nu am chef de balamucul de Craciun. Astia au umplut de saptamani mall-urile, cum spun moldovenii:), cu brazi si cadouri. Cum sa le explic io copiilor mei ca Mos Craciun nu vine in noiembrie?
Poate la pensie ma duca inapoi la "bunicul" Avram Iancu, nu au avuit si sper sa nu existe niciodata un mall in a mea "Kiatra Neamt", Muntii Apuseni!

Ce are diplomatia cu teologia

Alma mater:Institutul Teologic Universitar din Bucuresti
Ocupatie:diplomat
Acestea sunt scrise pe Wikipedia
Alma mater:Scoala de cismarie(fara motor)
Ocupatia:sef de stat
Precum Baconski si Ceausescu sunt multi,de aceea traima bine.

@ I.E.Feher

Nu sunt membru la nici o formatiune politica, deoarece am constatat ca inca nu sa infiintat acel partid care sa se lupte pentru cetatenii.
Atita timp cit in ultma perioada se practica votul CADAVRULUI- e si normal ca pe cel de la COTROCENI sa il critic sub apelativul CADAVRU...
Cu privire la ce se consuma la noi acum de sarbatori , sincer sa fiu pot sa iti spun ca in acest an am ramas si fara SORIC si fara TOBA....
Depinde de buget...ori cum in acest an am sa consum si eu si familia mai putin cu 25% din produsele traditionale ale zonei din care provin...adica KIATRA NEAMT

Asa

Putoi Rusi...
Din Romania...va vom arde usor...
Nu spune nimic...

Cam asa

Din Amerika
Noi spunem Tovarasi la persoane cum esti tu
SOCIALISTI SI BOLSECVICI

Conform art.8 din TRATATUL DE LA TIMISOARA - nu ai ce cauta la COTROCENI

Punctul 8 din Proclamatia de la Timisoara
martie 8, 2009
Ca o consecinta a punctului anterior, propunem ca legea electorala sa interzica pentru primele trei legislaturi consecutive dreptul la candidatura, pe orice lista, al fostilor activisti comunisti si al fostilor ofiteri de Securitate. Prezenta lor in viata politica a tarii este principala sursa a tensiunilor si suspiciunilor care framanta astazi societatea romaneasca. Pana la stabilizarea situatiei si reconcilierea nationala, absenta lor din viata publica este absolut necesara. Cerem, de asemenea, ca in legea electorala sa se treaca un paragraf special care sa interzica fostilor activisti comunisti, candidatura la functia de presedinte al tarii. Presedintele Romaniei trebuie sa fie unul dintre simbolurile despartirii noastre de comunism. A fi fost membru de partid nu este o vina. Stim cu totii in ce masura era conditionata viata individului, de la realizarea profesionala pana la primirea unei locuinte, de carnetul rosu si ce consecinte grave atragea predarea lui. Activistii au fost insa acei oameni care si-au abandonat profesiile pentru a sluji partidul comunist si a beneficia de privilegiile deosebite oferite de acesta. Un om care a facut o asemenea alegere nu prezinta garantiile morale pe care trebuie sa le ofere un Presedinte. Propunem reducerea prerogativelor acestei functii, dupa modelul multor tari civilizate ale lumii. Astfel, pentru demnitatea de Presedinte al Romaniei ar putea candida si personalitati marcante ale vietii culturale si stiintifice, fara o experienta politica deosebita. Tot in acest context, propunem ca prima legislatura sa fie de numai doi ani, timp necesar intaririi institutiilor democratice si clarificarii pozitiei ideologice a fiecaruia dintre multele partide aparute. De-abia atunci am putea face o alegere in cunostinta de cauza, cu cartile pe fata.

Esti primul vinovat de toata IMAGINEA NEGATIVA a ROMANIEI

A fi fost membru de partid este o vina!

Nici tata, nici mama si nici eu n-am fost membri de partid! Mama chiar ma certa ca nu m-am propus, credea c-o sa aibe importamta la repartitie! N-a avut chiar deloc si-n ziua de azi sunt mandru ca n-am de ce sa ma disculp cu texte gen "a fi fost membru de partid nu a fost o vina"1

 

Bati cimpii

Romanii nu au vrut să se despartă de comunism, au vrut o mină de aurolaci de la Timisoara. Asta a fost revolutia trădată: făcută de comunisti si folosită de capitalisti. Cine avrut acum 21 de ani să fie somer? să fie dat afară din casă? să plătescă pentru ingrijirea sănătătii? să se uite cum imbuibatii il scuipă in cap din masinile lor scumpe ? cum li se taie salariile? cum toate se scumpesc? cum orase intregi rămin fără căldură? Cred că oricine mai aduce vorba de Proclamatia de la Timisoara trăieste intr-o altă lume. Nu in Romania.

