Basescu: Aeronava prezidentiala nu mai exista din 2010

Luni, 04 Martie 2013, ora 20:17

   

Basescu: Aeronava prezidentiala nu mai exista din 2010
Presedintele Traian Basescu a spus, luni, intrebat despre declaratiile ministrului Transporturilor Relu Fenechiu privind renuntarea la aeronava folosita de seful statului, ca el nu se opune niciunei actiuni, mentionand ca avionul respectiv nu este aeronava prezidentiala.

"Va asigur ca nu ma opun niciunei actiuni, pentru ca aceia nu e aeronava prezidentiala, aeronava prezidentiala nu mai exista din 2010, cand acea aeronava de 38 de ani nu a mai putut fi reparata din lipsa de fonduri. Ce folosesc eu de la Tarom este un avion pe care il inchiriem charter, daca vreti, nu este o aeronava la dispozitia presedintelui Romaniei", a precizat Basescu.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat, miercuri seara, ca Tarom ar trebui sa renunte la aeronava prezidentiala Airbus A 310, deoarece produce companiei pierderi anuale de 7 milioane de euro. El a spus, potrivit Realitatea.net, ca aeronava prezidentiala face anual o gaura de 7 milioane de euro in bugetul Tarom si ca renuntarea la aceasta ar aduce economii importante companiei care are pierderi de 50 de milioane de euro anual.

Tarom va face o propunere Administratiei Prezidentiale privind aeronava folosita de presedinte, care are cele mai ridicate costuri de mentenanta, a spus joi ministrul Fenechiu, fara sa detalieze, el declarandu-se surprins ca aceste cheltuieli sunt suportate de la bugetul de stat.

"Eu nu vreau sa intru in amanuntele legate de cine inchiriaza aeronava", a spus Fenechiu joi, intr-o conferinta de presa, raspunzand unei intrebari venite din partea presei privind acest subiect.

El a adaugat ca Tarom a solicitat un buget anual de 22,6 milioane de lei pentru costurile de aeronavigabilitate sau mentenanta la aronava Airbus 310 pe care o utilizeaza seful statului.

"Am fost surprins sa aflu ca aceste costuri sunt suportate de la bugetul de stat", a continuat Fenechiu.

Ponta il contrazice pe Fenechiu: Nu-i luam avionul lui Basescu

Intrebat daca aeronava ar trebui vanduta, ministrul Transporturilor a afirmat ca a avut o discutie cu membrii Consiliului de Administratie, ca exista o strategie privind aeronavele Airbus 310, dar a solicitat sa nu i se ceara alte amanunte pana nu este luata o decizie de catre Consiliul de Administratie.

"Este o aeronava proprietate a companiei Tarom, folosita - ziceti dumneavoastra - de Administratia Prezidentiala pe care platim 7 milioane de euro doar costuri de mentenanta, fara costuri de operare", a spus ministrul Transporturilor.

Ulterior, Fenechiu a afirmat ca si cealalta aeronava Airbus A 310, utilizata pentru zboruri comerciale, are costuri ridicate si din punctul sau de vedere nu se justifica pastrarea ei, dar decizia o va lua tot Consiliul de Administratie.

Intrebat daca a propus o solutie, Fenechiu nu a dorit sa o dezvaluie presei, adaugand ca aceasta va fi transmisa Administratiei Prezidentiale.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 3787 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Utilizator sters
Aeronava prezidentiala nu mai exista
Vanduta???? sau..
Scufundatä???
Tragicomedian
rank 2
Palmata de Fenecchio...
Ce, nu tie- clar?

- Cine fura azi un transformator / Maine fura un avion.

Nu suna bine dar e adevarat.
adsal
rank 5
Poate daca citeai inainte stiai.
Aeronava pe care ar vrea sa o vanda Fenechiu nu este cea prezidentiala. Dar daca nici un ministru nu stie...de ce ai sti tu?
Tragicomedian
rank 2
Ha, 7 milioane nu acopera nici 10% din paguba lu' Fenecchio
Are f'un transformator aeronava aia, bai Fenecchio? daca o vinzi, iti iese un comision? Daca nu, las-o balta! Poti s-o scoti din cand in cand la stiri ca sa inflamezi gugustiucii uslamisti.
silvia_h
rank 5
"Am fost surprins sa aflu ca aceste costuri sunt suportate de la
... bugetul de stat", a continuat Fenechiu. Da' de ce Fenechiule ai fost surprins? Ti-e teama ca tie nu-ti mai ramane sa furi?
Tragicomedian
rank 2
Mai frumos e ca Fenecchio nu intra in detalii!
Adica, cine imprumuta nava in sistem charter?! Nu doar presedintia, ci si cuplul de comici Tonta-Kkrau.

- Fiecara aeronava are un jurnal propriu, care nu tine de capitan sau de navigator. Fiecare intrare e documentata. Se stie ca Tonta-Kkrau s-au deplasat cu o aeronava A310 cand Base era suspendat. Aleia i s-o fi oprit un motor... da' n-a fost sa fie, ca altfel ieseau vorbe ca i-a sabotat Base.
forfait
rank 2
Sa fie vanduta pe 1 €
unui investitor (care sa faca parte din usl )dupa care sa inchirieze avionul pentru administratia prezidentiala cu 100 milioane de euro pe an
caci numai asa putem face economii.....
Utilizator sters
Ma desteptilor mai cititi o data
, aeronava prezidentiala nu mai exista din 2010, cand acea aeronava de 38 de ani nu a mai putut fi reparata din lipsa de fonduri.
mironescu.c
rank 1
Base, nici nu stii cat de mic incepi sa fii.
base sa meargA cu vaporul. daca ma roaga frumos, il duc eu pana la Jilava pe gratis. si am sa-l iau de acolo cand o sa-mi aduc aminte de el.
zack50
rank 2
biruinta
cu Biruinta la jilava sa duca niste transformatoare!!!!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor