Basescu, alaturi de romanii din Teritoriile Palestiniene - care sunt marile lor probleme

Marti, 21 Ianuarie 2014, ora 23:01
4126 citiri
Basescu, alaturi de romanii din Teritoriile Palestiniene - care sunt marile lor probleme
Foto: Ziare.com

Presedintele Traian Basescu s-a intalnit, marti, cu comunitatea romanilor din Teritoriile Palestiniene, in cadrul unei vizite oficiale in aceasta tara.

Romanii stabiliti aici l-au intampinat cu multa caldura pe seful statului, unul dintre ei glumind si spunand ca il vede ca pe un tata, transmite corespondentul Ziare.com.

"Ma bucur ca veniti sa ne vizitati si ca aveti grija de noi. Eu pot sa spun chiar ca va simt ca pe un tata", a declarat un roman stabilit in Palestina. "E, nici chiar asa, sunt mai batran decat dumneavoastra", a replicat, amuzat, Traian Basescu.

Traian Basescu se intalneste marti cu liderul palestinian Mahmoud Abbas

Seful statului si-a exprimat speranta ca in curand conflictul israeliano-palestinian va lua sfarsit, iar locuitorii celor doua state vor trai in pace.

"Dupa cum stiti, ma aflu intr-o vizita oficiala in Israel si Teritoriile Palestiniene. M-am intalnit cu presedintii celor doua state, iar discutiile au vizat negocierile de pace. Aveti sansa sa traiti intr-o tara sigura. Politicienii au ca obiectiv pacea si am sentimentul ca acum vor reusi", a declarat Traian Basescu.

Basescu, in Israel: Inca mai avem, sporadic, cate un politician care nu recunoaste Holocaustul

Atat romanii stabiliti in Palestina, cat si palestinienii casatoriti cu romani si-au spus, rand pe rand, ofurile.

Palestinienii casatoriti cu romani s-au plans ca, desi au in spate ani buni de casnicie, nu au reusit nici pana in clipa de fata sa obtina cetatenie romana.

"Ne dorim sa ne facilitati obtinerea cetateniei. Sunt casatorit cu o romanca, am mai mult de 15 ani de casnicie si nu stiu de ce nu am obtinut cetatenie. Noi am fi mandri sa fim cetateni romani", a declarat un palestinian casatorit cu o romanca.

Peres, lui Basescu: Antrenamentul de capitan e foarte bun pentru un presedinte. Sunteti foarte intelept

"Am studiat la Cluj, sunt casatorit de 30 de ani cu o romanca si visez la un pasaport romanesc", a declarat un alt palestinian casatorit cu o romanca, Traian Basescu replicand in gluma: "Unde-i aghiotantul meu? Dati-i pasaportul meu". Seful statului a spus apoi ca stie de aceste probleme si ca va incerca sa le rezolve.

Totodata, copiii nascuti dintr-un parinte roman si celalalt de origine palestiniana au spus ca si-ar dori sa se organizeze mai multe cursuri sau tabere pentru a invata mai bine limba romana si istoria Romaniei. Seful statului le-a promis ca va incerca sa suplimenteze numarul de burse acordate copiilor din Palestina pentru a invata in tara noastra.

In acelasi timp, romanii stabiliti in Palestina i-au spus lui Traian Basescu ca ar vrea sa fie infiintata o biblioteca si in acest fel copiii sa citeasca mai multe carti in limba romana. Seful statului le-a promis ca va rezolva si aceasta problema. "Carti sunt mai usor de trimis decat vize", a spus, amuzat, Traian Basescu.

La finalul intalnirii, Traian Basescu s-a fotografiat cu cei prezenti si a primit un dar de la acestia.

Presedintele Traian Basescu a efectuat o vizita oficiala, in perioada 19-21 ianuarie, in Israel si Teritoriile Palestiniene.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Traian Basescu vizitas Palestina, #Traian Basescu romani Palestina , #presedinte