Asa

Niste putori Comuniste.
Bolsevici din Transnistria si Moldova
Astia sunt cei care o fac pe aici.
Dar noi Romanii de afara va vom fu-te....
Usor....fumeaza intre timp...

Romania *** Tiganii Rusi sau Germs

Tigani Rusi sau Germani sau Francezi
Vor Tiganii sa ne *** si voi (cine sunteti nu stiu)...citeste Walaci...
Tiganilor

De la Noi Romanii

Confor Ariculului care Statele Unite vrea sa-l faca oricind...Voi Bolsevicii sunteti morti.
Punct

varianta

1) Franta este in pragul alegerilor.Atacurile populiste impotriva Romaniei au inceput mai de mult.2) Germania este pasibile sa na dea o datorie din cel de al doilea razboi mondial,in valoare de cca.20 miliarde euro.Sa nu fie nici o legatura cu cererea nelegitima ? Au crezut ca vom sta in banca noastra?

HAI SA LASAM CIOCURILE !!!!

Ceea ce spui tu sunt basme!!!!!

@DUTTY

Nu sunt basme, sunt ineptii! Dupa cum vezi, mai exista insi care cred ca din europa numai romania conteaza, restul sunt scursori fara istorie si c-o economie de ignorat!

Asa

Personal ...Fu-te Germani si Franciezi
Noi cu Statele Unite suntem la fel ca si toate Tarile din Estul Europei.
Incredere nu avem in Astia din Europa...noi vrem Statele Unite prezent in Est.Nu vrem Fransoa sau Tigani Blonzi de Germi

?????

Cu siguranta, pentru a fi un bun membru UE trebuie sa acceleram reformele, sa luam acele masuri care sa permita o corecta si transparenta administrare a fondurilor publice. Dar toate acestea nu au nicio legatura cu criteriile tehnice, nu este o favoare ci o obligatie."- declara dl.T.Basescu...Pai, cine va opreste, domnule T.B, sa faceti toate acestea ? Aveti un guvern pus de dv., aveti un parlament cu o majoritate clara, aveti institutiile importante, conduse de oameni pusi de dv....Cine, daca nu dv. controlati, cordonati si sustineti activitatea acestora ?

Nu stii?

MAJORITATEA OTRAVITA(DE FRATII DIN FSN)

Cata ipocrizie la baSEKU

Cand spune ca, vezi dom'le, poporul roman a fost discriminat, baSEKU incearca sa disipe raspunderea care ii apartine in totalitate.
Haideti sa ne intelegem, poporul asta a mandatat un partid, un om, sa conduca tara. Si acestia sunt pedeleii si baSEKU. Sarcina acestora este sa faca mai multe chestii printre care si aderarea Romaniei la Spatiul Shengen. Daca aceasta aderare este refuzata raspunderea pentru esec apartine in intregime lui baseku, cel care e capul si al guvernului si al politicii externe. Sa incerci sa prostesti poporul spunandu-i cat de ticalosi sunt francezii si germanii si cum discrimineaza ei bietul popor roman, este o maniera securistica de a-i prosti pe romani, abatandu-le atentia de la principalul vinovat, baseku.

BASESCU TRAIAN ESTE PRINCIPALUL VINOVAT AL SITUATIIE DEZASTROASE IN CARE SE GASESTE ROMANIA LA SFARSIT DE AN 2010.

De ce Franta si Germania sunt cele doau tari care cer MOTIVAT neadmiterea Romanie in spoatiul Schegen?Raspunsul il aveti in documentele date publicitatii de Wikileaks,documente care acuza oficiali romani de implicare in traficul cu arme pentru terorismul international:

"WikiLeaks, dinamita pentru Romania .
Dezvaluirile WikiLeaks, site-ul care a reusit sa intre in posesia a peste un sfert de milion de documente strict secrete ale Departamentului de Stat al SUA, se pot transforma si pentru Romania intr-o veritabila dinamita. Evident, nu atat documentele, cat informatiile consemnate acolo. Un exemplu de acest fel este un document despre care s-a scris mult pe platforma Corect.com, vizandu-l pe Viktor Bout, un om al serviciilor secrete rusesti. De ce fac aceasta afirmatie?
Pentru ca Viktor Bout, unul dintre cei mai mari si mai periculosi traficanti din lume, specialist in distribuirea de armament sofisticat in state supuse embargoului Natiunilor Unite ori Statelor Unite ale Americii, a lucrat, de-a lungul timpului, si cu parteneri romani. Mai mult chiar, a utilizat, cel putin in ultimii 20 de ani, in mod frecvent, aeroportul Henri Coanda. In special platforma sa militara. In ce scop? In scopul de a schimba uneori incarcatura periculoasa de pe un avion pe altul, precum si in scopul de a ascunde atat provenienta armelor, cat si tara de destinatie. Fabricandu-se, in acest scop, documente false. Aproape pe intreg parcursul intervalului de timp de referinta, actualul Presedinte al Romaniei, domnul Traian Basescu, s-a aflat in functii la varf in Ministerul Transporturilor, fie ca secretar de stat, fie ca posesor al portofoliului. Influenta sa asupra activitatilor intreprinse pe Otopeni Militar a continuat si ulterior, fie prin intermediul ministrilor PD sau PD-L pusi in functie de acelasi Traian Basescu, fie prin intermediul altor functionari importanti, plantati de acesta la Transporturi. Si exista, de asemenea, informatii confirmate ca, in perioada in care, sub Ceausescu, Traian Basescu era seful agentiei Navrom la Anvers, tot acolo isi avea sediul si Viktor Bout, pe atunci ofiter acoperit al Uniunii Sovietice.Intrucat Statele Unite sunt, practic, puterea cea mai interesata in a stopa sau macar in a controla traficul de arme in state supuse embargoului, este firesc sa fi dezvoltat o serie intreaga de proceduri si de tehnici de monitorizare a acestor operatii. Mai mult chiar, oficialitatile americane au convins autoritatile de la Bucuresti sa puna la cale o operatie prin care Viktor Bout sa fie prins in flagrant delict si capturat in incinta fabricii de rachete de la Crangu lui Bot. Operatiunea a esuat. Cineva a ciripit. .."

http://www.inpolitics.ro/wikileaks-dinamita-pentru-romania-art63582.aspx

Cauzele si...efectul

Nu este vorba numai de traficul cu arme despre care vorbesti, ci si de traficul cu tigari... De fapt, Sarkozy a tras atentia - daca va mai amintiti - de faptul ca Romania a intrecut masura in a acorda cetatenia basarabenilor...A si spus:"Eu stiam ca UE se opreste la Prut"...Nu le convine vesticilor, deoarece stiu ca acesti moldoveni nu se stabilesc in Romania, ci pleaca mai departe...Daca insusi ministerul de interne atarna banere pe care scrie mare, sa vada tot chiorul : "Numai din traficul cu tigari, Romania pierde milioane de euro"..atunci ce sa mai zica altii, strainii. NOI singuri recunoastem ca granitele nu sunt securizate asa cum trebuie...
De asemenea - se pare ca Franta a pierdut niste contracte serioase pentru construirea unor autostrazi, cu toate ca au castigat licitatiile. In spatele acestor contracte - sunt bani - bani care se pare ca mergeau si spre partidul lui Sarkozy...Si cu nemtii cam tot asa este...nici astora nu li s-au dat contractele pe care le castigasera de fapt la licitatii...Vedeti, peste tot in lumea asta, banul conteaza cel mai mult...

completare,

citat:

"documentele WikiLeaks continua sa scoata la iveala lucruri noi, referitoare si la Romania. o telegrama a Departamentului de Stat american, trimisa in februarie 2008 Ambasadei SUA din Berlin, prin care ii cerea celei din urma sa discute cu guvernul german despre unele amanunte referitoare la un echipament necesar programului balistic iranian. In 2007, o firma din Germania avea de gand sa il trimita in Iran printr-un intermediar din C sau Rusia.In document se mai arata ca firma germana voia sa evite restrictiile impuse de Berlin in privinta livrarilor de echipamente necesare programului militar al Iranului. In telegrama se precizeaza ca in Romania exista un intermediar care putea livra materialul Iranului, insa nu indica numele acestui intermediar si nici traseul definitiv al camerei de teste."(sursa wordpress.com)

Asadar Germania are motive serioase ale solicitarii ca Romania regimului Basescu Traian sa nu foie admisa in spatiul Schengen.

Toti...

...o apa si-un mormant.Incet,incet isi vor da seama toti ca suntem(nu toti)neam de.......si vom fi respinsi,intru chinuirea poporului.
Nu era suficient ca ne-am pi... contra vantului cu rusii,acum ne-am batut cuie in talpa si cu pretini fruntuzi si mai putin pretini nemti.
Pai s-a mai pomenit presedinte scortos ca Baselu dar diplomat ioc.
Este strigenta o curatire a clasei politice in principal,greu dar nu imposibil.
Am mai scris Basele ca ai luat-o cu oistea spre gard!

Cine ne conduce

Eu nu l-am vazut pe acest Baconsky, marele diplomat, sa faca si el o calatorie, ceva prin tarile astea importante ale Europei : Franta, Germania, Spania...sa aiba ceva relatii mai solide, sa aduca un presedinte, un rege, ceva in vzita la noi...BOC n-a iesit din tara, parca este ciumat...In loc sa se duca el la consiliile economice ale UE, se duce...Basescu - parca el ar fi prim-ministru...
Avem si un presedinte si un prim-ministru si un mionistru de externe, mai mult decat slabi...nepregatiti pentru aceste functii.

BUCURATZI-VA!

Asta e inceputul sfarsitului, dictaturii BASESCU.
Si ce sa vezi... tot pe 21/12. O fi semn?

fac pariu ca stiti cine va fi gasit vinovat !

.

sa va spun ceva,pe care il stiti,dar nu-l scrieti?

Basescu e inca ofiter activ sustinut de SUA pentru a monta scutul antiracheta in Romania!
De ce credeti ca Europa i-a dat o palma peste bot?Si datorita lui,plateste natiunea romana,care-si merita soarta pentru alegerea facuta in 2009.Sau voturile au fost masluite de aceiasi americani?Ne va spune Wiki!Si asta tocmai in tara lui Sarkozy!!!

DA MAI STIM VINOVATII !!!!

AU O CULOARE PORTOCALIE !!!!!

Monsieur Hortefeux cel fara de prihana, cu numai doua condamnari

Este cel care vine si da lectii de justitie si integritate ...
http://www.guardian.co.uk/world/2010/dec/21/sarkozy-ally-hortefeux-under-pressure

Are si Sarkorromul bocul lui se pare...

Europa

Franta si Germania se joaca cu Europa ....

Romanii "supt" Trotinel Drojdenko Baisecaturescu Voma

- Mai are Romania relatii bune cu cineva? Cummm...? Numai cu Marea Neagra, aliatul marinarului turmentat?!!! Ahaaa...


PS.
Tovarase Basescu pregateste-te sa pleci pe fundul Marii Negre in "vizita oficiala de lucru". Ia-ti si "tzeparii" ros-portocalii cu tine.

Numai de tine

Nu va uitati dupa starururi
Uita-te la tine pima data...in oglinda
Ce vezi: Un Bolsevis nu?
Ca sa schimbi ideea este te an bosshivesti
Si asta se poate ...depinde de tine

Pt Tiganii Rusi Socialisti Bolsevici

Dovada ca nu stiti Istoria.
Tiganii au venit la pute-re
Cum a spus Herodotus...
"Tracii ar putea fi cei mai puternici din lume dar nu sunt uniti...deaceea nu-i vad a fi ce ar putea fi"
Tigani Rusi Bolsevici

Tigani Rusi si Blonzi Germs

Tiganii Rusi din Transnistria...
Vrei Pu-la?....O vei lua din Amerika

?

TIGANI RUSI?
TIGANI?
Porcul la-i taiat in mijlocul strazii?
Tigan?

 

 

CORECT,

..cu o singura precizarer acesti indivizi au nume si pronume si ei sunt vinovati ca Romania este UNICA tara din Europa cu risc de infometare:

Romania, in topul tărilor cu risc de infometare.

http://ziarero.antena3.ro/1290460253-Romania_in_topul_tarilor_cu_risc_de_infometare

Cum poate fi admisa in Spatiul Schengen o tara a caroro cetateni sunt infometati palnificat de guvernanti,o tara in care traficul de fiinte umane a devenit o practica tolerata de regoimul Basescu Traian?

Sa zicem.......

Daca spune Antena e in regula ei (PCR-FSN-PSD-PC&COMP)au distrus tara 20 de ani si stiu cel mai bine urmarea actiunilor intreprinse. Vreti sa va fac o descriere succinta?Nu e nevoie stiti dar taceti ca mortul.

Traditionala prietenie romano-franceza a atins noi culmi sub presedintia luminata a dlui Basescu.

A inceput odata cu Axa Washington-Londra-Bucuresti, a continuat felatia la un singur licurici, s-a dezvoltat prin sporirea efectivelor romanesti din Irak atunci cand francezii recomandau retragerea tuturor europenilor de acolo si a atins climaxul cu ocazia reprosurilor aduse dlui Sarkozy cu privire la repatrierea voluntara a tiganilor din Franta. Cu Germania nu a fost nevoie sa luam pozitii i.dioate, caci oricum nu ne simpatizeaza, din 1944 incoace.

 

doctore

am certitudinea ca politica la nivel mare nu se face pe sentimente, ci mai ales d.p.d.v. economic. Deci sa lasam infatuatii de francezi cu ale lor, pe aia oricum nu-i suporta nimeni in Europa, dar nemtii sunt cu plusul si minusul, daca iese peste zero te accepta, daca nu , NU. Asa ca ii dau dreptate lui Basescu cand se supara. Au venit cu un set de conditii, s-au indeplinit, ce mai vor? De ce n-au zis ca accepta Romania numai daca licuriciului de Sarkozy (alt frusrat) il place sau nu pe Basescu. Nu i-a convenit piticaniei ca a fost luat la intrebari de baraj pe problema romilor de T,B.? Halal politica europeana! Halal patrioti suntem! O data ne cerem drepturile (dupa regului stabilite tot de ei) si sarim toti sa-l injram pe presedinte. Cand tace, de ce tace, cand intreaba, de ce intreaba!

@boxyro: Avem un presedinte prea destept si

nu se poate face inteles de nimeni, pentru ca la ultimul Consiliu European domnia sa a aratat ca indeplinim toate conditiile tehnice si nimeni n-a bagat la cap. Eu zic ca avem doua solutii; ori il schimbam pe domnul Presedintele Basescu cu unul mai de nasul 'piticilor europeni', ori declaram razboi Europei, ca vorba lui dom Basescu, asa nu se poate, este inacceptabil, ne discrimineaza, trebuie sa ne batem pentru drepturile noastre.

@m omidutza

Tzatzo,tu esti bolanda?Cum sa declare base razboi Europei,cand el nu are gloante nici pentru coruptii lui?Iar tancurile le-a vandut frate-su Georgiei!Tu ai capul pe umeri?

@yo4kapa

Eu nu sunt bolunda sau cel putin asa pretind, dar aia care ne conduc cred ca sunt dusi rau.
Nu eu zic, ci dl. Basescu, dansul afirma ca nu accepta decizia liderilor europeni si ca Romania trebuie sa se bata pentru drepturile ei. Tot acuma, mai zice dl. Basescu ca avem si noi drepturi, pana acuma am avut doar obligatii, ba de solidaritate in criza, ba de platit taxe si impozite, ba de tacut din gura si asteptat pana face Cabinetul Basescu-Boc reformele taiatului, ba de renutat la pensi, ajutoare sociale, asistenta medicala, pentru ca, zicea domnia sa, romanu sta doar cu mana intinsa la stat, iar Romania nu trebuie sa aibe grija de cetatenii ei, cica doar statul comunist isi propunea asta, nu si cel basascian.

Tigani Bolsevici

Da Iliescu este omul Romaniei.
Sau Poanta,Gigel,Bubunel sau pechinezul
Astia sunt Politicienii Romaniei...
Niste Tigani crescuti la Cu-rul vaci
La alegeri ve-ti bvedea cine este cine

Intrebare anticipata...

... deci, care da mai mult timp de gandire...

La
http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?den=act2_1&par1=1
scrie:

ARTICOLUL 2
(1) Suveranitatea natională apartine poporului roman, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice si corecte, precum si prin referendum.

(2) Nici un grup si nici o persoană nu pot exercita suveranitatea in nume propriu.

A organizat cineva vre-un referendum prin care romanii sa aleaga, daca vor sau nu, "aderarea la spatiul schengen"?

Daca nu, cand se va organiza?

Romanii vor un raspuns clar, fara coteli.

Sa traiti bine!

 

La urma urmei nu e niciun necaz

Daca Romania va intra cu 6 luni sau cu 1 an mai tarziu in spatiul Schengen.
Cu sau fara aceasta aderare, romanii sunt liberi sa circule in intreaga lume.

Pe de alta parte, Londra, Berlinul sau Parisul se afla sub asediul a milioane de emigranti arabi, turci si africani, de peste 30 de ani de zile.
Or fi trecut toti granitele prin Bulgaria si Romania?

Este oricum o palma data justitiei din Romania. Iar pt aceasta palma sunt vinovati in primul rand TOTI deputatii, toti Senatorii si , mai ales toata conducerea justitiei, in frunte cu Bejinariu, Costiniu, Pivniceru, Jipa...

Pt ca ei sunt cei care ii fac scapati pe infractori, indiferent ca vorbim de Voicu, Vantu, Nastase sau Ridzi!
Dar justitiei romane ii convine aceasta situatie.
Atata vreme cat Romania nu face parte din spatiul Schengen, justitia romana nu e datoare nimanui cu vreo explicatie.
Daca odata intram in acel spatiu, treburile se schimba radical si magistratii nostri vor trebui sa dea socoteala pt toate tampeniile pe care le fac!

Aici e de fapt buba!

 

CRED CA CITIVA AR TREBUI SA ISI DE-A DEMISIA DE ONOARE IN URMA ACESTUI ESEC MAJOR!!!!

Dar oare de unde ONOARE ?!?!?!??!

Alegeti!

,,Petrecere cu Mos Craciuni, portocale si pupat cu Udrea la PD-L,,
Un titlu demential. Dragii mei, ori una, ori alta...

 

Cultul personalitatii - redivivus -

Am vazut-o ieri pe Udrinela, ca s-a apucat sa mearga prin scoli si sa le dea copiilor - culmea !!!!! - fotografii cu mutra personala...Ce-nseamna asta, stimati romani (vorba lui asta care se semneaza ADEVAR) ? Ce-nseamna aceasta apucatura de cult al personalitatii ? Si apropo de cheltuirea banului public, de care se leaga "discriminatorii" Romaniei...credeti ca ei nu au sursele lor, nu stiu ce se-ntampla in tara asta ? N-au vazut si ei cat costa un km.de autostrada si cat costa un...patinoar si o sala de sport ? Toate aceste lucruri se stiu...Singurul care poate pune capat acestor dezmatati, este T.B. Daca n-o face, inseamna ca isi ia rasplata.

Scurt si la subiect

Mai mult nici nu trebuia spus.
De restul comentariilor se vor ocupa acum Tonta-Crin la TV si, bineinteles, postacii aferenti pe internet )))

 

@veni-vidi-ciuciu

Vad ca il apreciezi pe dl. Basescu si ii aprobi spusele. In aceste conditii nu ar fi rau sa te ocupi si de aducerile lui aminte, sa faci cumva ca sa nu mai uite de la mana pana la gura si sa nu se mai contrazica, ca, vorba aia, pica de neserios si de Presedinte jucator, nu-i pacat?! Sau nu-i ca asa este si nu vrea sa se ascunda?! Oare cine zicea ca suntem un stat de mana a doua si ne trimitea la munca prin cele strainatatiuri de ne-am facut de mandra rusine prin lume? Si de ce oare se contrazice singur si in discursul din seara asta?

q

paparude. si pdl-acii si nemtii. ca frantujii au fost intotdeauna gay

 
 

 

Basescu are cum spunem noi "balls"....baiat Walah...nimeni nu se joaca cu noi

Arde pe Germ si Fransoa.
Basescu baiat baiat....a scuipat afara pe Rusul Diplomat din Bucuresti.Asta da Roman.
I-mi creste inima ca Roman

 

POATE CA O SA NE AJUTE BASARABENII CU PASAPOARTE ROMANESTI

SA NE INTEGRAM IN ......CSI !!!!!

Da

Poate voi Bolsevicii va duceti la Riusi sa mincati Gaz Metan si Petrol nerafinat

@MIKE

De ce te oftici?!?!?!?
Eu sunt de vina ca guvernul portocaliu pe care il venerezi a facut-o lata ????

 

 

@MIKE

Sterge-ti faina de pe nas si du-te la culcare!!!!!
Pentru astazi ti-ai facut norma !!!!!
Apropo vezi sa nu uiti , pantru azi ai programare la medic !!!!

Pt DUTTY

Tot Rus Bolsevic?
Vei vedea alegerile in curind
Ai o sansa in Rusia

missipippi

Cand am intrat in NATO am zis ca l-am prins pe D-zeu de picior. Cand am intrat in UE am zis ca va curge lapte si miere si pe ulitza noastra. Si unde am ajuns? Un guvern de mincinosi, care ne-au "belit", au taiat salarii, pensii, indemnizatiile copiilor si amaratilor, au inventat taxe, impozite si biruri inimaginabile, ne-au gonit din tara, au ucis speranta si au adus populatia in pragul sinuciderii. Guvernul hotilor portocalii, sclavii FMI-ului, au imprumutat excesiv pentru buzunarul propriu, indatorindu-i si pe copii copiilor nostri. Si-atunci la ce sa intram in Schengen? Sa ne plimbam peste granita cu buzunarele goale ca sa vedem cum mananca lumea prajituri? Nu, multumesc, ma pish in el de Schengen, ca mi-e totuna, cu el sau fara el. Trimiteti-i in Schengen pe basinescu, umil bok, udrea, toader,bochis, anastase,videanu, olteanu si toata ciuma portocalie, lasati-ne-n amarul nostru.

 

un pas inainte...

multi ar dori sa iasa din UE ( primii ar fi chiar nemtii)! desi se dovedeste inca odata ca am intrat pe poarta din "spate" in UE, sa stiti ca acest lucru ne face un favor. Salvarea natiunii nu vine din dictatura UE ci din pozitia unui Stat Independent si Suveran ( pacat ca noi nu avem resursele din Venezuela sa ne permitem acest lux). Nu conteaza situatia politica ci cea economica. China ar fi intrat oricand in UE desi ..."face ceva pe drepturile omului" din punct de vedere european.

Dig

Tu mai mul te pipi decit Mississi what whatever you from

Toti au sarit in sus ca nu intram in Schengen, dar domnul Ponta ce zice?

Parca facuse o jalba cu ceva timp in urma....sa fie aceasta cauza?

 

Vezi ce spun Socialisti in "The Economist"...vezi cine vinde Tara

Poanta si alti (Vintu) au influentat cu bani pe cei de la "The Economist" sa scrie articole negative despre Basescu si implicit despre Romania.Toti Socialistii platiti (de cineva) au postat pe acel "site" in raspuns la acest articol...agrementul lor privind continultul articolului.
Dute pe "The Economist" si mirate....cine sunt Romani?

http://www.economist.com/node/17679741?story_id=17679741

Opozitia e de vina?

Cine are atributii in politica externa? Cine a facut praf politica externa?Pui ministru de externe pe unul care are singur merit de a fi fost ambasador la Paris unde sa votat la 15 sec oare pana unde va ajunge tupeul pdl?

DA

Tovarase....Tara arde si voi nu va pasa.
Asta se cheama Tiganism murdar.
Voi nu a-ti ajuns la o maturitate Politica sa va dati seama cit de important este sa te preocupi de viitorul Tari.
Voi de toate culorile Politice traiti in Medievalism sau Balcanism.
Duceti-va si taiati porcul in mijlocul strazi si fiti fericiti.
Tara nu are nevoie de oameni de acest gen.
Dar ce sa faci...asta este...

Asa

Ma da rau esti tu cu pistolul asa...

Ca Rusi

Voi va puneti stele cum vreti....
Asa a-ti facut si in Comunismul vechi...daca cineva va ataca...voi aveti Bolsevismul mizerabil de a contrataka..
Tiganilor...voi nu Romani...voi TIGANI ca RUSI

parca cineva il baga in seama ,..

cu asa presedinte inclinat spre dictatura s-ar putea sa iesim si din UE

 
 


Prima   1   2   3   4   5   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor